Uutta kotia rakentaessa saatat haluta nähdä mitä työmaalla tapahtuu; uteliaisuudesta tai varkaiden pelossa. Nykyään kameravalvonnan järjestäminen on helppoa ja saman järjestelmän voi muuttaa työmaan edistyessä tulevan kodin ohjausjärjestelmäksi.

Ensimmäisessä vaiheessa tarvitset:

  • WLAN-verkon esimerkiksi 4G modeemilla
  • Trustin ohjausaseman ja
  • Kameroita voi olla useampiakin.

Myöhemmin rakennukseen voidaan asentaa esimerkiksi palovaroittimet, ovikoskettimet ja liiketunnistimet ja ulkovaloja halutulla ohjaustavalla.

Kun muutat kotiin, voit ottaa käyttöön vesivuotohälyttimet ja lisätä valojen tilanneohjauksia. Asukkaana sinun on helppo lisätä laitteita sovelluksessa ja muuttaa asetuksia.

Uusia laitteita tulee koko ajan lisää

Tuotevalikoima laajenee muun muassa kuvallisella ovikellolla, joka hälyttää puhelimessasi myös kodin ulkopuolella.

Trust ei vaadi muutoksia sähkökeskukseen

Laitteet on hajautettu asuntoon mm. jakorasioihin tai kytkinten taakse. Voit asentaa esimerkiksi perinteisen seinäkytkimen taakse Trustin kytkimen tai himmentimen, joka muuttaa sen etäohjattavaksi ja/tai himmennettäväksi. Nukkumaan mennessä voit säätää valoja seinäkytkimestä, kaukosäätimellä tai puhelimella vuoteesta käsin.

Halutessasi voit ohjata suoraan lamppua, sen väriä ja värilämpötilaa, jolloin seinäkytkintä ei tarvitse ollenkaan. Värisäädöt tapahtuvat sovelluksessa.

Päälle /pois millä haluat

Kotiautomaatiolaitteita tulee koko ajan lisää. Järjestelmää valitessa, huomioi, että se on helposti itse muokattavissa ja jonka tiedonsiirto perustuu yleisesti käytössä oleviin tekniikoihin. Trust Smarthome on tällainen.

Katso ohjevideoita

Lämpötilan säätö

Murtovalvonnan ohjaus

Lampun ohjaus

Teksti:
Rauno Huikari
Tekninen asiantuntija
SLO Oy

Modernit kotiautomaatioratkaisut ovat nyt langattomia

Kotiautomaatiotuotteiden kehitystä on hyvä tarkastella vähintään parin vuoden välein. Tekniset ratkaisut kehittyvät nopeasti ja tuote, joka viisi vuotta sitten vaikutti hyvältä, voi tänään olla jo vanhentunut.

Tukkurin rooli on moninainen: Oulun sairaalaan räätälöitiin riviliitinkotelo

Oulussa rakentuu turvallisia, terveellisiä ja toimivia hoitotiloja, kun yliopistollisen sairaalan rakennuskantaa päivitetään. Uuden sairaalan B-rakennuksen toteutuksesta vastaavassa allianssissa sähköurakointia toteuttaa Caverion Suomi Oy, jonka aloitteesta räätälöitiin riviliitinkotelo erityisen avoimella yhteistyöllä Spelsberg Oy:n ja Soneparin (aikaisemmin SLO) kanssa.

Tulikos taas kiirus?

Termostaattien määräykset muuttuvat 1.1.2018.