Lämpöpumput ovat suosittuja lämmönlähteitä suomalaisilla mökeillä.

Kuumalla säällä talon saa helposti viilennettyä ja koleilla ilmoilla asumismukavuutta tulee lämmityksestä. Uuden mökkikauden alkuun on hyvä päivittää kesäpaikan lämmitys ja ottaa järjestelmän etäohjaus haltuun.

Kuva 1: SLO:n teknisen tuen päällikkö Esapekka Turunen esittelee Airpatrol GSM-kauko-ohjaimen toimintaa. Esapekka on Airpatrolin hankkimisen jälkeen voinut saapua aina mukavaksi lämmitettyyn kesämökkiin.

Lämpöpumppujen etäohjattavuus tuo vapaa-ajan olemiseen helppoutta ja mukavuutta. Ajomatkan jälkeen on mukavampi astua lämpimään kuin koleaan taloon. Parhaimman lämmönsäätelyn saat lämpöpumpun ja sähköpattereiden yhdistelmällä.

Avoin huonejärjestys jakaa lämpöä tasaisesti

Kesämökeissä käytetään yleensä avointa huonejärjestystä, jolloin ilmalämpöpumpun antama lämpö jakaantuu tasaisesti koko huoneistoon. Sähköpattereilla saadaan mukavat olosuhteet myös talon etäisimpiinkin nurkkiin.

Lämmitysjärjestelmien etähallinnalla minimoidaan talvikauden ongelmia

Talven peruslämmön ylläpidossa sähköpatterit tulevat apuun, mikäli pakkanen nousee niin kovaksi, että ilmalämpöpumppu kaipaa lisäpotkua lämmöntuottoon. Sähköpattereilla voi myös jakaa riskiä, jolloin mahdolliset vikatilanteet eivät aiheuta ongelmia lämmitykseen.

Etähallinnan kautta saat ajantasaista tietoa ja pystyt myös tekemään korjaavia toimenpiteitä ennen kuin vahinkoa pääsee syntymään. Jos mökillä ei ole etähallintaa, ongelmatilanteiden havaitseminen ajoissa on käytännössä mahdotonta ja parhaistakaan ratkaisuista ei ole hyötyä.

Tässä esittelemme yhden ratkaisun mökkien lämpöpumppujen etäohjaukseen.

 

 

Kuva 2: Airpatrolin käyttöliittymänäkymä

Airpatrol Nordic – etäohjaa tekstiviesteillä kesämökkisi lämmitystä

Etäohjauksen toteuttaminen yksinkertaisimmillaan vaatii Airpatrol nordic -laitteen ja siihen puhelinliittymän. Ohjaaminen tapahtuu tekstiviesteillä. Yleisimmät ilmalämpöpumppumerkit ja -mallit ovat jo tuettuja. Mikäli kesämökillä on WiFi-verkko, löytyy Panasonicilta malleja, jotka mahdollistavat etäohjauksen verkon yli.  Koska kaikki mallit eivät ole tuettuja, tarkista yhteensopivuus ennen hankintaa.

Löydät tuotteen SLO:n verkkokaupasta sähkönumerolla: 81 085 09.

Onko Airpatrol Nordic jo tuttu? Käy jättämässä tuotearvostelu!

Teksti:
Anssi Hall, tekninen asiantuntija, SLO Oy

UTUn vakioiduilla sähkökeskuksilla on Avainlippu-merkki

Avainlippu-merkin tunnistaa lähes jokainen suomalainen, ja se edustaa kotimaisuutta, laatua ja vastuullista toimintaa. Merkin voi saada ainoastaan tuote tai palvelu, joka on valmistettu tai tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa. UTUn vakioiduilla sähkökeskuksilla on Avainlippu-merkki. Miten UTU-keskukset lunastavat Avainlipun lupaukset? Ulvilan tuotantotiloissa valmistuville UTUn sähkökeskuksille on ominaista niiden pitkä käyttöikä. Sähkökeskusvalmistus aloitettiin UTUlla 1940-luvulla, ja vielä edelleenkin vanhemmissa kohteissa voi törmätä vielä käytössä oleviin vanhoihin keskuksiin. Keskuksien valmistus Ulvilassa työllistää yhä edelleen useita kymmeniä ihmisiä, sekä tuotannossa, suunnittelussa että tuotekehityksessä – kaikki saman katon alla. UTU on toiminut sähköalalla jo yli 100 vuoden ajan. Teemme kaikkemme, jotta voimme tarjota suomalaista työtä niin utulaisille kuin heidän toimestaan valmistuvia kestävän kehityksen mukaisia tuotteita asiakkaillemme vielä seuraavankin vuosisadan ajan. Kestävä kehitys ja vastuullisuus UTUn toiminnan kulmakivinä Vastuullisuus ja kotimaisuus on teema, joka nousee yhä enemmän esiin niin asiakkaidemme kuin heidänkin asiakkaidensa puheissa ja teoissa. On kunnia-asia, että me UTUlla voimme suomalaisen työn lisäksi tarjota markkinoille kestävän kehityksen mukaiset ja vastuullisesti tuotetut laadukkaat tuotteet. UTUn vakioidut Avainlipulla merkityt sähkökeskukset löydät Soneparilta!    

Assemblin hyötyi Olympiastadionin projektille räätälöidystä palvelukokonaisuudesta

Olympiastadionin monivuotisessa perusparannus- ja uudistamishankkeessa sähköteknisestä urakoinnista vastasi Assemblin Oy, jonka kumppanina ja sähkötarvikkeiden päätoimittajana puolestaan oli SLO Oy. Projektikaupan tueksi valikoitui toimitus- ja varastointipalveluita, jotka helpottivat käytännön toteutusta.