Lämpöpumput ovat suosittuja lämmönlähteitä suomalaisilla mökeillä.

Kuumalla säällä talon saa helposti viilennettyä ja koleilla ilmoilla asumismukavuutta tulee lämmityksestä. Uuden mökkikauden alkuun on hyvä päivittää kesäpaikan lämmitys ja ottaa järjestelmän etäohjaus haltuun.

Kuva 1: SLO:n teknisen tuen päällikkö Esapekka Turunen esittelee Airpatrol GSM-kauko-ohjaimen toimintaa. Esapekka on Airpatrolin hankkimisen jälkeen voinut saapua aina mukavaksi lämmitettyyn kesämökkiin.

Lämpöpumppujen etäohjattavuus tuo vapaa-ajan olemiseen helppoutta ja mukavuutta. Ajomatkan jälkeen on mukavampi astua lämpimään kuin koleaan taloon. Parhaimman lämmönsäätelyn saat lämpöpumpun ja sähköpattereiden yhdistelmällä.

Avoin huonejärjestys jakaa lämpöä tasaisesti

Kesämökeissä käytetään yleensä avointa huonejärjestystä, jolloin ilmalämpöpumpun antama lämpö jakaantuu tasaisesti koko huoneistoon. Sähköpattereilla saadaan mukavat olosuhteet myös talon etäisimpiinkin nurkkiin.

Lämmitysjärjestelmien etähallinnalla minimoidaan talvikauden ongelmia

Talven peruslämmön ylläpidossa sähköpatterit tulevat apuun, mikäli pakkanen nousee niin kovaksi, että ilmalämpöpumppu kaipaa lisäpotkua lämmöntuottoon. Sähköpattereilla voi myös jakaa riskiä, jolloin mahdolliset vikatilanteet eivät aiheuta ongelmia lämmitykseen.

Etähallinnan kautta saat ajantasaista tietoa ja pystyt myös tekemään korjaavia toimenpiteitä ennen kuin vahinkoa pääsee syntymään. Jos mökillä ei ole etähallintaa, ongelmatilanteiden havaitseminen ajoissa on käytännössä mahdotonta ja parhaistakaan ratkaisuista ei ole hyötyä.

Tässä esittelemme yhden ratkaisun mökkien lämpöpumppujen etäohjaukseen.

 

 

Kuva 2: Airpatrolin käyttöliittymänäkymä

Airpatrol Nordic – etäohjaa tekstiviesteillä kesämökkisi lämmitystä

Etäohjauksen toteuttaminen yksinkertaisimmillaan vaatii Airpatrol nordic -laitteen ja siihen puhelinliittymän. Ohjaaminen tapahtuu tekstiviesteillä. Yleisimmät ilmalämpöpumppumerkit ja -mallit ovat jo tuettuja. Mikäli kesämökillä on WiFi-verkko, löytyy Panasonicilta malleja, jotka mahdollistavat etäohjauksen verkon yli.  Koska kaikki mallit eivät ole tuettuja, tarkista yhteensopivuus ennen hankintaa.

Löydät tuotteen SLO:n verkkokaupasta sähkönumerolla: 81 085 09.

Onko Airpatrol Nordic jo tuttu? Käy jättämässä tuotearvostelu!

