Sonepar Suomi on kehittänyt uuden valintatyökalun verkkokauppaansa. Tällä kätevällä apuvälineellä asiakkaamme voivat suunnitella helposti ja seikkaperäisesti sopivan aurinkopaneelijärjestelmän – sisältäen oikeat asennustarvikkeet ja ehdotuksen sopivimmasta invertteristä.

Valintatyökalua voi käyttää kirjautumattakin, mutta jos haluaa tehdä tilauksen samalla istumalla, kannattaa kirjautua verkkokauppaan ennen valintatyökalun käyttämistä. Tällä varmistaa helpoimman mahdollisen asioinnin ja tilauksen.

Oikopolku työkaluun löytyy verkkokaupan etusivulta pääkuvan alapuolelta.  

Näin työkalu toimii

Ensimmäiseksi valitaan kattotyyppi alasvetovalikosta:

  • Tiilikatto.
  • Kone- tai lukkosaumakatto
  • Profiili tai tiilikuviopelti.
  • Huopakatto.

Tämän jälkeen edetään aurinkopaneelin valintaan ja kerrotaan asennusalueen leveys ja korkeus. Saat tietää suurimman mahdollisen paneelimäärän kyseiselle alueelle.

Huomaathan, että työkalu ei ota huomioon mahdollisia katon läpivientejä, luukkuja, kävelysiltoja tai savupiippuja, joille pitää jättää riittävä kulku tai suojaväli.

Kun maksimaalinen paneelien määrä on laskettu, siirrytään vihreällä nuolella seuraavalle sivulle, jossa tehdään lopullinen päätös paneelien määrästä per rivi. Suluissa näkyvä kappalemäärä on aiemman sivun laskun mukaan se maksimimäärä, joka annettujen tietojen avulla voidaan asentaa.

Päätetyn määrän jälkeen siirrytään seuraavalle sivulle, jossa valitaan kiinnikkeiden värityyppi: alumiini tai pulverimaalattu musta.

Seuraavaksi järjestelmä ehdottaa, kuinka monta invertteriä kohteeseen tarvitaan. Työkalu tarjoaa automaattisesti sopivinta vaihtoehtoa, mutta alasvetovalikosta voi halutessaan vaihtaa toisen mallin tai merkin. Myös isomman kokoluokan invertteri on mahdollista valita.

Sinua saattaa kiinnostaa” kohdassa on valittavissa lisäoptioita, joita tarvitaan usein aurinkopaneelijärjestelmien rakentamisessa. Koska myyjänä emme tiedä, onko urakoitsijalla jo näitä tuotteita valmiina, ne on laitettu lisävalinnaksi valittavaksi asiakkaan tarpeiden mukaan.

Siirry valintatyökaluun

Teksti: Sonepar Suomi Oy
Kuva: Adobe Stock

Growattilta energian kokonaishallintaa

Sonepar Suomi tuo mallistoonsa Growattin energian hallinta- ja ohjauslaitteet. Energian hinnan muuttuessa edullisemmaksi kesäaikaan, korostuu oman kulutuksen optimoinnin tärkeys, jotta mahdollisimman suuri osa tehdyistä investoinneista saadaan hyödynnettyä.

Mikkelin Asuntomessut 2017

Älykotiratkaisut helpottavat elämää

Vastuullisuus on GEF:lle paneeleiden alkuperää laajempi käsite

Hankinnoissa tarkastellaan paneelien lisäksi kaikkien voimalakomponenttien taustat sekä niiden toimitusketjut. GEF Aurinkovoimalan paneelit kiinnitetään suomalaisesta teräksestä Orimattilassa valmistetuilla kiinnikkeillä. GEF:n palvelutarjontaan kuuluva GEF Vision-energianhallintapalvelu on Suomessa suunniteltu ja palvelun tiedonsiirtolaite valmistetaan Suomessa. Vastuulliset toimet hiilidioksidipäästöjen suhteen on huomioitu myös logistiikkakumppanin valinnassa.