Fuse-köysitarrain tuo tehoa työhön

Edelrid on saksalainen johtava putoamissuojainten valmistaja, jonka köysitarrain Fuse on kerännyt kiitosta korkeanpaikantyön tekijöiltä.

Edelridin Fuse on molempiin suuntiin köydessä liikkuva köysitarrain, joka vapauttaa kummatkin kädet työntekoon. Fuse seuraa työntekijän liikkeitä ilman, että siihen tarvitsee koskea. Mahdollisen liukastumisen sattuessa tarraimen vauhti kiihtyy ja se lukittuu köyteen.

Fusen saa myös valmiiksi lukittua, jolloin jyrkillä katoilla köyteen nojaaminen vapauttaa kädet työntekoon.

– Koulutuksissamme olemme kokeilleet Fusea käytännössä. Kommentit ovat olleet ylistäviä. On huomattu, että suojaimet eivät ole työtä hankaloittamassa vaan tehostamassa! Monet ovat tunnustaneet putoamissuojainten pölyttyneen autossa asentajan keikkuessa katolla, mutta nyt Fusen myötä suojaimet on luvattu ottaa käyttöön kuten kuuluukin. kertoo putoamissuojainkouluttaja Pasi Halmisto tyytyväisenä.

Kouluttajan vinkki! Ennen kattotöiden aloittamista mene lähelle katon reunaa ja tee köyteen stopparisolmu. Näin Fuse toimii putoamisen estävänä järjestelmänä, jossa tarrain pysähtyy solmuun.

Edelrid on rikastuttanut maahantuoja Vandernetin valikoimaa huhtikuusta 2023

– Ensitöiksemme kokosimme kattotyöpakkaus Fusen, josta löytyy kaikki putoamissuojaimet, joita esim. aurinkopaneeleiden asentaja tarvitsee. Koska katoilta usein puuttuu köysien kiinnityspisteet, lisäsimme mukaan 30 metrin köyden, jotta kiinnittäminen onnistuu vaikka pihapuuhun.

Suojainten valintaa helpottamaan Vandernet Safety on kerännyt eri työtehtävissä tarvittavat putoamissuojaimet käteviin valmispakkauksiin. Putoamissuojainkoulutuksia järjestetään omassa koulutuskeskuksessa Helsingin Vallilassa sekä tarvittaessa asiakkaan omissa tiloissa.

Pasi Halmisto Vandernetin Safety-tiimistä painottaa, että työ ei saa olla riski.

– Suojainten pitää olla niin helppoja käyttää, että niitä tulee oikeasti käytettyä. Putoamissuojainkoulutuksissa tärkein viestini onkin: illaksi kotiin!

Kattotyöpakkaus Fuse esim. aurinkopaneeliasentajan putoamissuojaukseen


– Fuse-köysitarrain
– valjaat
– alumiinisulkurenkaat
– nykäyksenvaimennin
– 30 m köysi kiinnityslenkillä
– ankkurinauha suojuksella
– säilytyslaatikko
– S – M   sähkönumero 6318002 >
– L – XL  sähkönumero 6318003 >

Teksti ja kuvat: Vandernet

Ebecon älykäs EB-Therm 500 -termostaatti, useilla mahdollisuuksilla!

Ebeco EB-Therm 500 on tyylikäs ja moderni lattialämmitystermostaatti, jossa on useita energiansäästöohjelmia. Se on myös valmis langattomasti ohjattavaksi.

VARIABOX-Monikytkin-pistorasiakeskukset

Bals Variabox-monikytkin-pistorasiakeskukset takaavat turvalliset pistorasialähdöt.

SPIDER+ Yksi runko, kaksi valonheitintä

Täysin uudenlainen valoheitin SPIDER+ on uuden sukupolven LED-valonheitin sisä- ja ulkokäyttöön. Valaisimessa on erittäin innovatiivinen teknologia, jonka avulla voidaan valita kahden eri vaihtoehdon väliltä (SPIDER+ 20, SPIDER+ 30 ja SPIDER+ POST). Painamalla valaisimen takaosassa olevaa kytkintä, teho voidaan vaihtaa tarvittaessa myös asennuksen jälkeen avaamatta valaisinta. Valaisin on myös nopea asentaa, sillä sähköliitäntä tehdään pikaliittimellä ja valaisinta ei tarvitse avata asennuksen aikana. Ketjutusta varten löytyy lisävarusteena tilattava Y-haaroitin.