Seppo Mustonen
Aluejohtaja, Pohjois-Suomi,
SLO Oy
18.2.2022

Erilaiset työkalut ovat jokaisen urakointiliikkeen ja tuotantolaitoksen perustarvikkeita. Työkaluissa ja -koneissa vaihtoehtoja riittää, joten niiden hankintapäätökseen kannattaa käyttää hieman aikaa.

On kestävän kehityksen mukaista ostaa laadukkaita, turvallisia ja pitkäikäisiä tarvikkeita. Jokainen voi siis vaikuttaa omalta osaltaan siihen, että turvaamme sekä nykyisten että tulevien sukupolvien elämisen mahdollisuudet. Kestävän kehityksen periaate on, että ympäristö, ihminen ja talous otetaan tasavertaisesti huomioon päätöksenteossa. Tekemällä oman osansa oikeissa ratkaisuissa on myös esimerkkinä muille.

Erilaisia sähkötyökoneita hankkiessa huomioon otettavia asioita ovat mm. käyttöikä, kestävyys ja korjattavuus. Esimerkiksi laadukkaammissa akkuporakoneissa on irrotettava istukka, joka mahdollistaa helpomman huoltamisen. Lisäksi hiiliharjaton elektroninen moottori kestää pidempään, vähentää kitkaa ja energiatehokkaampana vähentää myös tehon menetystä.

Yritykselle työkoneita ostaessa erityisen tärkeää on turvallisuus. Halvoissa akkuporakoneissa säätimien heikko lukitusvoima voi aiheuttaa istukan aukeamisen ja siten vaarallisen onnettomuuden.

Laadukkaissa työkoneissa käyttömukavuus on usein parempi ja niiden melutaso sekä tärinä ovat alhaisempia. Niiden akut kestävät pidempään ja useimpiin malleihin on saatavissa myös vaihtoakku. Monella tuotemerkillä samat akut käyvät useampaan saman sarjan tuotteeseen.

Kaikissa työkalu- ja tarvikehankinnassa apunasi on SLO:n osaava ja palveleva myyjä. Verkkokaupastamme löydät myös laajan valikoiman työkaluja. 

 

Kuva: Robert Bosch Power Tools

Vuodesta 1909 toiminut Hammarin Sähkö Oy on Suomen vanhin sähköliike

Sähköurakointia jo neljännessä polvessa hyviin työntekijöihin ja korkealaatuisiin tuotteisiin nojaten

Sähköalalla töitä riittää

Rakennuslupien määrät ovat nyt valtakunnan tasolla laskussa, mutta rakentamisen volyymi on pysynyt korkealla tasolla. Pelko kuitenkin on, että jonkinmoinen taantuma on tulossa ja erityisesti uudisrakentaminen sakkaa.

Sähköalalla riittää töitä

Rakentamisen suhdannekäänne on Suomessa selvä, mutta sähköalalla töitä riittää ensi vuonnakin. Erityisesti niillä alueilla, joissa elinkeinorakenne on monipuolinen, rakentaminen sinnittelee edelleen korkealla tasolla.