Markkinoiden kattavin jakelumuuntajavalikoima – myös heti toimitettavaksi

Jakelumuuntajat ovat yksi keskeisimmistä sähköverkon komponenteista. Viime vuosina lisääntyneet investoinnit sähköverkkoon näkyvät myös jakelumuuntajien tarpeen kasvuna. Paitsi kappalemääräisesti, myös tehojen ja ominaisuuksien puolesta vaatimukset ovat laajempia kuin kenties koskaan.

Jakelumuuntaja kaupunkiin, taajamaan vai ehkä teollisuuteen?

Kaupunkialueella toimiva jakeluverkkoyhtiö investoi mahdollisesti lähinnä suuriin, erilaisilla mittauksilla varustettuihin jakelumuuntajamalleihin. Maaseutuverkossa taas rakennetaan keskijänniteverkon viimeisiä haaroja pienillä jakelumuuntajilla joko pylvääseen tai pieneen satelliittimuuntamoon asennettuna.

Jakelumuuntajia käytetään lisäksi teollisuudessa, jossa paitsi rakennetaan uutta, myös korvataan vanhoja elinkaarensa päässä olevia muuntajia nykyaikaisilla ja pienihäviöisillä. Yhtenä teollisuuden erityispiirteenä on lisääntyvä taajuusmuuttajakäyttöön soveltuvien muuntajien tarve, joka on huomioitava muuntajaa valittaessa.

Projektikohtaisesti valmistettavat  kuivaeristeiset muuntajat vaativiin käyttökohteisiin

Teollisuudessa, voimalaitoksissa, keskussairaaloissa ja datakeskuksissa ynnä muissa vaativissa käyttökohteisissa käytetään myös kuivaeristeisiä  jakelumuuntajia. Etuna öljyeristeisiin muuntajiin on muun muassa äärimmäinen käyttövarmuus, alhainen palokuorma ja hiljainen käyntiääni. Kuivamuuntajat valmistetaan aina projektikohtaisesti tilauksesta, jolloin varmistetaan tuotteen ja lisävarusteiden kuten koteloinnin ja mahdollisen kunnonvalvonnan soveltuvuus kyseiseen kohteeseen.

SLO:n laaja jakelumuuntajavalikoima kattaa kaikki verkonrakentamisen  tarpeet

Varastovalikoimassamme on muuntajia kokoluokissa 30-1000 kVA ja useimpiin kokoihin löytyy yläjännitepuolen ilmaeristeisen posliiniläpiviennin lisäksi kosketussuojatulla pistokeläpiviennillä varustettu versio.

Valtaosa muuntajista on varustettu jännitteettömänä käytettävällä väliottokytkimellä, jolla voidaan varmistaa jakelujännitteen oikea taso myös silloin, kun alueen keskijänniteverkko ei ole riittävän vahva. Käytännössä tämän tarve on kuitenkin nykyään pieni ja yhä useammassa kohteessa väliottokytkintä ei tarvita tai se voidaan jättää keskiasentoon.

Erityisratkaisut vakiotuotteiden rinnalla

SLO:n laajasta varastovalikoimasta löytyy tuotteet myös vakioratkaisuiden ulkopuolelta.

  • Yläjännitepuoleltaan vaihtokytkettävät  10-20 kV muuntajat
  • Esikasatut pylväsmuuntajat 30-100 kVA
  • 1 kV jakeluverkon muuntajat 1/0,4 kV ja 20/1 kV
  • Kolmikäämimuuntajat 20/1/0,4 kV

Löydät myös lisävarusteet SLO:lta

Saat myös eniten käytetyt lisävarusteet kätevästi SLO:n verkkokaupasta. Jakelumuuntajien lisävarusteista yleisimpiä ovat erilaiset PJ-puolen kiinnitystarvikkeet, lämpömittarit ja kuljetuspyörät. Vakiovarusteet kattavat  kuitenkin valtaosan perustarpeista.

Vakiomallistoon kuuluu muun muassa nelireikäiset PJ-kiinnikkeet tyypillisimmissä kokoluokissa. Kosketinlämpömittari on yksinkertaisin tapa valvoa muuntajan lämpötilaa. Siihen voidaan asettaa sekä hälytys- että laukaisupisteet, jonka lisäksi maksimilämpötila jää muistiin. Kosketinlämpömittarin asennus on helppoa ja se voidaan lisätä myös jälkikäteen muuntajan kannella olevaan lämpömittaritaskuun. Sen sijaan monipuolisempaan valvontaan tarkoitetut  ylipainereleet vaativat aina tehdasasennuksen.

Jakelumuuntajien valikoimaa ja varastoitavuutta kehitetään jatkuvasti vastaamaan parhaiten asiakkaiden tarpeita. Lisätietoja saat myyjältäsi.

Teksti:
Juha Kiiski / SLO Oy

PRY-CAM mullistaa sähköjärjestelmien valvonnan, kunnonarvioinnin ja hallinnan

PRY-CAM on johtava, älykäs sähköjärjestelmien kunnonarviointiratkaisu, joka perustuu Prysmian Groupin patentoituun teknologiaan.

Maakaapeleiden vaippavikojen paikannus

3M Dynatel 2573M -kaapelinhakulaitteella

JTO täytepalat

JTO-täytepalat sopivat ylijännitesuojatelineeseen JTO-24 (5806059) tukemaan ja suojaamaan kaapelia telineen kaapelin kiinnityskohdassa. Paloja on kahdenkokoisia. JTO-täytepalat 9758130 sopivat 30-35 mm kaapeleille ja 9758131 sopivat 35-40 mm kaapeleille.