Fricon kattavasta lämpösäteilijävalikoimasta löytyy ratkaisut eri korkuisten tilojen yleis-, lisä- ja kohdelämmitykseen. Lisäksi valmistajalta löytyy monipuolinen valikoima ulkotilojen lämmittimiä. Lämpösäteily on miellyttävä ja energiatehokas lämmitystapa, jolla on helppo parantaa erilaisten tilojen lämpöviihtyvyyttä. Säteilylämmittimet ovat äänettömiä, eivätkä aiheuta voimakasta ilmanliikettä ja niiden avulla tilat voidaan helposti jakaa erilämpöisiin vyöhykkeisiin, jolloin lämpö saadaan juuri sille alueelle, jossa sitä tarvitaan.

Lämmitys ulkotiloissa

Infralämmittimillä voidaan parantaa erilaisten ulkotilojen lämpöviihtyvyyttä. Tyypillisesti lämmitystä mietitään kotien terasseille ja parvekkeille, mutta vastaavia tarpeita on myös ulkoilmaravintoloilla ja muilla ulkona olevilla alueilla, joissa oleskellaan paikallaan pidempiä aikoja. Lämpösäteilijät ovat tehokkain keino parantaa näiden tilojen lämpöoloja. Lämmittimiä ei tarvitse erikseen suojata, sillä niiden rakenne on säänkestävä.

Paras lopputulos saavutetaan, kun samaa aluetta tai kohdetta lämmitetään useammasta suunnasta.

IH halogeeni-infralämmittimet

IH lämmitinsarja on ”design-tuote” käyttöympäristöihin, joissa teknisten ominaisuuksien lisäksi on asetettu vaatimuksia myös kojeiden ulkonäölle. IH lämmittimiä on saatavissa kahta eri versiota: julkisille ja suuremmille tiloille tarkoitetut IHW/F mallit ja enemmän kotien tarpeisiin ajatellut IHC mallit.

IHW/F mallit on varustettu tehokkaalla halogeeniputkella. IHW-mallien lämmityskeila on leveämpi, joten ne soveltuvat asennettavaksi lähemmäs lämmitettävää kohdetta. Vastaavasti IHF-malleissa lämmityskeila on suppeampi, jolloin pienemmälle alueelle tulee enemmän lämpötehoa ja lämmitin voidaan asentaa kauemmas lämmityskohteesta. Lämmittimet ”merkkaavat” lämmitettävän alueen punertavalla valolla.

IHC hiilikuituinfralämmittimissä on tehokas hiilikuituputki, joka lämmetessään antaa pehmeää kellertävää valoa. Lämmitin voidaan asentaa lähemmäksi lämmitettävää kohdetta, esim. pöytäryhmää. Peilikiillotettu taustaheijastin takaa optimaalisen lämmönjaon.

Kaksi sarjaa:

  • IHW leveällä lämmityskeilalla asennuskorkeuksille 1,8 – 2,5 m
  • IHF kapealla lämmityskeilalla asennuskorkeuksille 2,3 – 3,5 m
  • IHC hiilikuituinfralämmittimet leveällä lämmityskeilalla asennuskorkeuksille 1,8 – 2,5 m
  • Kattava lisävarustesarja
  • Tehot IHW/F: 1000 ja 1500 W ja IHC: 1150 ja 1750 W
  • Suojausluokka: IPx4

Uudet INC Infracalm infralämmittimet

INC lämpösäteilijät ovat ns. perinteisiä, vastusputkella varustettuja infralämmittimiä. Ne soveltuvat käytettäväksi hyvin suojattujen tilojen, esim. kokonaan lasitettujen terassien ja viherhuoneiden, lisälämmittämiseen. INC lämmitin luo miellyttävän, miedon lämpökeilan, eikä anna lämmetessään valoa ympäristöön.

Hoikan rakenteensa, uuden värityksensä, parannetun asennettavuuden ja lähes huomaamattoman toimintansa ansiosta, Infracalm on helppo sovittaa erilaisiin tiloihin.

Frico Infracalm infralämmittimiä voidaan käyttää myös kohdelämmitykseen työtiloissa ja varastoissa. Sisätiloissa ohjauksen tulee täyttää ekosuunnitteludirektiivin vaatimukset.
Kotelointiluokka on IP24.

Frico ulkotilojen lämmitysratkaisut Soneparilta!

Frico INC »

Frico IHC »

Frico IHW/IHF »

 


Teksti ja kuvat: Hedtec

Kotelot ja jakorasiat OBOlta

Suuri tai pieni, klassinen tai moderni, runsas ja monipuolinen OBOn valikoima koteloita ja jakorasioita. Jokaiselle löytyy sopiva OBOn valikoimasta.

Edestä asennettava remonttirasia teleskooppisella pohjaosalla

Uusi AUS74.2 on kojerasia soveltuu 1-3 kipsilevyisiin seiniin. Teleskooppisen pohjan ansiosta rasian syvyys voidaan säätää 54 - 70 mm:ksi.

ELKO Plus nyt varastovalikoimassa

Uusittu ELKO Plus -mallisto on nyt saatavana SLO:n keskusvarastolla, joten toimitusajat kautta maan ovat lyhyitä valkoisille tuotteille.