Teksti:
Anssi Hall, tekninen asiantuntija, SLO Oy

EI Electronics palovaroittimet + pelastuslaki

Edistykselliset palovaroittimet sähköverkkoon akkuvarmennuksella – EI3000-sarja EI Electronicsin EI3000-sarjan palovaroittimissa on litiumvarakäyntiakku, joka on suunniteltu kestämään koko palovaroittimen käyttöiän ajan. EI3000-sarjan ilmaisimissa on AudioLINK-toiminto. Ilmaisella AudioLINK-mobiilisovelluksella voidaan tarkkailla ilmaisimien toimintaa ja likaantumista sekä selata hälytysmuistia. SmartLINK-moduuli mahdollistaa langattoman ketjuttamisen ja tiedonsiirron. Moduulin avulla kaikki EI3000-sarjan ilmaisimet saadaan hallittavaksi etänä. Älykkäät akkutoimiset palovaroittimet – EI650 Tyylikkäissä EI600-sarjan palovaroittimissa on suuri, huomaamaton testi- ja vaimennuspainike. RadioLink-ominaisuuden sisältävät varoittimet voidaan ketjuttaa toisiinsa. Järjestelmään voidaan kytkeä myös langaton etäohjain, jolla on helppo ohjata ja hallita järjestelmää. Uusi Pelastuslaki 2024 Pelastuslain muutos tuo vuoden 2024 alusta alkaen vastuun palovaroittimista taloyhtiöille ja vuokra-asunnon omistajille. Taloyhtiö tai asunnon omistaja on jatkossa vastuussa asuntojen palovaroittimien hankinnasta ja kunnossapidosta, ja asukas taas palovaroittimien testaamisesta ja puhdistamisesta. [su_table responsive="yes" fixed="yes"] Snro Tuote 7139703 230 VAC lämpöilmaisin, EI3014 7139709 230 VAC häkävaroitin, EI3018 7139700 230 VAC optinen palovaroitin, EI3016 7139701 230 VAC yhdistelmäilmaisin, optinen ja lämpö, EI3024 7139711 230 VAC yhdistelmäilmaisin, lämpö ja häkä, EI3028 7140087 akkutoiminen palovaroitin, AudioLINK, RadioLINK, EI650IRF 7140000 akkutoiminen palovaroitin, AudioLINK, EI650I [/su_table]

ABB:n SIVUSTA OHJATTAVAT TURVAKYTKIMET

Löydät nyt kattavamman valikoiman ABB:n sivusta ohjattavia, BWS - sarjan turvakytkimiä SLO:n valikoimasta.

Yhdisteltävät keskusjärjestelmän kotelot nyt entistä edullisemmin

Vanhanaikaisen metallisen sähkökotelon sisään ei näe suoraan, sitä on vaikea kasvattaa alkuperäisestä koosta ja mokoma ruostuu helposti heti ensimmäisen osuman tullen. Nyt voit unohtaa nämä ongelmat! Henselin modulaariset MI-kotelot ovat osa turvallista sähköasennusta. Keskuskoteloita on kuutta eri kokoa, joista on helppo rakentaa haluttu yhdistelmä sähkönjakojärjestelmää varten. Kotelo sopii myös vaativiin ympäristöihin, kuten teollisuuteen. Koteloilla on korkeat IP- ja IK-luokitukset, eli ne kestävät erinomaisesti sekä pölyä, kosteutta että iskua. Kuori on UV-suojattu. Kotelo kestää suuretkin lämpötilanvaihtelut, vaikka pakkasesta terästehtaan olosuhteisiin. Kannen voi valita läpinäkyväksi tai läpinäkymättömäksi riippuen siitä, halutaanko sisään sijoittaa esimerkiksi mittari. Avausmekanismi on valittavissa käsi- tai työkalukäyttöiseksi ja kotelo on myös sinetöitävissä. MI-kotelon edut ovat ehdottomasti muuntojoustavuus ja modulaarisuus. Koteloista on helppo rakentaa haluttu yhdistelmä ja se kasvaa vaivattomasti kiinteistön mukana. Apuna voi käyttää myös ENYGUIDE-suunnitteluohjelmistoa. Ohjelma laskee valmiiksi esimerkiksi lämpöhäviöt ja tulostaa kokonaisuuden komponenttiluettelon. Koteloille on tarjolla myös runsaasti eri lisäosia, kuten säänsuojaa ja lippaa. MI-koteloiden hintaa on nyt laskettu. Testaa nyt edullisesti! Tuote-esimerkit: [su_table responsive="yes" fixed="yes"] SnroNimike34 078 02MI020134 078 13MI0200 [/su_table]