Antti Vuorivirta
markkinointipäällikkö,
SLO Oy
27.3.2018

Oman mökkitieni viimeiset sata metriä ovat ahtaat ja pimeät. Olisi suuri etu, jos tienreunan valot syttyisivät automaattisesti, kun olen tarpeeksi lähellä mökkiä. Kutsumattomien vieraiden tietä ei tarvitsisi valaista, joten geofencing toimisi paremmin kuin pelkkä lähestymiskytkin.

Geofencing tarkoittaa käyttäjän sijaintiin perustuvaa toimintaa. Taloautomaation etäohjauksessa geofencing hyödyntää kännykän paikannustietoja; järjestelmä seuraa asukkaiden liikkeitä ja kytkee kodissa toimintoja päälle, kun asukkaat saapuvat kotiin. Ja toisin päin: kun asukkaan puhelin poistuu kotipiiristä, järjestelmä huolehtii esimerkiksi lieden sulkemisesta neuvokkaiden lasten tai innokkaiden kotieläinten varalta.

Geofencing sopii erinomaisesti vapaa-ajan asumuksiin. Monien suomalaisten kesäasuntojen etäkäyttötarve liittyy lämmityksenohjaukseen tai valvontakameroiden toiminnallisuuksiin. Onneksi lähestulkoon kaikkiin uusiin ilmalämpöpumppuihin, seinäpattereihin tai valvontakameroihin saa jo puhelinsovelluksen, jonka kautta valvonta onnistuu pilvipalveluna tai suorana yhteytenä.

Saat tässä uutiskirjeessä ja huhtikuun tuotekampanjakirjeessä ratkaisuehdotuksia, joilla voit tuoda mukavuutta, helppoutta ja turvaa alkavan kesäkauden arkeen.

Hyvää alkavaa mökkikautta kaikille!

Verkotetut virtalähteet

Virtalähteiden perustoiminto on tuottaa tasavirtaa laitoksen laitteisiin, mutta verkotetut virtalähteet antavat kunnossapitoonsa ja ohjaukseensa liittyvää tietoa näkyvässä muodossa.

ABB free@home -kodin valo-ohjaus

Valonsäädin keskukseen Kodin ohjaus on nyt yksinkertaista ja helposti muokattavissa. ABB-free@home-järjestelmästä löytyy kotiautomaatioon hyödylliset, asuinmukavuutta lisäävät toiminnot, ja siihen liittyvät työt on helppo toteuttaa. Käyttöönotto on yksinkertainen ja nopea. Alan ammattilaisella on tarjota rakentajille sopiva ratkaisu helppoon kodin ohjaukseen, sillä ABB-free@home mukautuu tulevaisuudenkin tarpeisiin väyläkaapeloinnin ja selainpohjaisen käyttöönoton ansiosta. Ominaisuudet 4-kanavainen yleissäädin LEDien, hehkulamppujen, 230 V halogeenilamppujen, pienjännitehalogeenien sekä säädettävien energiansäästölamppujen ohjaukseen. Kytketyn kuorman automaattinen tunnistus. Mahdollista yhdistää kanavia, jolloin saadaan kasvatettua lähtötehoa. Kanavien tilan LED-merkkivalo. Manuaalikäyttömahdollisuus. Tyyppi Snro Kuvaus DA-M-0.4.2 2815499 Valonsäädin 4x315W 230V 8U DIN PS1/4/6-KNX 2815317 Virtakisko, 1-vaihe, 4 napainen, 6 mm2 6596 2619374 Häiriönpoistaja himmentimille Teksti ja kuvat: ABB Oy

Pienempi, uudistunut LOGO!-teholähde

Siemensin neljännen sukupolven LOGO!Power-tuoteperhe on laajentunut kahdella teholähteellä sekä lisätoiminnoilla.