Häiriötilanteita sietävä moottorilähtö pitää tuotannon turvallisesti käynnissä myös oikosulkutilanteissa, koska vikatilanteesta palautuminen tapahtuu nopeasti.

 

ABB:n AF kontaktori -sarja on suunniteltu juuri tuottavuuden varmistamiseksi. Kontaktorin elektroninen kelanohjaus suodattaa ohjausjännitevaihtelut siten, että kontaktori pysyy vetäneenä, vaikka ohjausjännite laskisi hetkellisesti alle standardin, -15% Uc.

 

Mikä aiheuttaa vikaantumisia?

Yleisin käynnistimen vikaantumisen syy ovat ohjausjännitteen vaihtelut. Kun kontaktorin kela päästää ja vetää välittömästi pääkoskettimet kiinni, pääkoskettimet hitsaantuvat kiinni eikä käynnistin ole enää ohjattavissa.

 

AF-kontaktorien toimintalogiikka

Jännitteen laskiessa alle minimin, AF- kontaktorin älykäs ohjauselektroniikka avaa kontaktorin ja sallii vetämisen vasta, kun ohjausjännite saavuttaa jälleen minimialarajan 85% Uc.

 

Ylikuormitussuoja lisää moottorin käyttöikää

Vaihevian aiheuttama jännitteen alenema vähentää moottorin käyttövuosia. AF-kontaktoriin liitettävät elektroninen ja bi-metallilämpöreleet tunnistavat yhden vaiheen puuttumisen, esimerkiksi sulakkeen palamisen yhteydessä. Ylikuormitustilanteessa kontaktori toteuttaa nopeutetun 2-vaihelaukaisun.

 

Moottorinsuojakatkaisija

Moottorinsuojakatkaisija on kompakti käynnistin, jossa on yhdistetty oikosulkusuojauksen, luotettavan erotuksen ja käynnistimen ominaisuudet. Käsikäyttöisen MS132- tuotesarjan moottorinsuojakatkaisimia on erityisen turvallinen käyttää, koska osoittimet erottelevat laukaisun syyn ylikuormitukseen tai oikosulkuun.

Laboratoriotestatut koordinaatiotaulukot ovat vapaasti www.abb.fi-sivuilla käytettävissä ja ladattavissa. Taulukot saat myös näppärästi mukaasi lataamalla uuden ABB Connect -mobiilisovelluksen sovelluskaupastasi.

 

AF -kontaktoreiden ominaisuudet

  • Älykäs elektroninen ohjaus
  • Kelan laaja ohjausjännitealue ac/dc- ohjauksella
  • Tuotevalikoima 9A – 2 650 A

 

ABB moottorinsuojakatkaisijavalikoimasta löytyy sopiva ratkaisu moottorikäynnistykseen 0.1 A–32 A. MS165-sarjasta välillä 10A–65 A.

Eaton PKZ-sarjan moottorinsuojakatkaisijat

Eatonin moottorinsuojakatkaisijoita on valmistettu jo vuodesta 1932 lähtien ja nämä innovaatiot sekä tekniset ratkaisut ovat muuttaneet merkittävästi moottorinsuojauksen trendejä.

Katko uudistaa tuotenimiään

Katko Oy on tunnettu erinomaisesta tuotteiden räätälöintikyvystään.

Ledvance Damp Proof Compact valaisee suurenkin tilan energiaa säästäen 

Onko tuotanto- tai logistiikkatiloissasi liian vähän valoa? Jos työpisteellä on vaikea nähdä ja tehtäviä on hankala tehdä kolhuja, kannattaa harkita LEDVANCE DAMP PROOF COMPACT -valaisinta.