Energiatehokkaan rakentaminen aiheuttaa matkapuhelinten kuuluvuudelle ja mobiilidatapalveluille haasteita. Oikeilla tuotteilla mobiiliverkon kattavuus voidaan varmistaa myös rakennuksen sisällä.

Pätkivät puhelut ja netti ei saa ketään iloiseksi. Tarve mobiilisisäverkoille eli monioperaattoriverkoille on tätä päivää ja sillä voidaan varmistaa matkapuhelinverkon sekä viranomaisverkon kuuluvuus sekä mobiilidatan saatavuus sisätiloissa.

Tarve monioperaattoriverkolle on olemassa monissa tiloissa

Verkkoa tarvitaan esimerkiksi kouluissa, kirjastoissa, sairaaloissa, asuinrakennuksissa kauppakeskuksissa sekä julkisissa tiloissa.

Lisäksi sähköautojen latausjärjestelmät vaativat yhteyksiä kellareissa ja autohalleissa, jotka useasti sijaitsevat maan alla tai vahvan teräsbetonihallin sisällä. On tärkeää saada auto lataukseen ja välttää tilanne, missä lataus ei onnistu siitä syystä, kun latausasema ei pysty huonosta yhteydestä johtuen lukemaan asiakkaan maksukorttia tai että yhteys pätkii ajoittain ja aiheuttaa harmia.

Laatuantenni Oy on laajentanut tuotevalikoimansa kattamaan myös monioperaattoriverkon tuotteet.

Valikoima kattaa kaikki verkoissa tarvittavat tuotteet kuten

  • Hybridiyhdistimet kolmelle tai neljälle operaattorille,
  • symmetriset (splitter) ja epäsymmetriset (tapper) tehojaottimet,
  • ympärisäteilevät antennit,
  • suuntaavat paneeliantennit,
  • MiMo-antennit,
  • päätevastukset-keinokuormat,
  • tuumakoon kaapelit B2ca-paloluokalla sekä näiden
  • liittimet (4.3-10M / F, sekä N-uros) ja
  • RF-jumpperikaapelit B2ca-paloluokalla.

 

Tuotteissa käytetään 4.3-10 -liittimiä ja tuotteiden taajuusvaste on suurimmassa osassa tuotteita 350-3800 MHz. Kaikki tuotteet ovat Low PIM-tuotteita. Antenneissa PIM-luokka on ≤-153dBc@2x43dBm ja muissa passiiveissa PIM-luokka on ≤-160dBc@2x43dBm.

50 ohmin korrugoiduissa kaapeleissa löytyy ½” ja 7/8” -kaapelit korkealla B2ca-paloluokituksella, jolloin ne soveltuvat vaativimpiinkin sisäverkkoihin. Samoin ½” joustavat RF-jumpperikaapelit ovat B2ca-paloluokalla ja 4.3-10 -urosliittimillä.

Valikoima on täydentynyt epäsymmetrisillä jaottimilla (tapper), joiden taajuusvaste on 350-6000 MHz ja tyypillinen PIM-arvo komponenteille on -163dBc@2x43dBm.

Parempi sisäkuuluvuus

Varmista matkapuhelinverkon sisäkuuluvuus korkealuokkaisilla LAD-monioperaattoriverkon komponenteilla.

Nyt myös SLO:n valikoimissa:

Snro Tuote
74 024 21 LAD HC4
74 024 03 LAD DC10
74 024 61 LAD MIMO DP
74 024 97 LAD Omni Low
02 325 90 LA HCAAYZ-50-12

Teksti ja kuvat: Laatuantenni

Phoenix Contactin uudistuneet Ethernet-kytkimet

Uusien 1000-sarjan peruskytkimien ylivoimaisia ominaisuuksia ovat niiden erittäin kompakti rakenne, Gigabit-tason tiedonsiirtonopeudet ja joustavat asennusmahdollisuudet sekä AC- että DC-syötöllä.

Televes RG-6T ja RG-11T-koaksiaalikaapelit

Rakenna luotettava antenniverkko kiinteistön runkokaapeloinnista huoneistoon saakka.

ABB i-bus® Combi KNX -kytkinyksiköt

Combi KNX -kytkinyksiköiden valikoimaan kuuluu 9 kompaktia laitetta. Kanavat voi joustavasti käyttää normaaliin kytkentään sekä verhomoottoreiden ohjaukseen.