Lämpöpumput ovat suosittuja lämmönlähteitä suomalaisilla mökeillä.

Kuumalla säällä talon saa helposti viilennettyä ja koleilla ilmoilla asumismukavuutta tulee lämmityksestä. Uuden mökkikauden alkuun on hyvä päivittää kesäpaikan lämmitys ja ottaa järjestelmän etäohjaus haltuun.

Kuva 1: SLO:n teknisen tuen päällikkö Esapekka Turunen esittelee Airpatrol GSM-kauko-ohjaimen toimintaa. Esapekka on Airpatrolin hankkimisen jälkeen voinut saapua aina mukavaksi lämmitettyyn kesämökkiin.

Lämpöpumppujen etäohjattavuus tuo vapaa-ajan olemiseen helppoutta ja mukavuutta. Ajomatkan jälkeen on mukavampi astua lämpimään kuin koleaan taloon. Parhaimman lämmönsäätelyn saat lämpöpumpun ja sähköpattereiden yhdistelmällä.

Avoin huonejärjestys jakaa lämpöä tasaisesti

Kesämökeissä käytetään yleensä avointa huonejärjestystä, jolloin ilmalämpöpumpun antama lämpö jakaantuu tasaisesti koko huoneistoon. Sähköpattereilla saadaan mukavat olosuhteet myös talon etäisimpiinkin nurkkiin.

Lämmitysjärjestelmien etähallinnalla minimoidaan talvikauden ongelmia

Talven peruslämmön ylläpidossa sähköpatterit tulevat apuun, mikäli pakkanen nousee niin kovaksi, että ilmalämpöpumppu kaipaa lisäpotkua lämmöntuottoon. Sähköpattereilla voi myös jakaa riskiä, jolloin mahdolliset vikatilanteet eivät aiheuta ongelmia lämmitykseen.

Etähallinnan kautta saat ajantasaista tietoa ja pystyt myös tekemään korjaavia toimenpiteitä ennen kuin vahinkoa pääsee syntymään. Jos mökillä ei ole etähallintaa, ongelmatilanteiden havaitseminen ajoissa on käytännössä mahdotonta ja parhaistakaan ratkaisuista ei ole hyötyä.

Tässä esittelemme yhden ratkaisun mökkien lämpöpumppujen etäohjaukseen.

 

 

Kuva 2: Airpatrolin käyttöliittymänäkymä

Airpatrol Nordic – etäohjaa tekstiviesteillä kesämökkisi lämmitystä

Etäohjauksen toteuttaminen yksinkertaisimmillaan vaatii Airpatrol nordic -laitteen ja siihen puhelinliittymän. Ohjaaminen tapahtuu tekstiviesteillä. Yleisimmät ilmalämpöpumppumerkit ja -mallit ovat jo tuettuja. Mikäli kesämökillä on WiFi-verkko, löytyy Panasonicilta malleja, jotka mahdollistavat etäohjauksen verkon yli.  Koska kaikki mallit eivät ole tuettuja, tarkista yhteensopivuus ennen hankintaa.

Löydät tuotteen SLO:n verkkokaupasta sähkönumerolla: 81 085 09.

Onko Airpatrol Nordic jo tuttu? Käy jättämässä tuotearvostelu!

Teksti:
Anssi Hall, tekninen asiantuntija, SLO Oy

ateha-asennuslistat tarralla

Silmää miellyttäviin asennuksiin

Markkinoiden luotettavimmat palovaroittimet sähköverkkoon

Sähköverkkoon kytkettävissä EI3000-sarjan palovaroittimissa on litiumvarakäyntiakku, joka on suunniteltu kestämään koko palovaroittimen käyttöiän ajan.

ABB Tenton® -kalustesarja

KNX-painikkeet, huonetermostaatit sekä huonetermostaatit hiilidioksidi- ja ilmankosteusanturilla