Ortopediseen kirurgiaan erikoituneessa Pohjola Vakuutuksen Omasairaalassa valaistus tehtiin mittatilaustyönä, jotta eri valaistuksen ohjaukset värinvaihtoineen ja himmennyksineen voitiin toteuttaa. Kohteeseen suunniteltiin myös sisustuksellisia valoelementtejä, jotka tukevat Omasairaalan ilmettä.

Led-valaistus oli luonteva valinta Omasairaalaan valon ohjattavuuden, himmennettävyyden ja värin vaihdettavuuden vuoksi. – Ledi on monikäyttöinen ja energiatehokas. Vaikka perusledi on hintavampi kuin muut valonlähteet, se maksaa itsensä nopeasti takaisin, Omasairaalan sisustussuunnittelusta vastannut Carola Rytsölä toteaa.

Omasairaalan uusi palvelukonsepti tarjoaa lääkärinpalvelut ja vakuutusyhtiön korvauspalvelut samalla käynnillä.

Valaisimiksi Pohjolan omistamaan, Pikkuhuopalahdessa sijaitsevaan toimistokiinteistöön vuonna 2012 saneerattuun Omasairaalaan tuli SAAS Instruments Oy:n tuotannossa olevia valaisimia, kuten Frame-, High Line Spot- ja High Line Step -malleja sekä yhteistyössä Håkan Långstedtin kanssa suunniteltuja ja mittatilaustyönä valmistettuja Circle-valaisimia.

Sairaalan odotustilaan valittiin valkoista ja värillistä liukuvaa rgb-valoa, sillä värillinen valo koetaan terapeuttiseksi ja rauhoittavaksi.

Valaistuksella tärkeä rooli Omasairaalan graafisen ilmeen luomisessa

Omasairaalan toimitusjohtaja Harri Aho pitää erityisesti Omasairaalan valoilla luodusta graafisesta ilmeestä, joka toteutuu läpi kiinteistön väreineen, muotoineen, pintoineen ja materiaaleineen hyvällä valaistuksella korostaen ja tukien.

– Sairaalan kaikissa tiloissa on käytetty monipuolisesti erilaista lediä ja valonohjausta, joten saneerattu kiinteistö vastaa hyvin tavoitteitamme modernista ja energiatehokkaasta kiinteistöstä, hän toteaa.

SLO:lla Omasairaalaprojektista vastasi
Kalevi Lepistö.

Omasairaalan odotustilan värillisellä valolla on rauhoittava vaikutus.

Kiinnostuitko?

SLO:n laajat projektipalvelut valaistuksessa kattavat muun muassa suunnittelun, tuotekonsultoinnin ja logistiikan.
Ota yhteyttä myyntikonttoreihimme, niin suunnitellaan yrityksellesi sopiva kokonaisuus.

Metro kurottaa länteen urakoitsijoiden tiiviillä yhteistyöllä

Kaitaan ja Soukan metroasemat valmistuvat työyhteenliittymänä

Saarioisten henkilöstöravintolan ikääntynyt valaistus uusittiin kuukaudessa

Päivitetyt valaisimet tuovat energiansäästöä tehtaalla, jossa valoa tarvitaan kolmessa vuorossa

Hyvän kultaesiintymän päälle kasvoi Euroopan suurin kultakaivos

Mittavaa esiintymää operoi Agnico Eagle Finland Oy