Kaapelin johtimen poikkipinta vaikuttaa sähköjärjestelmien jännitehäviöön.

Liian pieni poikkipinta voi aiheuttaa vuositasolla isotkin kustannukset hukatun energian hintana ja ylläpitää turhan suurta hiilijalanjälkeä.

Prysmian Groupin kehittämä helppokäyttöinen CableApp -sovellus löytää käden käänteessä käyttökohteeseesi sopivimman halogeenittoman kaapelin ja laskee sille sopivan poikkipinnan.

Sovellus ehdottaa ensin käyttäjän valitsemaan asennustapaan sopivimman halogeenittoman kaapelin sekä vaihtoehtoisia tuotteita. Tämän jälkeen se laskee käyttäjän valitsemalle kaapelille johtimen pienimmän poikkipinnan sekä keskimääräisen säästön käyttäjän antamalla kulutuksella ja energianhinnalla.

Sovelluksen avulla vertailet helposti eri vaihtoehtojen energia- ja kustannustehokkuutta ja löydät helposti kestävimmän vaihtoehdon niin kukkarolle kuin ympäristölle.

Maailmalla suosiota kerännyt CableApp toimii sekä selaimella että matkapuhelimeen asennettavana sovelluksena, joka kattaa nyt myös Suomi-version. Maksuttoman mobiilisovelluksen löydät Googlen ja Applen sovelluskaupoista.

www.cableapp.com

 

Nestor Cablesin uudet edulliset päätepaneelit 19 tuuman kytkentätelineisiin ja -kaappeihin

Nestor Cablesin NesCon-tuoteperhe on täydentynyt uutuustuotteilla: nyt valikoimasta löytyvät päätepaneelit Nestor Panel ja Nestor Panel Plus, jotka sopivat asennettavaksi 19 tuuman kytkentätelineisiin ja -kaappeihin.

WAGO-lattakaapelijärjestelmästä helppo ratkaisu latauspisteiden sähkönsyöttöön

Sähköautojen yleistyessä vauhdilla kasvaa myös taloyhtiöillä tarve latauspaikkojen järjestämiseen. Käytännössä asuntokohtaiset autopaikat ovat muuttumassa ”tankkauspisteiksi”. Valmiudet tähän tulisikin ottaa jo hyvissä ajoissa huomioon sähköistyskapasiteettia laajentamalla. Kaapelireittien suunnittelulla ja asentamisella latauspaikoille taloyhtiö varmistaa osaltaan asukkaiden arjen toimivuuden nyt ja tulevaisuudessa.

Vaikuttaako CPR kaapelin ostoon ja asentamiseen?

CPR- eli paloluokkamerkinnät muuttuvat kaapeleissa pakollisiksi 1.7.2017 alkaen, mutta aluksi muutokset näkyvät vain kaapelikelan merkinnöissä.