Valokuitukaapeleita on myyty Suomessa ja SLO:lla noin 20 vuotta ja osa tänään myytävistä nimikkeistä on yhtä vanhoja. Tänä aikana kaapeleiden standardit ovat muuttuneet ja STK-liiton tai sähkönumeroiden nimeämissäännöt ovat myös muuttuneet useasti.

Kaksi vuotta sitten päätettiin esimerkiksi, että kaikki valokaapelit ovat yleisnimeltään Valokuitukaapeleita. Vanhoja nimirakenteita on jäänyt kaikkiin tietokantoihin ja uusiakin avataan virheellisillä nimillä sähkönumeroihin.

Nimeämisen periaatteet

Periaate on, että tuotteen nimi muodostuu SLO:lla sähkönumerosta ja sen perään tulevasta teknisestä nimestä. Seuraava näkyvä nimi muodostuu yleisnimestä, joka ei kuitenkaan riitä tuotteen erottamiseen toisista. Molemmat nimet voivat olla 40 merkkiä pitkiä. Numeron avaajan pitää olla siis tarkkana siitä, miten kirjoittaa teknisen nimen. Valitettavasti kuitenkin myös yleisnimiä on avattu väärin.

Suomessa oli käytössä aikoinaan nimistandardi valokuiduille, joissa monimuotokuituja nimettiin GK ja GI, sekä näiden perässä oleva päällysteen halkaisija T tai L. Nämä merkinnät on nyt poistettu SLO:n tuotenimistä ja käytössä on kategoriasta kertova OM1…OM5 merkintä. Kuidun päällysteen ulkohalkaisijaa ei enää kerrota. Yksimuotokuidusta käytetään kuitenkin Suomessa yleisesti lyhennettä SM, eikä OS2.

Halogeenittomuustieto löytyy nimen lopusta

Teknisessä nimessä on kaapelin tyypin jälkeen kerrottu CPR-luokka muodossa esim. Cca.

0202461 FTMSU-HF 4xSM+4xOM3 Cca

Sisä- vai ulkokäyttöön?

Valokuitukaapelinimen perässä ilmoitetaan asennuspaikka esim. Valokuitukaapeli sisä/ulko ja koska tekniseen nimeen ei aina mahdu kaapelin pakkauskoko niin SLO:lla se merkitään yleisnimen lopuksi esim. Valokuitukaapeli sisä/ulko L500.

Poistuneet merkinnät

GKL 62,5um kuitu, eli OM1 ja ulkohalkaisija 250um.
GIT 50um kuitu eli OM2…OM5 ja ulkohalkaisija 900um.
SMT käytännössä aina OS2 kuitua ja ulkohalkaisija 900um. Merkitään nykyään SM, oli halkaisija mikä hyvänsä.

 

Lisätietoja SLO:lla antavat tekninen asiantuntija Rauno Huikari ja tuotepäällikkö Teuvo Viljamaa

Wiser – Helppo älykoti kaikille

Mikä älykotiratkaisu on edullinen, helppo asentaa ja sopii kaikenlaisiin koteihin myös jälkiasenteisena? Vastaus on Schneider Electricin uusi Wiser.

WAGO minigeelirasialla suojaat liitokset kosteissa ja kondensoivissa paikoissa IPX8- suojaustasolla

Uusissa WAGO minigeelirasioissa voidaan käyttää 221-sarjan inline-rasialiittimiä. Geelirasiat sisältävät nopeasti kiinteytyvää polyuretaanipohjaista geeliä. Tämä estää veden pääsyn ja kondenssiveden sekä epäpuhtauksien muodostumisen geelirasiaan. Geelillä on erinomaiset eristysominaisuudet ja tärinänkestävyys. WAGO minigeelirasian avulla saavutetaan IPX8-kosteussuojaustaso. Minigeelirasia soveltuu erittäin hyvin käytettäväksi esimerkiksi ulkovalaisimien rungon sisäpuolen liitoksissa ja kaivoasennuksissa. Geeliboxeja on sekä kahdelle että kolmelle läpimenoliittimelle. Erittäin nopea- ja helppokäyttöinen Avaa rasia, kytke johtimet liittimeen, asenna paikoilleen ja sulje rasiaHelppo- ja nopeakäyttöisyys tekevät tuotteesta erinomaisen myös kenttäolosuhteisiin, geeli on valmiina rasian sisällä ja tuotteella ei viimeistä myyntipäivää. [su_table responsive="yes" fixed="yes"] SnroWAGO tuotenroTuote1939389207-1372Minigeelirasia 2x (sisältää 4 kpl)1939390207-1373Minigeelirasia 3x (sisältää 4 kpl) [/su_table]

Steinel 2000 ECO sarja – edulliset liiketunnistimet ammattikäyttöön

Kaikki mallit IP54, suojausluokka II ja takuu 5 vuotta. Asennus myös pintajohdolla.