Neljä yleisintä ongelmaa ja ratkaisua LED-valaisimien himmennykseen.

Yleisiä ongelmia LED-valaisimia himmennettäessä ovat vilkkuminen, suriseminen tai huono himmennettävyys, jotka voidaan helpostikin ratkaista. Tässä Winledin neljä yleisintä syytä ja ratkaisua, jos LED-valaisimet eivät toimi kunnolla himmennettäessä.

 

1. Valaisimet vilkkuvat himmennettäessä

Jos himmennin on yhteensopiva, niin LED-valaisimien ei tulisi vilkkua, kun niitä himmennetään. Yleisin syy tällöin suurimmassa osassa tilanteita on rikkinäinen himmennin tai valaisin/liitäntälaite.
Tällöin olisi hyvä testata samanlaisella himmentimellä. Jos ongelmat jatkuvat, niin vika on valaisimessa.

 

2. Valaisimet eivät himmene kunnolla

Väärä himmentimen kuorman säätö tai väärä himmennystapa ovat yleisimmät syyt, että LED-valaisimet eivät himmene kunnolla. Paras himmennys saadaan PushDIM, DALI ja 1-10V -liitäntälaitteilla.

 

3. Valaisin surisee himmennettäessä

Yleinen syy valaisimien surinaan on vääränlainen himmennystapa.
Toinen yleinen syy onkin, että kuorma ei ole sopiva himmentimelle. Himmentimien ohjeissa on useasti kerrottu millainen kuorman tulee olla.
Kolmas yleinen syy on viallinen liitäntälaite. Tämä voidaan havaita, jos himmennetään useampaa valaisinta kerralla, jolloin vain yksi valaisin/ liitäntälaite surisee.

 

4. Valaisimet himmenevät tai sammuvat itsestään

Jos valaisimet himmenevät tai sammuvat itsestään epäsäännöllisesti se johtuu yleensä siitä, että valaisimen virtalähde ylikuumenee. Tällöin suositellaan tarkastamaan asennusolosuhteet, koska esimerkiksi höyrynsulkukalvo on kiinnitetty liian lähelle liitäntälaitetta, jolloin se lämpenee liikaa.
Jos valaisin jää kiilumaan sammuttaessa, niin himmennin voi päästää pientä virtaa läpi, joka joillekin LED-valaisimille riittää sytyttämään ne. Usein tilanne saadaan korjattua asentamalla valaisimen ja kytkimen väliin kompensaattori.

 

Siirry verkkokauppaan

Teksti:
Winled Oy

LiT by Cardi Heitin mallisto laajeni 190W Asymmetrisen optiikan valonheittimellä

Heitin 190W ASY IP65 19000lm valonheitin on saapunut Soneparin valikoimaan ja se on heti saatavilla suoraan varastosta.

Turhat valot pois päältä: Suomen Sokerin korjaamon valaistuksen päivitys poiki energiatehokkuutta

Onnistunut saneeraus toteutettiin SLO:n kattavan kumppaniverkoston avulla

Start Eco 5in1 saneerauskohteisiin

Start Eco 5in1 on erinomainen vaihtoehto erityisesti saneerauskohteisiin.