Suomen suurin maa-asenteinen, yhteensä 725 kW:a tuottava aurinkoenergiavoimalaitos asennettiin Haminaan ennätysaikataulussa keväällä 2016. Kaksi kuukautta kestäneen asennustyön aikana maa-asennuksista ja projektoinnista vastannut ESE Tekniikka Oy kääntyi SLO:n Mikkelin Osmo Korhosen asiantuntija-apuun oikeiden ratkaisujen löytämiseksi. Konttipalvelulla mahdollistettiin puolestaan tiukan asennusaikataulun toteutuminen.

 

– Haminan aurinkoenergiavoimalaitoksen tyyppisen, täysin uudenlaisen kohteen rakentamisessa on aina paljon oppimista ja selvitystyötä, jossa tarvitaan asiantuntijoiden apua. SLO:n laajan toimittajaverkon ansiosta he pystyivät nopealla aikataululla käymään puolestamme tärkeät soveltuvien ratkaisujen valintaan liittyvät keskustelut toimittajien kanssa. Tämä säästi meiltä valtavasti aikaa ja pystyimme itse täysimittaisesti keskittymään rakennustöiden valmiiksi saattamiseen, hankkeen projektoinnista ja urakoinnista vastannut
Toni Hannula ESE Tekniikka Oy:stä kertoo.

“Osmo Korhonen toimi monessa kohdassa tärkeänä linkkinä hankkeen edistymisessä. Häneltä saimme vastaukset parhaiden ratkaisujen valintaan jo saman päivän aikana, mikä oli hankkeen edistymisen kannalta elintärkeää.”

Toni Hannulla, ESE Tekniikka Oy 

SLO Kontti toi helpotusta töiden resursointiin ja logistiikkaan

WP_20160615_008_1.jpg

Toinen tärkeä apu hankkeen jouhevan edistymisen kannalta oli SLO:n työmaalle toimittama Konttipalvelu.

 

– Konttipalvelu vaikutti suoraan siihen, että pystyimme pysymään hankkeessa aikataulussa. Tarvittavat tavarat löytyivät kontista eikä töitä tarvinnut keskeyttää sen vuoksi, että jotain puuttuu. Ja mikäli jouduimme odottamaan tavaraa, pystyimme limittämään työvaiheita siten, että keskityimme odotellessamme toiseen vaiheeseen, johon tarvittavat tavarat löytyivät kontista, Hannula kehuu.

 

Haminassa SLO:n Kontti toi helpotusta myös tavaroiden purkamiseen liittyviin haasteisiin.

– Haminan kaltaisella miehittämättömällä työmaalla tavaroiden purku voi olla ongelmallista, kun tarvittavaa purkukalustoa ei ole käytettävissä. Kontin avulla pystyimme välttämään tällaiset haasteet, sillä kaikki tilaamamme tavarat purettiin puolestamme valmiiksi konttiin odottamaan asennusta.

ESE hyödynsi konttia työmaa-aikana myös varastona, mikä puolestaan nopeutti päivittäistä työmaalle kulkua. Kodin ja työmaan välinen kahden tunnin matka taittui koko työmaa-ajan joutuisasti henkilö- ja pakettiautolla, sillä työmiehet jättivät suurimman osan asennustarvikkeista päivän ja viikon päätteeksi lukolliseen konttiin. Mukana kulkivat ainoastaan asennukseen tarvittavat työkalut.

 

“Päivän päätteeksi oli mukava lähteä kotiin, kun tiesi että matka sujuu joutuisasti henkilö- ja pakettiautolla.” –Toni Hannulla, ESE Tekniikka Oy 

 

 

Kiinnostuitko?

SLO:lta löydät tiukkojakin hankkeita tukevat palvelut. Mikäli tiedossasi on nopean aikataulun hanke, ota yhteyttä myyntikonttoreihimme, niin suunnitellaan hankkeellesi sopivat varastointi- ja toimitusratkaisut.

