Ensto saneerauskeskustuotevalikoima on laajentunut muovisella pinta-asennetavalla Esteri EVS245.09P -ryhmäkeskuksella sekä pinta-asennettavalla Pikku-Waltteri EHSV140-ryhmäkeskusperheellä. Uudet keskukset sopivat loistavasti saneerauksiin ja sähköistyksen lisätarpeisiin.

EVS245.09P-ryhmäkeskus
EVS245.09P-ryhmäkeskus

Tyylikäs EVS245.09Pryhmäkeskus

Uusi muovinen ryhmäkeskus on erittäin tyylikäs ja helposti asennettava, esim. mökille tai pihapiirin vaikkapa pihavalaistuksen tai aurinkosähkön tarpeisiin.

Yhtä ja samaa tyylikästä mallia voidaan käyttää niin sisä- kuin ulkotiloissa IP65 ja UV-suojauksen ansiosta. Keskusta on mahdollista myös laajentaa – varatilaa on vielä kahdeksan moduulia, joka mahdollistaa esim. yhden nelinapaisen vikavirtasuojakytkimen ja neljän johdon-suojakatkaisijan lisäyksen.

Käytettävyyttä ja asennettavuutta helpottaa 180° aukeava ovi, jonka kätisyyttä voidaan helposti muuttaa. Lisäksi kotelon etuosa irtoaa helposti avaamalla kannen alta neljä muoviruuvia.

Kestävä ja monipuolinen

 • Kotelointiluokka: IP65
 • Nimellisvirta: 25A
 • Suojausluokka: II
 • Iskunkesto: IK08
 • Väri: RAL7035
 • Vikavirtasuojakytkimiä: 1 kpl
 • Johdonsuojakytkimiä: 9 kpl (6xC10, 3xC16)
 • Varatila: 8 moduulia

 

Ryhmäkeskus pinta FE
Ryhmäkeskus Pikku-Waltteri EHSV140

Kompaktit EHSV140-saneerausryhmäkeskukset pieneenkin tilaan

EHSV140-ryhmäkeskusperheeseen kuuluu kolme eri kokoista ryhmäkeskusta, joiden korkeus on 500 mm, mutta leveys vaihtelee: 210 mm, 250 mm ja 350 mm.

Uudet ryhmäkeskukset ovat kooltaan kompakteja ja helposti asennettavia, joten ne asettuvat kätevästi saneerattaviin asuntoihin vanhalla vastaavalla mitoituksella olevan keskuksen päälle tai tilalle. Vanhan keskuksen kaapeloinnit voidaan jättää soveltuvin osin käyttöön ja ne voidaan tuoda helposti keskuksen takaseinän isosta aukkoaihiosta. Keskuksen päädyissä on huomaamattomat aukkoaihiot kaapeleiden läpivientilaipalle PMR1116.

Ryhmäkeskuksia täydentää tyhjä ryhmäkotelo, jolla voidaan koteloida olemassa olevaa keskusta tarvittaessa samaan ulkoasuun, sekä mittausmoduuli jos kWh-mittaus on uusimisen tarpeessa.

Selkeyttää ja säästää tilaa

 • Mitat: Korkeus 500, leveys 210 mm, 250 mm tai 350 mm.
 • Kotelointiluokka: IP20C
 • Nimellisvirta: 35A
 • Suojausluokka: I
 • Väri: RAL9016
 • Vikavirtasuojakytkimiä: 12 kpl
 • Johdonsuojakytkimiä: 12 kpl

 

Tulikos taas kiirus?

Termostaattien määräykset muuttuvat 1.1.2018.  

Trust smarthome kasvaa mukanasi

Uutta kotia rakentaessa saatat haluta nähdä mitä työmaalla tapahtuu; uteliaisuudesta tai varkaiden pelossa. Nykyään kameravalvonnan järjestäminen on helppoa ja saman järjestelmän voi muuttaa työmaan edistyessä tulevan kodin ohjausjärjestelmäksi. Ensimmäisessä vaiheessa tarvitset: WLAN-verkon esimerkiksi 4G modeemilla Trustin ohjausaseman ja Kameroita voi olla useampiakin. Myöhemmin rakennukseen voidaan asentaa esimerkiksi palovaroittimet, ovikoskettimet ja liiketunnistimet ja ulkovaloja halutulla ohjaustavalla. Kun muutat kotiin, voit ottaa käyttöön vesivuotohälyttimet ja lisätä valojen tilanneohjauksia. Asukkaana sinun on helppo lisätä laitteita sovelluksessa ja muuttaa asetuksia. Uusia laitteita tulee koko ajan lisää Tuotevalikoima laajenee muun muassa kuvallisella ovikellolla, joka hälyttää puhelimessasi myös kodin ulkopuolella. Trust ei vaadi muutoksia sähkökeskukseen Laitteet on hajautettu asuntoon mm. jakorasioihin tai kytkinten taakse. Voit asentaa esimerkiksi perinteisen seinäkytkimen taakse Trustin kytkimen tai himmentimen, joka muuttaa sen etäohjattavaksi ja/tai himmennettäväksi. Nukkumaan mennessä voit säätää valoja seinäkytkimestä, kaukosäätimellä tai puhelimella vuoteesta käsin. Halutessasi voit ohjata suoraan lamppua, sen väriä ja värilämpötilaa, jolloin seinäkytkintä ei tarvitse ollenkaan. Värisäädöt tapahtuvat sovelluksessa. Päälle /pois millä haluat Kotiautomaatiolaitteita tulee koko ajan lisää. Järjestelmää valitessa, huomioi, että se on helposti itse muokattavissa ja jonka tiedonsiirto perustuu yleisesti käytössä oleviin tekniikoihin. Trust Smarthome on tällainen. Katso ohjevideoita Lämpötilan säätö [su_youtube url="https://youtu.be/J6ugARluOAU" width="700" height="500"] Murtovalvonnan ohjaus [su_youtube url="https://youtu.be/iM7deOOzSBc" width="700" height="500"] Lampun ohjaus [su_youtube url="https://youtu.be/339Kt3guhJo" width="700" height="500"]

Schneider Electric uudet 2-pistorasiat lisäominaisuuksilla nyt saatavilla

Schneider Electric on tuonut markkinoille kaksi edistyksellistä pistorasiauutuutta. 2-pistorasian USB liittimillä ja 2-pistorasian, johon on integroitu liiketunnistin ja valo.