Sonepar Suomi on kehittänyt uuden valintatyökalun verkkokauppaansa. Tällä kätevällä apuvälineellä asiakkaamme voivat suunnitella helposti ja seikkaperäisesti sopivan aurinkopaneelijärjestelmän – sisältäen oikeat asennustarvikkeet ja ehdotuksen sopivimmasta invertteristä.

Valintatyökalua voi käyttää kirjautumattakin, mutta jos haluaa tehdä tilauksen samalla istumalla, kannattaa kirjautua verkkokauppaan ennen valintatyökalun käyttämistä. Tällä varmistaa helpoimman mahdollisen asioinnin ja tilauksen.

Oikopolku työkaluun löytyy verkkokaupan etusivulta pääkuvan alapuolelta.  

Näin työkalu toimii

Ensimmäiseksi valitaan kattotyyppi alasvetovalikosta:

  • Tiilikatto.
  • Kone- tai lukkosaumakatto
  • Profiili tai tiilikuviopelti.
  • Huopakatto.

Tämän jälkeen edetään aurinkopaneelin valintaan ja kerrotaan asennusalueen leveys ja korkeus. Saat tietää suurimman mahdollisen paneelimäärän kyseiselle alueelle.

Huomaathan, että työkalu ei ota huomioon mahdollisia katon läpivientejä, luukkuja, kävelysiltoja tai savupiippuja, joille pitää jättää riittävä kulku tai suojaväli.

Kun maksimaalinen paneelien määrä on laskettu, siirrytään vihreällä nuolella seuraavalle sivulle, jossa tehdään lopullinen päätös paneelien määrästä per rivi. Suluissa näkyvä kappalemäärä on aiemman sivun laskun mukaan se maksimimäärä, joka annettujen tietojen avulla voidaan asentaa.

Päätetyn määrän jälkeen siirrytään seuraavalle sivulle, jossa valitaan kiinnikkeiden värityyppi: alumiini tai pulverimaalattu musta.

Seuraavaksi järjestelmä ehdottaa, kuinka monta invertteriä kohteeseen tarvitaan. Työkalu tarjoaa automaattisesti sopivinta vaihtoehtoa, mutta alasvetovalikosta voi halutessaan vaihtaa toisen mallin tai merkin. Myös isomman kokoluokan invertteri on mahdollista valita.

Sinua saattaa kiinnostaa” kohdassa on valittavissa lisäoptioita, joita tarvitaan usein aurinkopaneelijärjestelmien rakentamisessa. Koska myyjänä emme tiedä, onko urakoitsijalla jo näitä tuotteita valmiina, ne on laitettu lisävalinnaksi valittavaksi asiakkaan tarpeiden mukaan.

Siirry valintatyökaluun

Teksti: Sonepar Suomi Oy
Kuva: Adobe Stock

Game on: Sonepar vastaa kasvavaan aurinkosähkön kysyntään

Me Soneparilla tiedämme, mitä pienvoimalan rakentamiseen tarvitaan. Onhan meillä oma tuotantoyksikkö logistiikkakeskuksemme katolla. Oman kokemuksen lisäksi asiantuntijatiimiimme kuuluu rautaisia asiantuntijoita, jotka pitävät huolen aurinkosähkön tuotteistosta. Arvioimme myös jatkuvasti kysynnän ja tarjonnan oikeaa suhdetta.

Growattin invertterit nyt Soneparilta!

Varastovalikoimassamme on nyt Growattin inverttereitä erilaisiin aurinkosähköprojekteihin.

OBO Aurinkosähköjärjestelmien salama- ja ylijännitesuojaus

Monipuolinen tasa- ja vaihtojännitteen salama- ja ylijännitesuojasarja