Luotettava ja energiatehokas

ABB:n muovikoteloidut OTDCP-tasavirtaturvakytkimet täyttävät aurinkosähkösovellusten tiukat vaatimukset. Kytkintä käytetään erotuskytkimenä aurinkopaneelien ja aurinkoinvertterin välissä olevassa tasajännitepiirissä.

Erotuskytkintä tarvitaan, koska aurinkoinvetterin huollon tai vaihdon aikana myös tasavirtapuoli pitää pystyä erottamaan aurinkopaneeleista turvallisesti. OTDCP-kytkimen suurin sallittu käyttöjännite on 1000 VDV. Tämä riittää hyvin, koska invertterien suurin sallittu tasajännite alle 10 kW teholuokissa on  tyypillisesti 800..900 VDC luokkaa. OTDCP-kytkintä on saatavilla 16 A lisäksi myös 25 A ja 32 A:n versioina samassa kotelokoossa.

Aurinkoinvertterin verkonpuolella eli vaihtovirtapuolella on oltava myös oma erotuskytkin. Siihen soveltuvat esimerkiksi ABB:n turvakytkimet OTP16T3M tai BWS316WFTPN.

Lämmönkestoisuus huippuluokkaa

OTDCP-turvakytkimet täyttävät standardin lämpövaatimukset jopa po ikkeuksellisen korkeissa käyttölämpötiloissa. Pienet tehohäviöt minimoivat energian turhan kulutuksen. Tarjoaavat maksimi energiatehokkuuden aurinkosähkösovelluksille.

Kotelon suojausluokka on IP65. Kytkimessä on tunneliliittimet 2,5… 16 mm² Cu-johtimille. Koskettimien väliset tarvittavat kytkennät ja niiden numeroinnit  on asennettu valmiiksi tehtaalla. Kiinnitysruuvit on eristetty kotelon sisäpuolelta. Kaapeliläpiviennit ovat ylä- ja alakautta, 2xM20. Nopea ja täydellinen asennus.

Katso tekniset tiedot ja mittapiirrokset ABB:n tuotekortilta (pdf)

DC-turvakytkimet, 4-napaiset, 16 A, ≤ 1000 VDC tai 2x660 VDC

ABB:n muovikoteloidut OTDCP-turvakytkimet tasavirtakäyttöihin täyttävät aurinkosähkösovellusten vaativat vaatimukset.

Snro Kuvaus
 36 017 36 Musta väännin  - OTDCP16S22M
36 017 51 Punakeltainen väännin - OTDCP16SA22M  

36 422 53 Turvakytkin - OTP16T3M
36 404 92 Turvakytkin  - BWS316WFTPN, 3-nap. 7,5kW ei apuk.


Kuvat ja teksti: ABB

ABB logo

UUTTA: Soneparin verkkokaupan Solar-valintatyökalu

Sonepar Suomi on kehittänyt uuden valintatyökalun verkkokauppaansa. Tällä kätevällä apuvälineellä asiakkaamme voivat suunnitella helposti ja seikkaperäisesti sopivan aurinkopaneelijärjestelmän - sisältäen oikeat asennustarvikkeet ja ehdotuksen sopivimmasta invertteristä.

Aurinkoenergiasta kuluttajille avaimet käteen -paketti

Aurinkoenergia on viimein kypsynyt kuluttajien poimittavaksi kehittyneen teknologian ja hankintahinnan vakiintumisen ansiosta.

Mikkelin Asuntomessut 2017

Älykotiratkaisut helpottavat elämää