 

Infratiera rakentaa Suomeen uusiutuvan energian verkostoa

Tuulivoimapuisto on näyttävä ja tuottava mutta kuitenkin päästötön

Leca Finland Oy päivitti valvontajärjestelmänsä

Uudistustarpeet kartoitettiin SLO:n teknisen asiantuntijan johdolla Leca Finland Oy:n Kuusankosken kevytsoratehtaalla valmistetaan keraamista leca-soraa. Tuotetta voidaan käyttää monipuolisesti mm. harkkojen raaka-aineena, geokohteiden kevennyksissä, kattorakenteissa eristeenä, routaeristeenä perustuksissa, sekä kapillaarikatkona maanvaraisissa rakenteissa. Tehdas pyörii vuoroissa ja kerralla prosessista vastaa neljä työntekijää. Tuotantoa valvotaan kahdesta valvomosta ja lastausta kolmannesta valvomosta. Hyvälaatuinen kuva on häiriöttömän tuotannon kannalta tärkeää. Leca Finland Oy kameravalvontajärjestelmän päivitys tuli ajankohtaiseksi, sillä tekniikka oli ajan saatossa osittain vanhentunut ja varaosien hankinta lähes mahdotonta. Laajentaminenkin muuttui hankalaksi, koska komponentteja ei ollut enää tarjolla. SLO:n asiantuntijan avulla kartoitettiin kokonaistarve Leca Finland Oy:n sähkö- ja automaatioasentaja Mika Tötöllä on tekniset valmiudet tehdä muutokset itse, mutta hän tarvitsi tuekseen asiantuntijan tietämystä ja osaamista siitä, millä laitteilla muutostyö kannattaa tehdä. Apuun pyydettiin SLO:n tekninen asiantuntija, joka kartoitti tehtaan nykytilanteen. Parin tunnin tehdaskierroksen aikana hahmottui kokonaiskuva uudistustarpeesta. Yhteistyössä luotiin suunnitelma uudesta teknisestä toteutuksesta. Siinä kaikki vanhat toiminnot siirrettiin uuteen järjestelmään mahdollisimman pienin muutoksin ja lisättiin pari uutta kameraa. Nämä laitteet valittiin täydentämään suunnitelmaa Hybriditallentimet. Vanhat kamerat päätettiin säilyttää ja kokonaisuuteen lisättiin hybriditallentimia, vaikka tarvetta kuvien tallentamiseen ei ollut. Näin varmistettiin se, että tarvittaessa kamerat voidaan tulevaisuudessa vaihtaa uusiin IP- tai HD-TVI -kameroihin. Hybriditallentimet valittiin, koska niiden tekninen toteutus on yksinkertainen. Ethernet -muuntimet signaalien muuntamiseen. Valikoimaan tuli muuntimet valokuidulle, USB- ja HDMI-signaalille ja langaton WLAN-linkki. Asiakas hankki itse näytöt, joilla kasvatettiin kuvasuhdetta ja saatiin parempi kuvanlaatu kameroista. Kokonaisuuteen mukaan tulleet uudet IP-kamerat liitettiin suoraan LAN-verkkoon, jotta kamerakuvaa voi katsella mistä vain. Kytkimet muuntimien ja tallentimien liittämiseen. Tarvittavat laitteet löytyvät SLO:n lähiverkonlaitteiden valikoimasta. Temppuileva USB -kaapeli vaihtui parikaapelimuuntimeen Projekti eteni suunnitelmien mukaan. Ainoa ongelma tuli 12 metrin USB-jatkojohdon kanssa, joka ei toiminut tallentimen kanssa. Tämäkin ratkesi, kun oikkuileva jatkojohto vaihdettiin parikaapelimuuntimeen. Analogisilla kameroilla ja kuvanjakajilla toteutettuja valvomoita on vielä paljon jäljellä. Niiden nykyaikaistaminen tulee eteen viimeistään siinä vaiheessa, kun joku komponentti hajoaa. Parempi olisi tehdä muutos ennakoivasti. Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä kartoitusta. SLO auttaa muutoksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

SLO:n ketterä just-in-time-toimituspalvelu mahdollisti Insta Automationin asennusten onnistumisen

Äänekoskelle toteutettavan maailman ensimmäisen uuden sukupolven biotuotetehtaan asennusprojekti on ollut poikkeuksellisen laajamittainen hanke, jonka materiaalitoimituksissa SLO oli mukana.