Suomen suurin maa-asenteinen, yhteensä 725 kW:a tuottava aurinkoenergiavoimalaitos asennettiin Haminaan ennätysaikataulussa keväällä 2016. Kaksi kuukautta kestäneen asennustyön aikana maa-asennuksista ja projektoinnista vastannut ESE Tekniikka Oy kääntyi SLO:n Mikkelin Osmo Korhosen asiantuntija-apuun oikeiden ratkaisujen löytämiseksi. Konttipalvelulla mahdollistettiin puolestaan tiukan asennusaikataulun toteutuminen.

 

– Haminan aurinkoenergiavoimalaitoksen tyyppisen, täysin uudenlaisen kohteen rakentamisessa on aina paljon oppimista ja selvitystyötä, jossa tarvitaan asiantuntijoiden apua. SLO:n laajan toimittajaverkon ansiosta he pystyivät nopealla aikataululla käymään puolestamme tärkeät soveltuvien ratkaisujen valintaan liittyvät keskustelut toimittajien kanssa. Tämä säästi meiltä valtavasti aikaa ja pystyimme itse täysimittaisesti keskittymään rakennustöiden valmiiksi saattamiseen, hankkeen projektoinnista ja urakoinnista vastannut
Toni Hannula ESE Tekniikka Oy:stä kertoo.

“Osmo Korhonen toimi monessa kohdassa tärkeänä linkkinä hankkeen edistymisessä. Häneltä saimme vastaukset parhaiden ratkaisujen valintaan jo saman päivän aikana, mikä oli hankkeen edistymisen kannalta elintärkeää.”

Toni Hannulla, ESE Tekniikka Oy 

SLO Kontti toi helpotusta töiden resursointiin ja logistiikkaan

WP_20160615_008_1.jpg

Toinen tärkeä apu hankkeen jouhevan edistymisen kannalta oli SLO:n työmaalle toimittama Konttipalvelu.

 

– Konttipalvelu vaikutti suoraan siihen, että pystyimme pysymään hankkeessa aikataulussa. Tarvittavat tavarat löytyivät kontista eikä töitä tarvinnut keskeyttää sen vuoksi, että jotain puuttuu. Ja mikäli jouduimme odottamaan tavaraa, pystyimme limittämään työvaiheita siten, että keskityimme odotellessamme toiseen vaiheeseen, johon tarvittavat tavarat löytyivät kontista, Hannula kehuu.

 

Haminassa SLO:n Kontti toi helpotusta myös tavaroiden purkamiseen liittyviin haasteisiin.

– Haminan kaltaisella miehittämättömällä työmaalla tavaroiden purku voi olla ongelmallista, kun tarvittavaa purkukalustoa ei ole käytettävissä. Kontin avulla pystyimme välttämään tällaiset haasteet, sillä kaikki tilaamamme tavarat purettiin puolestamme valmiiksi konttiin odottamaan asennusta.

ESE hyödynsi konttia työmaa-aikana myös varastona, mikä puolestaan nopeutti päivittäistä työmaalle kulkua. Kodin ja työmaan välinen kahden tunnin matka taittui koko työmaa-ajan joutuisasti henkilö- ja pakettiautolla, sillä työmiehet jättivät suurimman osan asennustarvikkeista päivän ja viikon päätteeksi lukolliseen konttiin. Mukana kulkivat ainoastaan asennukseen tarvittavat työkalut.

 

“Päivän päätteeksi oli mukava lähteä kotiin, kun tiesi että matka sujuu joutuisasti henkilö- ja pakettiautolla.” –Toni Hannulla, ESE Tekniikka Oy 

 

 

Kiinnostuitko?

SLO:lta löydät tiukkojakin hankkeita tukevat palvelut. Mikäli tiedossasi on nopean aikataulun hanke, ota yhteyttä myyntikonttoreihimme, niin suunnitellaan hankkeellesi sopivat varastointi- ja toimitusratkaisut.

 

Valaistuksen elinkaarikustannukset minimiin valaisinohjaustekniikan avulla

Vantaan kaupunki saneerasi Tikkurilan keskustassa sijaitsevan, tyhjilleen jääneen 90-luvun kiinteistön moderniksi toimistotilaksi.

Kemin Ekoaseman uuteen halliin LED-valaisimet

Valaistuksen suunnitteluryhmä päätyi projektissa Exaktorin Zenit LED –valaisimiin.

Vaasan Pukinkulman valaisinratkaisussa pala paikallista historiaa

Erikoispylvästyö läpivietiin aikataulussaan SLO:n projektiosaamisella