Kunnollinen maadoitus on sähköturvallisuuden perustekijä kotitalouksien ja teollisuuden sähköistyksessä. Ellei maadoitus ole kunnossa, altistetaan sekä henkilöturvallisuus että sähkölaitteet ja muu omaisuus vaaratilanteille.

Avaa opas

Yksittäinen maadoitin ei kuitenkaan riitä takaamaan turvallisuutta. Ainoastaan säännöllisesti tehdyt tarkastukset takaavat sähköasennusten asianmukaisen toimivuuden.

On olemassa eri menetelmiä maadoitusten kunnon tarkastamiseen. Menetelmän valintaan vaikuttaa asennus- ja nollausjärjestelmät sekä itse sähköverkko (kotitalous, teollisuus, kaupunkiverkosto jne). Tarkistustavan valintaan vaikuttaa, voidaanko työskennellä jännitteettömässä verkossa.

Oheisessa oppaassa voit tutustua perusasioiden lisäksi myös erilaisiin mittaustapoihin. Käsikirjassa esitellään muun muassa suurjännitelinjojen maadoitusmittausta ja erilaisia soveltuvia mittalaitteita.

Löydät Chauvin Arnouxin tuotteita SLO:n valikoimasta

Snro Selite
6750531 Maadoitusvastusmittari, BT – CA 6417
6750076 Maadoitusvastusmittari – CA 6460 0,01-/20/200/2000 OHM
Teksti:
Sami Tolkki, tuotepäällikkö, SLO Oy

Hyvin rakennettu perusta tukee uudistushankkeita

Nykyään kuulee usein seuraavan lauseen: " Haemme kannattavaa kasvua ". Mietin, että kuinka tuo on mahdollista saavuttaa, kun kilpailu kiristyy ja omat kustannukset nousevat? Varsinkin tuotteiden raaka-ainekustannusten nousu on tällä hetkellä kovassa vauhdissa. Kasvun hakeminen itsessään on hyvä asia, kunhan ensin muistaa tarkistaa, että yrityksen toiminnassa on kaksi tärkeää perusasiaa kunnossa.

Kaapelinsuojaratkaisut sähköverkon rakennuskohteisiin

Rakennusvaiheessa oikein tehty kaapelinsuojaus takaa virheettömän sähkö- ja tietoliikenneverkon toiminnan. Pipelife tarjoaa markkinoiden laajimman valikoiman kaapelinsuojatuotteissa. Tuotteet täyttävät korkeimmat asetetut vaatimukset laadussa, toimivuudessa, käyttöominaisuuksissa ja ympäristön huomioimisessa. Valikoima kattaa tuotteet keskijännite- ja kuituverkkojen rakentamiseen myös vaativissa kohteissa.

Uusia Steran STJK-K -jakokaappeja valikoimaan

Nyt Soneparilta on saatavilla myös 1200 mm korkeat Steran uutuusjakokaapit! Steran valikoima vastaa mitoiltaan SFS 2533 ja SFS 2534 -mitoitusta. 1200 mm korkeita kaappeja on tällä hetkellä saatavilla klassisen vihreänä RAL7008 (ns. Strömbergin vihreä). Mitoituksen ansiosta kaapit soveltuvat hyvin asennettavaksi telekaappien yhteyteen.