Tutut OTL-liittimet entistä korkeammilla virta-arvoilla ja uudet OJL-yleisjakeluliittimet

Ounevan klassikkoliittimien OTL-tuoteperheen 3X-liittimet ovat nyt saatavilla entistä korkeammilla virta-arvoilla. OTL-liitinten perusperiaatteena on aina helppo asennus, käyttöturvallisuus sekä toimintavarmuus haastavissakin ympäristöissä.

Uudet OJL-yleisjakeluliittimet ovat saatavilla nyt myös entistä pienemmässä kokoluokassa. OJL-liittimissä pätee samat käyttö- ja laatuominaisuudet, kuin tutuissa OTL-liittimissäkin.

 

OTL-tuoteperhe – tuttua laatua kaikkiin ympäristöihin

OTL-yleisliittimiä voidaan käyttää monipuolisesti sähkökaapeista voimalaitoksiin. Liittimien korkea laatu näkyy sekä materiaalivalinnoissa että tuotteiden ominaisuuksissa. Ounevan OTL-liittimet ovat A-luokan oikosulkutestattuja, UL hyväksyttyjä liittimiä ja ne ovat IEC-standardin mukaisesti sertifioituja 1000V jännitteelle. Tuotteiden suunnittelun lähtökohtana on mahdollisimman helppo asennettavuus sekä turvallisuus. Rungon materiaali on tinapinnoitettua alumiinia, joka mahdollistaa liitokset sekä kupari- että alumiinijohtimille. Kosketussuojaus on toteutettu palonkestävällä UL 94 V 0-luokan halogeenivapaalla polyamidilla. Liittimet valmistetaan kokonaisuudessaan Pohjois-Karjalassa, 50 vuoden kokemuksella.

Koko- ja värivalikoima on OTL-liitinperheessä laaja. Pienimmät OTL-liittimet sopivat 1,5mm2 poikkipinnoille ja suurimmat liittimet sopivat jopa 300mm2 poikkipintojen asennukseen. Johdinaukkoja on saatavilla yhdestä kolmeen. Värivaihtoehdot ovat punainen, musta, sininen, harmaa sekä keltavihreä. Näin ollen asennusta helpottaa oikeanlainen värimaailma kytkentöjen osalta. 3X-liittimissä on entistä korkeammat virta-arvot, jotka mahdollistavat kahden kaapelin syötön. Johdinaukkoihin tehdyt kaulukset helpottavat asennusta. Mukavuutta ja nopeutta asennukseen tuo myös patentoitu ClickSet -kiinnitysmekanismi.

 

OJL-yleisjakeluliittimet

Odotettu uutuus vuodelle 2023 on OJL-tuoteperheeseen koko 135. Entistä kapeampaa designiä edustava liitin on tarkoitettu sähkölaitteiden haaroituskytkentöihin. Tästä liittimestä löytyy haaroituskytkentämahdollisuus. Syöttö voidaan toteuttaa sekä kupari- että alumiinijohtimilla ja haaroitus tapahtuu kuparijohtimella. OJL 135 värivaihtoehdot ovat harmaa, sininen ja vihreä. OJL kotelot ovat valmistettu PA66 halogeenivapaasta materiaalista ja kannessa käytetty polykarbonaatti (PC) on myös halogeenivapaata. Kansivaihtoehdoista löytyy sekä läpinäkyvät että läpinäkymättömät versiot. Myöhemmin vuonna 2023 OJL-tuoteperhe täydentyy entistä pienemmällä liitinmallilla.

Asennusohjeet ja lisätietoa löydät osoitteesta  www.ounevaproducts.fi. 

 

Parasta turvaa OBO salama- ja ylijännitesuojauksella

Ympäristöystävällinen, testattu, kestävä ja turvallinen OBO-salamasuojaus on parasta turvaa koteihin ja mökeille.

ABB SmartTouch 10”

Tyylikäs ohjauspaneeli älykoteihin ja -rakennuksiin

witty start – helppoutta kotilataukseen

UTUn sähköautojen latausasemavalikoima on saanut uuden odotetun tulokkaan. Hagerin witty start tulee täydentävänä tuotteena Elvi ja HomeBox -tuotesarjojen rinnalle. Witty startissa on vahvasti kiinnitetty huomiota käyttäjä- ja asentajaystävällisyyteen sekä kestävyyteen. Siksi tämä 11 kW teholle optimoitu tuote sopii erinomaisesti omakotitalojen, paritalojen ja pienten liikerakennusten latausasemaksi Suomen vaihteleviin olosuhteisiin. Latausaseman vikavirtasuojaukseen voidaan käyttää normaalia A-tyypin vikavirtasuojaa. Wittyn runsaiden kytkentätilojen ansiosta suojalaite voidaan asentaa myös latausaseman sisältä löytyvään DIN-kiskotilaan. Aseman käyttöä voidaan rajoittaa koteloon integroidun avainkytkimen avulla. Witty voidaan myös varustaa kuormanhallinnalla kiinteistön syötön ylikuormittumisen estämiseksi, jotta turhat sähkökatkot voidaan välttää ja talon liittymäkulut saadaan optimoitua. Mahdollisuus lisätä schuko-pistorasia T2-latauspistorasian alapuolelle on hyvä mahdollisuus sähköisten kulkuvälineiden mobiililataukseen ja lisäsähköntarpeeseen. Helpoimmillaan kiinnität wittyn seinään, kytket syöttökaapelin ja asennus on käyttöönottomittauksia vaille valmis. Laitteessa on kuitenkin paljon lisämahdollisuuksia tarkempaan asetteluun. Asemassa voidaan hyödyntää mm. kello-ohjauksia ja tariffiohjauksia tai maksimoida aurinkosähkön käyttö lataukseen. Paikallisesti tuotetun energian käytön optimointi onnistuu kuormanhallinnan lisätarvikkeilla. Näiden lisätoimintojen käyttöönotto edellyttää latausasemalle tehtävää asettelua muistitikun ja PC:n avulla. Perusrajoitustoiminnoille virranrajoitus tehdään helposti latausaseman ja virranrajoitusreleen potentiometreillä.   [su_table responsive="yes" fixed="yes"]   Snro Tyyppi Tuote 34 267 95 XEV1K11T2 Latausasema witty start 11kW IP55/IK10 34 267 96 XEVA100 Kaapelipidike witty start 34 267 97 XEVA200 Ohjauskortti kuormanhallinta witty start 27 073 02 XEV305 Virranrajoitusrele 3v 15-100A witty 32 461 64 ADM466C Vikavirtajohdonsuojakatk. 4N C-16A 30 mA A-tyyppi 34 192 52 30760 Latauskaapeli Basic Line T2-T2 3x16A 6m musta [/su_table]