Monipuolinen tasa- ja vaihtojännitteen salama- ja ylijännitesuojasarja


Aurinkosähköjärjestelmien ylijännitesuojauksella on aina kaksi puolta. Aurinkosähkökennojen tasavirtapuolelle (DC) voi aiheutua suorasta tai lähelle osuneesta salamaniskusta suuria ylijännitteitä, kun taas invertteriin lähtönapoihin vaihtovirtapuolelle verkosta (AC) tulevat ylijännitepiikit voivat vahingoittaa tai rikkoa kokonaan inverttereiden vaihtojännitepuolta.
OBO DC- ja AC-ylijännitesuojat suojaavat luotettavasti aurinkosähköjärjestelmien inverttereiden tulo – ja lähtöpuolet. Inverttereissä ei yleensä ole ollenkaan tai kovin kattavaa ylijännitesuojausta DC- tai AC- vakiona. Ylijännitesuojaus säästää inverttereitä merkittävästi vikaantumisien ja täydellisen rikkoutumisen osalta.

 

Täydellinen tuotejärjestelmä

OBO ylijännitesuojatuotevalikoimassa on 6 erilaista DC-ylijännitesuojaustyyppiä 1000 ja jopa 1500 VDC asti sekä salama (T1)- että ylijännitteitä (T2) vastaan. Rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan ne ovat kompakteja, luotettavia ja helposti asennettavia. Sarjaan kuuluu myös pelkällä T2 suojauksella olevat ylijännitesuojat tai kaukohälytyskoskettimella varustetut tyypit.

Esimerkkinä tyyppi V-PV T1+2-1000 OBO 5094230 – Snro 32 285 30
• Yhdistelmäsuoja (T1) salama- ja (T2) ylijännitteitä vastaan DC-tasavirralle
• Max. 1000 VDC sisääntulojännitteelle
• Kompakti koko ja helppo kytkentä
• Johdinpoikkipinta-ala max. 35 mm2
• Toimintatilan indikointi
• 5 vuoden takuu

 

 

OBO Bettermann

Aurinkoenergian uudet tuulet ja sähköautoilun tuleminen

Aurinkoenergiamarkkinoiden kehitys on ollut jo vuosia puheenaiheena Suomessa.

EdgeClip -reunakiinnitysankkurit johdinsiteellä aurinkopaneeli asennuksiin

EdgeClip -sarja on luotettava valinta kaapeleiden kiinnittämiseen paneelien reunoihin – nopeasti ilman asennustyökaluja. Huonosti kiinnitetyt kaapelit aurinkopaneeli asennuksissa voivat vaurioitua helposti tuulen tai lumikuorman vaikutuksesta.

Aurinkoenergiasta kuluttajille avaimet käteen -paketti

Aurinkoenergia on viimein kypsynyt kuluttajien poimittavaksi kehittyneen teknologian ja hankintahinnan vakiintumisen ansiosta.