Ohjauksella käyttöasteen mukainen valaistus

Valaistus muodostaa merkittävän osan julkisten rakennusten energiankulutuksesta. Toisaalta julkisten rakennusten käyttöaste vaihtelee merkittävästi. Jopa rakennusten sisällä on suuria alueellisia eroja siinä, miten pitkään ja kuinka usein tiloja käytetään. Samassa tilassa voidaan tehdä eri aikoina erilaisia tehtäviä, joten valaistuksen tulisi mukautua kuhunkin tilanteeseen sopivaksi. Valaistuksen ohjauksella käyttöasteen ja työtehtävien mukaan voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä ja samaan aikaan parantaa tilan käyttäjien viihtyvyyttä.

Lataa opas

Glamox on valmistanut oppaan, jossa käydään läpi yksinkertaisten esimerkkien avulla, miten valonohjaus voidaan toteuttaa erityyppisissä tiloissa käyttämällä Glamox-valonohjaustuotteita. Koska jokainen tila on yksilöllinen, oppaassa esitetyt esimerkit ovat hyvä lähtökohta suunnittelulle mutta ne eivät kata kaikkia saatavilla olevia vaihtoehtoja.

  

 

 

Microtemp MCD4-1999

Microtemp MCD4-1999 -älytermostaatti

Norwescon Protector-tuoteperhe laajenee

Protector perheen kaksiosainen A-luokan vikavirta pistorasia Protector II on saanut rinnalleen uusia tuotteita, jotka täydentävät suojausta vaativaa pistorasia asennusta erinomaisesti.

Glamox C85, harkitusti erilainen

Glamox C85-valaisimen luomisprosessi ei käynnistynyt ainoastaan siksi, että suunniteltaisiin selkeästi erilainen valaisin. C85 on suunniteltu lähinnä siksi, että valon laatuun on kiinnitetty erityistä huomiota.