Monipuolinen tasa- ja vaihtojännitteen salama- ja ylijännitesuojasarja


Aurinkosähköjärjestelmien ylijännitesuojauksella on aina kaksi puolta. Aurinkosähkökennojen tasavirtapuolelle (DC) voi aiheutua suorasta tai lähelle osuneesta salamaniskusta suuria ylijännitteitä, kun taas invertteriin lähtönapoihin vaihtovirtapuolelle verkosta (AC) tulevat ylijännitepiikit voivat vahingoittaa tai rikkoa kokonaan inverttereiden vaihtojännitepuolta.
OBO DC- ja AC-ylijännitesuojat suojaavat luotettavasti aurinkosähköjärjestelmien inverttereiden tulo – ja lähtöpuolet. Inverttereissä ei yleensä ole ollenkaan tai kovin kattavaa ylijännitesuojausta DC- tai AC- vakiona. Ylijännitesuojaus säästää inverttereitä merkittävästi vikaantumisien ja täydellisen rikkoutumisen osalta.

 

Täydellinen tuotejärjestelmä

OBO ylijännitesuojatuotevalikoimassa on 6 erilaista DC-ylijännitesuojaustyyppiä 1000 ja jopa 1500 VDC asti sekä salama (T1)- että ylijännitteitä (T2) vastaan. Rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan ne ovat kompakteja, luotettavia ja helposti asennettavia. Sarjaan kuuluu myös pelkällä T2 suojauksella olevat ylijännitesuojat tai kaukohälytyskoskettimella varustetut tyypit.

Esimerkkinä tyyppi V-PV T1+2-1000 OBO 5094230 – Snro 32 285 30
• Yhdistelmäsuoja (T1) salama- ja (T2) ylijännitteitä vastaan DC-tasavirralle
• Max. 1000 VDC sisääntulojännitteelle
• Kompakti koko ja helppo kytkentä
• Johdinpoikkipinta-ala max. 35 mm2
• Toimintatilan indikointi
• 5 vuoden takuu

 

 

OBO Bettermann

Aurinkoenergian uudet tuulet ja sähköautoilun tuleminen

Aurinkoenergiamarkkinoiden kehitys on ollut jo vuosia puheenaiheena Suomessa.

Froniuksen takuulaajennus jopa 10 vuotta

Kaikilla Fronius-inverttereillä on tehtaalta vakiona kahden vuoden Fronius Warranty Plus -takuu, mikä kattaa materiaali-, työ- ja kuljetuskustannukset huollon yhteydessä. Mutta voit saada enemmän: Jos rekisteröit Fronius-invertterisi Fronius Solar.webissä, olet oikeutettu 3 vuoden pidennykseen Fronius Warranty Plus -takuuseen. Tämän jälkeen sinulla on automaattisesti 5 vuoden Fronius-lisätakuu, joka kattaa kaikki materiaalikustannukset, jos sitä käytetään. Yhteensä siis 10 vuoden takuu yhdellä rekisteröinnillä Fronius Warranty Extensionin kattava turvapaketti koskee kaikkia uusia, 1. syyskuuta 2023 jälkeen asennettuja ja Solar.web -järjestelmään rekisteröityjä enintään 12,5 kW:n Fronius-inverttereitä. Kaikki tiedot Froniuksen takuukampanjasta      *Takuuehdot ja takuusisältö voivat vaihdella maittain ja alueittain. Tuotteen rekisteröinti ei ole mahdollista Fronius-lisävarusteille. Takuun käyttöä koskevat lisävaatimukset ja takuun rajoitukset löytyvät oman maasi takuuehdoista: https://www.fronius.com/en/solar-energy/installers-partners/service-support/warranty-conditions.   Teksti ja kuvat: Fronius