Järvenpääläisen rivitaloyhtiön parkkipaikoilla ladataan sähköautoja. Latauspaikat toteutettiin lattakaapelointijärjestelmällä, joka on verrattain uusi teknologia. Taloyhtiön pihalle toteutettiin yhteensä 33 latauspaikkaa.

Tulevaisuudessa latausasemien määrää halutaan kasvattaa kaikkiin autopaikkoihin.

WAGO Finlandin järjestelmässä virranottolaitteen liitosyksikkö asennetaan lattakaapelin päälle, jolloin sähköä voidaan jakaa helposti ilman lisäkaapeloinnin tarvetta tai uusia sähkörasioita. Tämä helpottaa selvästi tulevien vuosien asennuksia.

Asennustyön kesto lyheni merkittävästi

– Helppo ja siisti. Perinteisellä kaapelointijärjestelmällä latausliitäntä olisi selvästi massiivisempi.

Näin WAGO Finlandin lattakaapelijärjestelmää kuvailee sähköasennuksia teollisuuteen, liike- ja julkitiloihin ja kotitalouksiin tekevän Napocom Oy:n toimitusjohtaja Jukka Ikonen. Hänen yrityksensä on toteuttanut viime aikoina sähköautojen latausmahdollisuuden kahteen kohteeseen Uudellamaalla nimenomaan lattakaapelijärjestelmällä.

– Jos tekisimme saman asennuksen perinteisellä kaapelointijärjestelmällä, jokaiseen autolatauspaikkaan pitäisi laittaa oma jakorasia. Tämä hidastaisi työtä merkittävästi. Arvioni mukaan lattakaapelilla työn kesto on puolet lyhyempi, Ikonen kertoo. Äskettäin Ikosen yritys toteutti latausmahdollisuuden Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevan taloyhtiön 270 autopaikkaan. Kyseinen kohde suunniteltiin alusta pitäen WAGOn lattakaapelijärjestelmällä. Nopean asennuksen lisäksi järjestelmän etuna on skaalautuvuus moniin eri käyttökohteisiin. Järjestelmä soveltuu pieniin ja isoihin parkkitiloihin, kauppakeskusten parkkihalleihin sekä taloyhtiöiden pysäköintihalleihin ja -katoksiin.

Siisti ja viimeistelty lopputulos

Asennuksista vastanneen Jukka Ikosen mukaan lattakaapelointi mahdollisti tarvittavat muutokset järvenpääläiskohteessa.

– Jos olisimme tehneet asennuksen perinteisellä kaapelointijärjestelmällä, emme olisi saaneet mahtumaan kaapeleita suojausten sisään, koska rasiat olisivat olleet varsin isoja. Lopputulos olisi ollut aika järjettömän näköinen. Lattakaapelilla asennuksen lopputulos oli siisti, Ikonen kertoo.

 

Teksti:
Wago Finland Oy
Kuva:
WAGO Finland Oy

Schneiderin ESMI-sivukellojen valikoima päivittyi

Sisäkellojen valikoima muuttui 31.12.2017

Kanavatuotteet liikenteenvalkoisena RAL 9016

Modernien toimistojen ja työpaikkarakennusten arkkitehti- ja sisustussuunnittelussa pyritään usein vaaleampiin ja valoisuutta korostaviin tilaratkaisuihin.

WIHA:n uusi akkumeisseli speedE® PocketDrive ¼” on voimakas ja valovoimainen

Wihan uusi akkumeisseli speedE® PocketDrive on taskuun sopiva yleiskäyttöinen ruuvimeisseli. SpeedE® PocketDrive on kevyt työkalu, joka mahdollistaa pään yläpuolella ruuvaamisen ja varjottoman valaisun ruuvauskohteeseen. Wihan akkuavusteinen ruuvimeisseli speedE® PocketDrive on monipuolien työkalu sekä voimakkaaseen ruuvaukseen että hienoruuvaukseen. Käyttökohteina ovat esimerkiksi teollisuuden asennustyöt, sähkökaapelikanavien ja -kaappien asennustyöt tai muut ruuvikiinnitykset esimerkiksi huonekalujen kokoaminen. SpeedE® PocketDrivella ruuvaat tavallista ruuvimeisseliä nopeammin, mutta myös vähällä rasituksella lihaksille ja nivelille painonsa ja akkuavusteisuuden ansiosta. Käyttö on yksinkertaista kolmella toimintonapilla. Akkumeisselin päätypuolella on väännön voimakkuuden valitsin (1 tai 5 Nm) ja etupuolella nuolinäppäimin pyörimissuunnan (avaava tai kiinnitys), valinta. Joskus akkuruuvinväännin on liian nopea tai liian voimakas ruuvaamiseenWiha speedE® PocketDrive voidaan rajoittaa 1,0 Nm:iin napin painalluksella suojaamaan materiaalia vaurioilta ruuvin ylikiristykseltä tai herkiltä komponenteilta ja ruuviliitoksilta. Voimakkaisiin ruuvauksiin akkuavusteisuus toimii 5,0 Nm:n voimalla. Automaattisella moottorinsuojauksella varustetulla speedE® PocketDrivellä voidaan ruuvata käsin maksimissaan 12 Nm:n voimalla. 280 rpm:n vakionopeus varmistaa, että ruuvaamisen aloitus tai lopetus eivät aiheuta ranteille tai materiaaleille liian nopeaa tai voimakasta vääntöä. Kuva 1: SpeedE® PocketDriven monipuoliset käyttökohteet SpeedE® PocketDriven (45791 / toimitusvarustukseen kuuluvat säilytyslaukku, 30-osainen ¼”:n vakiokärkisarja, magneettinen kärkipidin ja USB-C-latausjohto. Kuva 2: Wiha speedE® PocketDrive toimituslaajuus Wiha – Tools that work for you! Wiha on valmistanut ruuvaustyökaluja yli 80 vuotta. Tunnuslauseemme merkitsee jatkuvaa vuorovaikutusta ammattiasiakkaiden kanssa ja kehitystyötä heidän ongelmiensa ratkaisemiseksi. Luomme vuodesta toiseen uusia, toiminnallisia ratkaisuja käsityökalujen turvallisuuden, tehokkuuden ja ergonomian parantamiseksi.