SLO ja Green Energy Finland toimittivat Hesburgerin Konalan myymälään katolle asennettavan aurinkosähköjärjestelmän. Ratkaisu on monistettavissa jatkossa muihinkin Hesburgerin myymälöihin.

Hesburgerilla tehdään aktiivisesti töitä ympäristöystävällisyyden, kierrätettävyyden ja energiansäästön toteuttamiseksi. Hampurilaisketju on käyttänyt aurinkoenergiaa veden lämmitykseen jo liki kymmenen vuotta. Nyt uudet ravintolat saavat katolleen aurinkopaneelit.

Sähköä ja reaaliaikaista tietoa

Konalan Hesburger on hampurilaisketjun neljäs ravintola, jossa aurinkopaneelit tuottavat sähköä ravintolan jokapäiväiseen toimintaan.

Hesburgerin rakennuttajainsinööri
Toni Palmusuon mukaan Konalassa etsittiin ratkaisua, jolla päivittäisen sähköntarpeen lisäksi pystyisi reaaliajassa seuraamaan paneelien sähköntuotantoa sekä myymälän näytöltä että Hesburgerin kotisivulta. Tieto siitä, kuinka monta hampurilaista paistetaan päivittäin aurinkosähköllä, on tärkeä myös asiakkaille.

Räätälöity ratkaisu nopealla aikataululla

SLO ja aurinkosähkövoimaloihin erikoistunut
GreenEnergy Finland Oy, GEF tarjosivat ravintolan rakennusvaiheessa räätälöidyn aurinkosähköjärjestelmän asennuksineen. Samaan aikaan kehitteillä oli myös visuaalinen ratkaisu.

ABB:n toimittamassa invertterissä on kaksi liityntää: toinen on Schneiderin automaatiojärjestelmää ja toinen pilvipalvelinta varten. Pilvipalvelimen dataa hyödynnetään Hesburgerin markkinoinnissa kerrottaessa asiakkaille vihreiden arvojen toteutumisesta.

Toni Palmusuon mukaan projekti onnistui erittäin hyvin.

 –  Nyt toteutettu konsepti on mahdollista hioa sellaiseksi, että se on monistettavissa muihinkin kohteisiin.

Toni Palmusuo, Hesburger

SLO:n tuotepäällikö
Jyrki Penttinen: – Kuuntelemme asiakasta herkällä korvalla ja räätälöimme palveluita asiakkaan tarpeiden mukaan. Samat arvot ovat tärkeitä myös Green Energy Finlandille, ja siksi valitsimme GEF:n räätälöimään Hesen aurinkosähköjärjestelmää.

– Kuukauden mittaisessa projektissa osapuolten yhteistyöllä oli suuri merkitys. GEF hoiti hommansa hienosti ja asiakas oli erittäin tyytyväinen toimitukseen.

 

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo seitsemästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta ja Ukrainasta. Hesburger-ketjussa työskentelee yli 6 700 henkilöä ja ketjun verollinen myynti Suomessa vuonna 2015 oli 203 M€ ja ulkomailla 67 M€. .

SLO:n ketterä just-in-time-toimituspalvelu mahdollisti Insta Automationin asennusten onnistumisen

Äänekoskelle toteutettavan maailman ensimmäisen uuden sukupolven biotuotetehtaan asennusprojekti on ollut poikkeuksellisen laajamittainen hanke, jonka materiaalitoimituksissa SLO oli mukana.

Energiateollisuus ry tekee Suomen vaikuttavinta edunvalvontaa jäsenistön ja kestävän tulevaisuuden eteen

Energiateollisuus ry on merkittävä ja moderni etujärjestö – alan titaani – joka työehtosopimusneuvotteluiden lisäksi huolehtii muun muassa sopivista sopimusmalleista ja edistää yhteisrakentamista infrarakentajien kanssa. Kirjoituksesta voit tutustua, kuinka etujärjestön sähkönjakelutoimikunta valvoo jakeluverkkoyhtiöiden etua käytännössä.

Juuan palo- ja pelastuslaitokselle Exaktorin valaisimet

Juuan palo- ja pelastuslaitoksen valaistus uudistettiin kiinteistön peruskorjauksen ja laajennuksen yhteydessä.