Esa Huttunen
markkinointi- ja logistiikkajohtaja,
SLO Oy
15.11.2017

SLO Oy on aina ollut vahva kumppani suomalaiselle teollisuudelle

Ihan mitä tahansa halpatuotantoa ei ole tukkuvalikoimaan hyväksytty, vain korkealaatuiset tuotteet ovat läpäisseet seulan. Vielä 1970-luvulla yli 60 % SLO:n myynnistä oli omaa tuotantoa ja kotimaisten toimittajien tuotteiden osuus oli huimat 80% valikoimasta. Yhteistyö on jatkunut yli seitsemän vuosikymmentä sinivalkoisin värein.

Tänä päivänä Made in Finland on totta liki 40%:ssa SLO:n varastovalikoimasta. Vaikka kotimaisuuden osuus on vuosikymmenien saatossa puolittunut, voimme kuitenkin kulkea pystypäin. Olemme onnistuneet pitämään kunnioitusta herättävän prosenttiosuuden suomalaista tuotantoa valikoimassa, vaikka Kaukoidän tuonti on ottanut tukevan otteen markkinoista.

Suomessa vankka pohja kotimaiselle valmistukselle luotiin paikallisilla standardeilla ja huipputason koulutuksella. Muilla mailla oli vastaavasti omat kriteerinsä. Euroopan yhdistyminen sisämarkkina-alueeksi yhdenmukaisti normeja ja hyväksyttämiskäytäntöjä, jolloin eurooppalaisten toimijoiden on ollut helpompi tulla suomalaisille markkinoille. Globalisaatio ja internet saattavat hiillostaa suomalaista valmistusta ja jakelua, mutta Suomi pärjää kilpailussa korkealaatuisilla tuotteilla ja osaamisella.

Pieni soraääni hymnissäkin on. Suomessa valmistetut tuotteet ovat niin hyviä, että napa meinaa haljeta. Yritysten markkinointiviestinnässä ylpeyden sanoittaminen jää kuitenkin liian usein vaatimattomaksi. Mutta pitäähän meidän jättää jotain tulevallekin vuosisadalle.

Suomi elää ja porskuttaa nyt noususuhdanteessa monella mittarilla. Nuori sukupolvi saa mahdollisuuksia tulla mukaan kehittämään ja luomaan omannäköistä Suomea. Hyvältä näyttää, meidän satavuotias.

I-VALO LED –PÄIVITYS- JA HUOLTOPAKETIT

Teollisuuden valaisinhuoltoon kestävän kehityksen tuotteet

PAIKALLISAKUT TEOLLISUUSKÄYTTÖÖN

EXIDE TECHNOLOGIES on maailman johtava lyijyhappoakkujen valmistaja, joka toimii kaikkialla maailmassa

Moottoreiden hyötysuhdevaatimukset EU-alueella tiukkenevat

EU jäsenvaltiot ovat sopineet pienjännitteisten (<1000V) sähkömoottoreiden minimihyötysuhdevaatimusten tiukentamisesta vuosien 2021 ja 2023 aikana.