Kunnollinen maadoitus on sähköturvallisuuden perustekijä kotitalouksien ja teollisuuden sähköistyksessä. Ellei maadoitus ole kunnossa, altistetaan sekä henkilöturvallisuus että sähkölaitteet ja muu omaisuus vaaratilanteille.

Avaa opas

Yksittäinen maadoitin ei kuitenkaan riitä takaamaan turvallisuutta. Ainoastaan säännöllisesti tehdyt tarkastukset takaavat sähköasennusten asianmukaisen toimivuuden.

On olemassa eri menetelmiä maadoitusten kunnon tarkastamiseen. Menetelmän valintaan vaikuttaa asennus- ja nollausjärjestelmät sekä itse sähköverkko (kotitalous, teollisuus, kaupunkiverkosto jne). Tarkistustavan valintaan vaikuttaa, voidaanko työskennellä jännitteettömässä verkossa.

Oheisessa oppaassa voit tutustua perusasioiden lisäksi myös erilaisiin mittaustapoihin. Käsikirjassa esitellään muun muassa suurjännitelinjojen maadoitusmittausta ja erilaisia soveltuvia mittalaitteita.

Löydät Chauvin Arnouxin tuotteita SLO:n valikoimasta

Snro Selite
6750531 Maadoitusvastusmittari, BT – CA 6417
6750076 Maadoitusvastusmittari – CA 6460 0,01-/20/200/2000 OHM
Teksti:
Sami Tolkki, tuotepäällikkö, SLO Oy

Elävän asiakkaan kanssa on helpompi asioida

 Siksi tuote- ja työturvallisuus on SLO:lle sydämenasia

Techsys-tuotteita valvontajärjestelmiin

Techsys on 25 vuoden ajan kehittänyt ja valmistanut tuotteita erilaisiin valvontajärjestelmiin. Pääasiakasryhminä ovat sähkönjakelu, energiantuotanto, sähköinen liikenne ja telecom.

Chauvin Arnoux-mittalaitteet kaikkiin sääolosuhteisiin

Chauvin Arnoux’n laajaan mittalaitevalikoimaan sisältyy luonnollisesti myös Pohjoismaiden vaihteleviin sääolosuhteisiin soveltuvia mittalaitteita. Suomen karu ilmasto asettaa tiettyjä vaatimuksia ulkona käytettäville mittalaitteille, jolloin laitteiden tulisi monesti olla sekä vedenpitäviä että pakkasenkestäviä.