Teollisuuskiertueen tiimi
11.11.2019

Teollisuuskiertueen 2019 jälkeen on aika vielä kerran kiittää asiakkaitamme, toimittajia sekä suuren taustatyön tehneitä SLO:n ammattilaisia. Kiertuetta voidaan pitää onnistuneena monelta kannalta. Koimme lukemattoman määrän mielenkiintoisia asiakastapaamisia, vierailimme vaativissa teollisuuskohteissa ja saimme verkostoitumismahdollisuuksia asiakkaidemme ja toimittajien kanssa.

OEM ja MRO saivat tietoa SLO:n palveluista

Kiertueen painopiste oli palveluiden ja teknologioiden esittelyssä kunnossapito-, kone- ja laitevalmistajille.

Kiertueen kohteina olivat toimialan eri segmenteistä huolellisesti valitut teollisuusyritykset Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Pohjois- ja Etelä-Savossa.

Kiertuearvonnan voittajat

Kiertueviikon aikana rekassa vierailleiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvoimme ammattikäyttöön tarkoitetun Klauken puristustyökalun EK50ML.

Tällä kertaa ensimmäisen viikon osalta onni suosi Oskari Majoria, Insta Automation Oy:stä. Palkinnon luovutti SLO:n teollisuuden myyntipäällikkö Antti Keskinen. Toisen viikon palkinnon saaja oli Juha Myllymäki, Quant Sataservice Oy:stä. Onnittelut voittajille!

Kuva: Vasemmalta Antti Keskinen, SLO ja Oskari Majori, Insta Automation Oy. Kuvaus: Tiina Suvanto / Insta Automation Oy

Miten tästä eteenpäin?

Alustavat suunnittelut ovat jo käynnissä ja Teollisuuskiertue 2020 tullaan järjestämään Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen alueella. Tästä lisää myöhemmin, joten teollisuuden uutiskirjeitä ja ajankohtaisia asioita kannattaa seurata SLO:n sähköisissä viestintäkanavissa aktiivisesti.

Kehittämällä prosesseja haluamme selkeyttää toimintatapojamme. Huolellisella suunnittelulla pyrimme yhä parempaan lopputulokseen ja tavoitteena on tehokkaampi viestintä. Päämäärään kuljemme kuuntelemalla yhteystyökumppaneita, asiakkaita ja omaa myyntiämme. Näin saamme tietoomme kattavasti toiveet materiaalien ja esiteltävien tuoteratkaisujen osalta.

Kiitokset vielä kerran Teollisuuskiertue 2019:n onnistumisen mahdollistaneille tahoille.

Terveisin, SLO Teollisuuskiertue 2019 tiimi

Weidmüller teholähteet – Make your systems fail-safe

Lisääntyvässä määrin teollisessa automaatiossa tuotannon prosessit vaativat luotettavaa tehonsyöttöä, erityisesti vikatilanteissa.

Langattoman valaistuksenohjauksen mahdollisuudet ja valitseminen

Siirtyminen led-valaisimiin on päässyt hyvään vauhtiin. Lähes kaikki uudiskohteet ja saneeraukset toteutetaan ledeillä, jolloin valaistuksen ohjauksestakin on tullut huomattavasti yleisempää. LED-valaisimet soveltuvat oikein hyvin ohjattaviksi, koska ne syttyvät ja kirkastuvat viiveettä eikä syttymiskertojen määrä juurikaan vaikuta elinikään.

Tulostetaanko teollisuuden tulevaisuus? Osa 1

Vajaassa kymmenessä vuodessa 3D-tulostus on siirtynyt messujen ja asiakastapahtumien vetonaulasta teollisuudessa käytetyksi apulaiseksi. Nyt on mahdollista valmistaa kustannustehokkaasti myös sellaisia kappaleita, jotka olivat aikaisemmin teknisesti haastavia tai mahdottomia toteuttaa. 3D:llä pystytään toteuttamaan aikaisempaa monimutkaisempia, geometriavapaita kopioita taloudellisesti ja nopeasti. Valmistava teollisuus on maailmanlaajuisesti kohdistanut yhä enemmän kiinnostusta 3D-tulostukseen ja syy lienee pitkälti taloudellinen. Kun uutta teknologiaa on saatavilla, miksi kannattaisi enää investoida kustannuksiltaan korkeisiin laite- ja tuotantokonekantoihin? Taustalla avaruus- ja autoteollisuuden synnyttämät tarpeet Metallitulostamisen hyödyntäminen on lähtenyt liikkeelle lentokone- ja avaruusteollisuudesta sekä auto- ja lääketeollisuuksien tarpeista. Tekniikasta käytetään myös termiä ”materiaalia lisäävä valmistus”, jonka suosion ennakoidaan kasvavan etenkin metalliosissa. Tämä siksi, että se mahdollistaa uudenlaisten rakenteiden tekemisen ja helpottaa pienten sarjojen valmistamista. Pienemmille sarjoille on kysyntää etenkin autoteollisuudessa, jossa metallitulostusta osataan jo hyödyntää. Materiaalia lisäävän valmistuksen lisäksi tulostusta käytetään tuotekehityksessä Metallien 3D-tulostus on ottanut suuria harppauksia viime vuosina. Yleinen käsitys on ollut, että 3D-tulostus soveltuu vain prototyyppien valmistamiseen, mutta nykyinen monilaserteknologia mahdollistaa myös tuotteiden sarjavalmistuksen. Vuosikymmeniä sitten pikamallinnuksen pioneeritoiminnasta muodostui hiljalleen valmistavan teollisuuden normi. Promaint -lehdessä kerrotaan, että nykyään saatavilla olevilla metallien 3D-tulostimilla pystytään tekemään periaatteessa kaikkia huoneen lämpötilassa hitsattavia metalleja. Valmiiden tuotosten materiaaliominaisuudet ovat lähellä taottua materiaalia. 3D tekee sarjavalmistettavista tuotteista entistäkin suorituskykyisempiä, luotettavampia ja kevyempiä. Ketterän tuotekehityksen oivallinen apuväline Vaikka 3D taipuu kestävien osien teolliseen valmistukseen, voi sitä hyödyntää myös tuotekehityksessä. 3D-tulostustaminen tuo joustoa, koska sillä pystyy kevyemmin testaamaan tuotekehityksen ideoita. Jos määritellyt parametrit eivät toimi, on muutokset helppo ja nopea tehdä ennen uutta kokeilua. Koska kysyntä kasvaa, myös tulostinvalmistajat ovat heränneet ja suunnittelevat nyt yhä suurempiin ratkaisukokonaisuuksia. Teollisuudessa on aloja, kuten auto- ja lääketeollisuus, joille 3D-tulostus on tullut jäädäkseen. 3D-tulostaminen ei ole ratkaisu jokaiseen haasteeseen. Tuottavuutta ja kierrätettävyyttä arvostetaan jatkossakin, mikä voi kiihdyttää 3D-tulostuksen kysyntä entisestään. 3D-tulostamisen materiaaleista sekä uhkista ja mahdollisuuksista kerromme jutun seuraavassa osassa, pysy kuulolla.