Häiriötilanteita sietävä moottorilähtö pitää tuotannon turvallisesti käynnissä myös oikosulkutilanteissa, koska vikatilanteesta palautuminen tapahtuu nopeasti.

 

ABB:n AF kontaktori -sarja on suunniteltu juuri tuottavuuden varmistamiseksi. Kontaktorin elektroninen kelanohjaus suodattaa ohjausjännitevaihtelut siten, että kontaktori pysyy vetäneenä, vaikka ohjausjännite laskisi hetkellisesti alle standardin, -15% Uc.

 

Mikä aiheuttaa vikaantumisia?

Yleisin käynnistimen vikaantumisen syy ovat ohjausjännitteen vaihtelut. Kun kontaktorin kela päästää ja vetää välittömästi pääkoskettimet kiinni, pääkoskettimet hitsaantuvat kiinni eikä käynnistin ole enää ohjattavissa.

 

AF-kontaktorien toimintalogiikka

Jännitteen laskiessa alle minimin, AF- kontaktorin älykäs ohjauselektroniikka avaa kontaktorin ja sallii vetämisen vasta, kun ohjausjännite saavuttaa jälleen minimialarajan 85% Uc.

 

Ylikuormitussuoja lisää moottorin käyttöikää

Vaihevian aiheuttama jännitteen alenema vähentää moottorin käyttövuosia. AF-kontaktoriin liitettävät elektroninen ja bi-metallilämpöreleet tunnistavat yhden vaiheen puuttumisen, esimerkiksi sulakkeen palamisen yhteydessä. Ylikuormitustilanteessa kontaktori toteuttaa nopeutetun 2-vaihelaukaisun.

 

Moottorinsuojakatkaisija

Moottorinsuojakatkaisija on kompakti käynnistin, jossa on yhdistetty oikosulkusuojauksen, luotettavan erotuksen ja käynnistimen ominaisuudet. Käsikäyttöisen MS132- tuotesarjan moottorinsuojakatkaisimia on erityisen turvallinen käyttää, koska osoittimet erottelevat laukaisun syyn ylikuormitukseen tai oikosulkuun.

Laboratoriotestatut koordinaatiotaulukot ovat vapaasti www.abb.fi-sivuilla käytettävissä ja ladattavissa. Taulukot saat myös näppärästi mukaasi lataamalla uuden ABB Connect -mobiilisovelluksen sovelluskaupastasi.

 

AF -kontaktoreiden ominaisuudet

  • Älykäs elektroninen ohjaus
  • Kelan laaja ohjausjännitealue ac/dc- ohjauksella
  • Tuotevalikoima 9A – 2 650 A

 

ABB moottorinsuojakatkaisijavalikoimasta löytyy sopiva ratkaisu moottorikäynnistykseen 0.1 A–32 A. MS165-sarjasta välillä 10A–65 A.

ABB:n aurinkovoimaloihin soveltuva koteloitu DC-kytkin

ABB on tuonut markkinoille uuden aurinkovoimaloihin soveltuvan koteloidun DC-kytkimen.

Kestävä kehitys. Luotettavuus. Innovatiivisuus.

Balsin uusi uraa uurtava INNOLINQ tuotesarja tarjoaa huippulaatuiset pistokkeet ja pistorasiat teollisuuteen.

Uudistunut ABB:n ACS580

Vakiotaajuusmuuttajasarja tuo helppokäyttöisyyden uudelle tasolle