Ohjauksella käyttöasteen mukainen valaistus

Valaistus muodostaa merkittävän osan julkisten rakennusten energiankulutuksesta. Toisaalta julkisten rakennusten käyttöaste vaihtelee merkittävästi. Jopa rakennusten sisällä on suuria alueellisia eroja siinä, miten pitkään ja kuinka usein tiloja käytetään. Samassa tilassa voidaan tehdä eri aikoina erilaisia tehtäviä, joten valaistuksen tulisi mukautua kuhunkin tilanteeseen sopivaksi. Valaistuksen ohjauksella käyttöasteen ja työtehtävien mukaan voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä ja samaan aikaan parantaa tilan käyttäjien viihtyvyyttä.

Lataa opas

Glamox on valmistanut oppaan, jossa käydään läpi yksinkertaisten esimerkkien avulla, miten valonohjaus voidaan toteuttaa erityyppisissä tiloissa käyttämällä Glamox-valonohjaustuotteita. Koska jokainen tila on yksilöllinen, oppaassa esitetyt esimerkit ovat hyvä lähtökohta suunnittelulle mutta ne eivät kata kaikkia saatavilla olevia vaihtoehtoja.

  

 

 

Uusi vedonpoistaja AP9/AP10-pintajakorasioihin

Nopea ja ruuviton asennus jopa kolmelle kaapelille Ainutlaatuisen ratkaisun ansiosta vedonpoistamiseen ei tarvita ruuveja tai työkaluja. Kaapeli kiinnitetään nippusiteellä, mikä tekee asennuksesta helppoa ja säästää asennusaikaa. Soveltuu käytettäväksi AP9- ja AP10-jakorasioiden kanssa. Vedonpoistajaa voidaan käyttää eripaksuisten kaapeleiden Ø6–17 mm sekä kalustekaapeleiden kanssa.   Käyttö Asennus yhdellä vedonpoistajalla. Kahta vedonpoistajaa voidaan käyttää vastakkaisilla reunoilla. Asennus keskelle vain AP9-rasian kanssa.   Asennus Asenna vedonpoistaja jakorasiaan ja työnnä kaapeli kalvotiivisteen läpi rasiaan. Asenna nippuside kaapelin ympärille ja pujota se vedonpoistajaan. Varmista, että nippuside on tukevasti oikeassa kohdassa ennen kiristystä. Asennus on valmis, kun nippuside on kiristetty. Varmista vedonpoisto vetämällä kaapelia hieman ulospäin. (Nippuside ei sisälly toimitukseen.)   [su_table responsive="yes" fixed="yes"] Snro Kuvaus Tyyppi Pakkauskoot 16 125 94 Vedonpoistaja kolmelle kaapelille, Ø6–17 mm AS9.10 10/100/1000 [/su_table]  

ELKO – Uutta tuotevalikoimassa

Monipuolinen ja tehokas suko+USB

Chauvin Arnoux CA 771-jännitteenkoetin

Ergonominen jännitteenkoetin jopa 1000 V AC / 1400 V DC mittauksiin EN 61243:n mukaisesti.