Antti Vuorivirta
markkinointipäällikkö,
SLO Oy
5.3.2018

Olen jo jonkin aikaa haaveillut sähköavusteisesta polkupyörästä. Työmatkani on alle 10 km ja ruuhkainen, joten polkupyörä olisi ihanteellinen kulkuväline talven pimeimpiä ja kylmimpiä kuukausia lukuun ottamatta. Tähän asti pyöräilyäni on rajoittanut oma mukavuudenhalu ja täytyy myöntää, joskus myös laiskuus. Sähköavusteinen pyörä saattaisi olla riittävä kimmoke työmatkapyöräilyn aloittamiselle. Paremman kunnon lisäksi maailmakin pelastuisi.

Rakentamisessa sähkö- ja akkukäyttöiset työkalut ovat olleet helpottamassa arkea jo kauan. Aina niitä ei voi kuitenkaan käyttää, käsityökalut ovat usein ainoita vaihtoehtoja. Niissä on kuitenkin yksi huono puoli, nimittäin liikkeiden yksitoikkoisuus. Käsityökaluja käytetään usein myös hankalissa työasennoissa. Yksipuolinen rasitus ja huono ergonomia aiheuttavat haittaa terveydelle ja sairaspoissaolot merkittäviä kuluja yhteiskunnalle. Voisiko sähköavusteisista käsityökaluista löytyä helpotusta?

Wiha esitteli vastikään Kölnissä messuilla uuden Wiha speedE® -sarjan VDE -hyväksytyn (1000V), sähköavusteisen ruuvimeisselin. Tuote toimii käytännössä siten, että ruuvi ruuvataan sähköavusteisesti 0,4Nm momenttiin, josta se kiristetään käsin ruuvimeisselin räikkämekanismilla.

Nyt ruuvimeisselini sähköistyivät. Ovet, lukot ja liitutaulut ovat jo sähköisiä. Kirjahyllyni on jo pitkään korvannut e-kirja. Mikä on seuraava innovaatio? Elämme mielenkiintoisia aikoja, ystävät hyvät!

System Elpress

Sertifioituja ratkaisuja – Käyttäen oikein kaapelia, liittimiä ja työkaluja – koulutetun käyttäjän suorittamana

POWERTEX – Luotettavat taljat monenlaisiin nostotarpeisiin

Helppoa ja turvallista kuorman nostamista ammattilaisille POWERTEX-taljat soveltuvat esimerkiksi konepajoihin, rakennustyömaille tai vaikkapa varastoon.

Elobaun komponenttien varaosamyynti SLO:lla

SLO tekee yhteistyötä saksalaisen komponentti- ja sähkölaitevalmistajan Elobau GmbH:n kanssa