Turvallisuus ja toimivuus ovat avainsanoja Helsinki- Vantaan lentoasemalla. Siksi lähtöporttien konepaikkojen betonin sulanapitoon asennetaan nVent Raychemin valmistama EM2-XR -lämpökaapeli (snro: 0431076).

Helsinki- Vantaan lentoasemaa remontoidaan jotta se pystyisi palvelemaan tulevaisuuden kasvavaa matkustajaliikennettä entistä paremmin. Jotta lentokoneilla on turvallista tulla ja lähteä lähtöporteilta, kriittisimmät paikat pitää ehdottomasti pysyä puhtaana lumesta ja jäästä. Tarkkojen vertailujen jälkeen EM2-XR (snro: 0431076 ) valikoitui ratkaisuksi.  Kaapelin toimitti SLO ja sen asensi paikallinen urakoitsija huolellisen nVent Raychem -asennuskoulutuksen jälkeen.

Itsesäätyvä lämpökaapeli sen alkuperäiseltä keksijältä

nVent Raychem keksi ja kehitti itsesäätyvän lämpökaapelin jo yli 40 vuotta sitten. Kaapeli antaa tehoa enemmän sinne, missä sitä tarvitaan. Ilmastomuutoksen myötä energian kulutukseen kiinnitetään yhä enemmän huomiota, joten betonin pintaan asennetaan myöskin anturi joka mittaa sekä lämmitettävän alueen lämpötilaa että kosteustilannetta.

EM2-XR lyhyesti:

  • Mekaanisesti kestävä ja pitkäikäinen itsesäätyvä lämpökaapeli.
  • Käytetään teollisuudessa ja rakennusteollisuudessa estämään lumen ja jään muodostumisen rampeilla, lastauspaikoilla, autovaaoilla, kulkualueilla jne.
  • Kaapeli toimitetaan yleisimmin metritavarana ja tällöin jatkos ja loppupääte tehdään työmaalla. Asennuskoulutusta on saatavilla.
  • Ohjaukseen suositellaan käytettäväksi VIA-DU-20 ohjausjärjestelmää, jolla voidaan saavuttaa jopa 80%:n energian säästön.

Osta SLO:n verkkokaupasta ⇒

Snro Tuote
0431076 Lämpökaapeli itsesäätyvä - EM2-XR 100W/M ajoluiskat

EM2-XR on helppo tehdä juuri oikean mittaiseksi projektikohtaisesti.
EM2-XR lämpökaapeli asennetaan raudoitusverkkoon.

Teksti ja kuvat: nVent

WAGO minigeelirasialla suojaat liitokset kosteissa ja kondensoivissa paikoissa IPX8- suojaustasolla

Uusissa WAGO minigeelirasioissa voidaan käyttää 221-sarjan inline-rasialiittimiä. Geelirasiat sisältävät nopeasti kiinteytyvää polyuretaanipohjaista geeliä. Tämä estää veden pääsyn ja kondenssiveden sekä epäpuhtauksien muodostumisen geelirasiaan. Geelillä on erinomaiset eristysominaisuudet ja tärinänkestävyys. WAGO minigeelirasian avulla saavutetaan IPX8-kosteussuojaustaso. Minigeelirasia soveltuu erittäin hyvin käytettäväksi esimerkiksi ulkovalaisimien rungon sisäpuolen liitoksissa ja kaivoasennuksissa. Geeliboxeja on sekä kahdelle että kolmelle läpimenoliittimelle. Erittäin nopea- ja helppokäyttöinen Avaa rasia, kytke johtimet liittimeen, asenna paikoilleen ja sulje rasiaHelppo- ja nopeakäyttöisyys tekevät tuotteesta erinomaisen myös kenttäolosuhteisiin, geeli on valmiina rasian sisällä ja tuotteella ei viimeistä myyntipäivää. [su_table responsive="yes" fixed="yes"] SnroWAGO tuotenroTuote1939389207-1372Minigeelirasia 2x (sisältää 4 kpl)1939390207-1373Minigeelirasia 3x (sisältää 4 kpl) [/su_table]

OBO lattiarasia GES R2: pieni koko, suuret ominaisuudet

Tärkeä peruste oikean lattiarasian valinnassa on lattiapinnan tyyppi.