Energiankulutuksen seuranta on päivä päivältä tärkeämmässä roolissa asuntojen ja toimitilojen energiatehokkaan ja toimintavarman käytön perustana.

Tarkka mittaus antaa eväitä ja mahdollisuuksia energiankulutuksen laskutukseen. Toisaalta se mahdollistaa energiankulutuksen ja rakennuksen sähköverkon optimoinnin osana energiankulutuksen valvonta- ja hallintajärjestelmiä. Edellä mainittuihin mahdollisuuksiin ja haasteisiin vastatakseen Hager on uudistanut DIN-mitoitettujen energiamittareiden tuotevalikoiman. Aiemmat energiamittarit korvautuvat vuoden 2019 alusta alkaen asteittain uusilla, ominaisuuksiltaan monipuolisemmilla, käyttäjäystävällisemmillä ja moduulikooltaan pienemmillä tuotteilla.

 

 

 

Standardin mukaisesti kustannustehok­kaisiin mittauksiin

Uudet liitynnöiltään sinetöitävät, tarkkuusluokan 1 energiamittarit ovat yhtä perusmittaria lukuun ottamatta MID-hyväksyttyjä. Siksi ne soveltuvat sellaisenaan sähkönkulutuksen laskutusmittaukseen. MID-hyväksynnän lisäksi uuden sarjan mittareissa on yhdistetty aikaisemmin rinnakkaistuotteissa olleet erikoistoiminnot yhteen tuotteeseen. 2-tariffimittaus ja 2-suuntainen energianmittaus mahdollistavat huokeamman yötariffin kulutuksen seurannan sekä paikallisesti aurinkosähköllä tuotetun energian määrän mittauksen. Uusista 4-kvadranttiperiaatteella toimivista mittareista 3-vaiheiset virtamuuntajaliitäntäiset tuotteet soveltuvat myös loisenergian mittaukseen teollisuuden ja liikerakentamisen tarpeiden mukaisesti.

 

Lisää mahdollisuuksia laajentuneella valikoimalla

Uusiutunut energiamittarivalikoimamme sisältää 1-vaiheiset mittarit 40 ja 80A virroille sekä 3-vaiheiset mittarit suoramittaukseen 80A ja 125A virtamuuntajamittaukseen tarkoitettujen 3-vaiheisten mittarien lisäksi. Mielenkiintoisena lisänä valikoimassa on myös uusi 1-vaiheisten verkkojen mittauksiin tarkoitettu, kolmella erillislähdöllä varustettu kompaktimittari. Tällä asennustyötä vähentävällä ja kustannuksiltaan edukkaalla mittarilla voidataan mitata kolmen samalle vaiheelle kytketyn erillislähdön energiankulutuksen yhdellä tuotteella. Mittarivalikoimamme sisältää kaikista edellä mainituista mittarityypeistä S0-pulssilähdöllisen, Modbus-lähdöllisen ja M-Bus-lähdöllisen mittariversion energiankulutuksen etäseurantaan.

Hagerin uudet energiamittarit löydät sähkönumeroalueelta: 67 735 44 – 67 735 69.

Lähestymiskytkin – kytkentä ilman kosketusta

Valaistuksen ohjausta ilman kosketusta kohteisiin, joissa hygienian vaatimustaso on korkea, kuten sairaalat, laboratoriot, elintarviketuotanto tai ravintolat.

GARO Latausasemat

Monipuolisesta latausasemavalikoimasta löytyy ratkaisut niin taloyhtiöille kuin parkkihalleihin

Asennushelppo Lumina 12W -plafondivalaisin

Uudistettu takalevy mahdollistaa ketjutettavuuden ja helpomman kiinnityksen