SLO:lla on myynnissä mittari, joka tarkkailee ja tallentaa tietoa asuntosi radonpitoisuuksista reaaliaikaisesti

Mitä ei voi aistia, pitää mitata

Radon on hajuton ja väritön aine, joka aiheuttaa keuhkosyöpää. Koska ihminen ei pysty aistimaan liian korkeita pitoisuuksia, ainoa keino havaita vaaralliset määrät radonia on mitata absoluuttinen arvo huoneilmasta. Jos turvallinen raja ylittyy, helpoin tapa vähentää radonia kodista on tuulettaa tai säätää ilmanvaihtoa.

Radontieto kumuloituu pilveen

Mittari asennetaan kuten perinteinen palohälytin ja tietoja luetaan sovelluksen avulla. Aina kun puhelin on mittarin läheisyydessä, lukemat päivittyvät automaattisesti näytölle. Puhelinsovelluksessa itsessään ei ole mitään ihmeellistä, kaikkeen löytyy nykyään appi. Uusi tvisti syntyy siitä, että puhelimesta mittaustulokset siirtyvät mittarivalmistajan pilvipalveluun. Verkkoon kertyy siis jatkuvasti mielenkiintoista tietoa kotiemme alimpien kerrosten ilmanlaadusta ja radonpitoisuuksista.

IOT ennaltaehkäisee vahinkoja, jotka aikaisemmin olisivat jääneet huomaamatta

Markkinoille on tullut myös langattomia ratkaisuja, esimerkiksi Sigfox, jotka eivät tarvitse kännyköitä tai langatonta kotiverkkoa liittyäkseen pilvipalveluihin. Näiden ratkaisujen avulla laitteet pystyvät lähettämään kolmea tai neljää eri signaalia verkon yli ilman, että loppukäyttäjän tarvitsee tehdä mitään. Mittari voi esimerkiksi lähettää vakuutusyhtiölle tiedon sijainnistaan, ilmankosteudesta ja lämpötilasta. Jos poikkeamia löytyy, pystyy vakuutuksentarjoaja suojaamaan vakuutuskantaansa ennakoivasti vahingoilta.

Uskon, että useita vastaavia tuotteita ja palveluita tulee markkinoille seuraavien vuosien aikana. Digitalisaation murros tapahtuu radonmittari kerrallaan.

 


 

Mitä radon on?

AIRTHINGS WAVE -RADONMITTARI

 

Kuva: Pixabay
Teksti: SLO Oy

 

Milwaukee kaapelileikkuriuutuudet

Milwaukeelta kaksi uutta hydraulista ja akkukäyttöistä kaapelileikkuria

PAIKALLISAKUT TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN

EXIDE TECHNOLOGIES on maailman johtava lyijyhappoakkujen valmistaja, joka toimii kaikkialla maailmassa

Jännitetyöhön turvallisuutta ja helppoutta

Klauke akkutoiminen hydraulinen katkaisutyökaluperhe etäkäytöllä