Seppo Mustonen
Pohjois-Suomen aluejohtaja,
Sonepar Suomi Oy
12.7.2023

Sonepar investoi rajusti logistiikkaan: tavoitteenamme on rakentaa alan paras ja luotettavin toimitusketju.

Maailmanlaajuisesti Sonepar investoi yli kaksi miljardia euroa toimitusketjunsa modernisointiin, eli uusiin logistiikkakeskuksiin, jakeluun, kuljetusverkkoihin, huipputeknologiaan, automaatioon sekä robotiikkaan. Tämän lisäksi investoimme miljardi euroa uuteen, omaan maailmanlaajuiseen digitaaliseen alustaamme, jonka päällä toimii mm. uusi verkkokauppamme Sonepar Shop.

Vuoteen 2025 mennessä Soneparilla on käytössä 200 varastoa ja 28 uutta tai parannettua automatisoitua logistiikkakeskusta. Asiakas Suomessakin hyötyy näistä investoinneista, koska pystymme hankkimaan tavaraa näistä varastoista nopeasti, edullisesti ja varmasti. Esimerkiksi aurinkopaneelimme tulevat jatkossa Euroopan varastoista.  

Suomessa olemme tehneet viime vuosien aikana useita merkittäviä kehityshankkeita. Olemme mm. uusineet varastonohjausjärjestelmän, investoineet Vantaan logistiikkakeskuksen laajennus- ja automaatiohankkeeseen sekä ottaneet käyttöön uuden toiminnanohjausjärjestelmän. Sonepar-yhtiöiden välisessä vertailussa onkin Suomi logistiikan kärkimaa.

Tiedämme, että tuotteiden toimitusvarmuus on asiakkaidemme mielestä tärkein asia ja siksi se on meille palvelumme ykkösmittari. Pystymme lupaamaan asiakkaillemme monikanavaisesti suurimman valikoiman tuotteita, nopeimman ja varmimman toimituksen sekä edullisen hinnan.  

Niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti olemme sitoutuneet osaltamme Pariisin ilmastosopimukseen ja vähentämään hiilijalanjälkeämme 50 % vuoteen 2030 mennessä. Olemme myös sitoutuneet yhteiseen ilmastotavoitteeseen maapallon lämpötilan nousun pitämiseksi alle 1,5 °C:ssa. Nämä vastuulliset tavoitteet velvoittavat kaikkia Sonepar-yrityksiä muokkaamaan aktiivisesti toimintaansa vihreämpään suuntaan, kuten vähentämään CO2-päästöjä sekä jätteiden määrää. 

Haluamme olla jokaiselle asiakkaalle paras, laadukkain ja luotettavin kumppani. Kun tilaat meiltä, saat toimituksen oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan ja oikein kerättynä. Tilauksen voit tehdä helposti milloin, missä ja miten haluat.

Lue lisää:

Sonepar on virallisesti sitoutunut Pariisin ilmastosopimukseen ja CO2-päästöjen vähentämiseen

Älyä ruohonjuuritasolla

Älykodin laajennus pihalle tarkoittaa paljon muutakin kuin ulkovalojen ohjausta.

KARI-pintakytkin

50 vuotta vanha keksintö pitää yhä pintansa.

Ilmalämpöpumppujen etäohjaus on sekä mukavuustekijä että riskienhallintakeino

Lämpöpumput ovat suosittuja lämmönlähteitä suomalaisilla mökeillä.