Kun sähkönjakeluyhtiö Koillis-Satakunnan Sähkö Oy kehitti  kotimaisen vastineen verkkosaneerauksissa käytettävälle tulppavarokekaapille, syntyi Rapid 2.4/1 (snro 5400013). 

Tämä näppärä sulakesussu helpottaa suunnittelijan työtä ja pitää maanomistajan tyytyväisenä, kun pihaan kajoavia työvaiheita ei ole. 

Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n verkostosuunnittelija Matti Kolari sai ajatuksen. Voisiko markkinoilla olevan ruotsalaisen kaapelijakokaapin korvata? Jo valmiiksi kalliin tuotteen roima hinnannousu siivitti ajatusta vielä eteenpäin.

Koska korvaavaa tuotetta ei ollut saatavilla, sellainen oli rakennettava itse. Matti Kolari otti yhteyttä Ensto Oy:n ja ehdotti uudenlaista varokekaappia. Jo parin kuukauden kuluttua ensimmäinen versio oli valmis testattavaksi. Projekti eteni ripeästi, Ensto Oy otti tyyppihyväksytyn ja leimatun tuotteen valikoimaansa saman kevään aikana. Hinta muodostui hyvin kilpailukykyiseksi, koska tulppavarokekaappi kootaan Enston omista komponenteista.

Satoja kaivamattomia pihoja

Kaappi on suunniteltu käytettäväksi kohteissa, missä vanhat AMKA-ilmajohtoverkot muutetaan maakaapeloinniksi. Perinteisessä ilmajohtoverkossa kaapelit kulkevat tonttien rajalla ja  kiinteistöjen kaapelit lähtevät pylväiden talovarokekoteloista.

Pihojen avaaminen tietää aina sähköyhtiölle kustannuksia ja loppuasiakkaalle ylimääräistä harmia. Toisin kuin perinteisessä saneeraustavassa, tulppavarokekaappia käyttämällä tontin sisällä ei tarvita maatöitä.

Rapid 2.4/1 -tulppavarokekaapissa verkkoyhtiön kaapeleita voidaan ketjuttaa ja haaroittaa ja tulppavarokkeet toimivat kiinteistöjen päävarokkeina, jolloin sähköyhtiö pystyy vähentämään kaapelien reitityssuunnittelua sekä minimoimaan kaivamista ja pihojen viimeistelytöitä.

Vuoden 2017 loppuun mennessä Koillis-Satakunnan Sähkön verkkoon on asennettu yhteensä 165 tulppavarokekaappia. Useasta lähtee kahden tai useamman talon kaapeli, joten hyvin merkittävä määrä pihoja on jo nyt säästynyt saneerauksien yhteydessä.

SLO tuo saatavuutta ja joustoa hankintaan

Alussa Koillis-Satakunnan Sähkö osti tarvitsemansa uudenlaiset tulppavarokekaapit suoraan valmistajalta. Omaa rooliaan ja asiakkaan toimintaa helpottaakseen Ensto ehdotti SLO:lle tuotteen ottamista varastovalikoimaan. Koillis-Satakunnan Sähköllä ja SLO:lla on pitkä asiakassuhde, joka sisältää muun muassa tuotteiden hankinnan kokonaispalveluna työmaalle. Tulppavarokekaapin siirtyminen SLO:n myyntiohjelmaan valmistajan varastosta oli toimitusketjun toimivuuden kannalta järkevä ratkaisu.

SLO pystyy ostamaan ja varastoimaan tulppavarokekaappeja isommissa erissä, jolloin kaappien saatavuus ja hinnoittelu pysyvät asiakkaan kannalta edullisina. – Siinä missä aikaisemmin menekki piti ennustaa pitkällä tähtäimellä ja hankintaerät olivat suuria, nyt Koillis-Satakunnan sähkö pystyy tilaamaan tuotetta logistiikkakeskuksen varastosta pienissä erissä ja etenemään projektivetoisemmin, toteaa Matti. – Kokonaisuudesta voidaan sanoa, että toimitus pelaa hyvin ja nopeasti.

SLO:n asiakkaana et jää yksin

Vuosien kokemuksen pohjalta Koillis-Satakunnan Sähkö luonnehtii yhteistyötä SLO:n kanssa luotettavaksi ja joustavaksi. –  Jos on hätä, niin asiat hoidetaan. Joskus on laitettu taksilla hätäpalvelun tuotteita, kun muuta ratkaisua ei ole ollut, paljastaa Matti. Ongelmiin etsitään vastaus yhdessä ja asiakasta ei jätetä.

Seuraava SLO:n palvelukokonaisuus on Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:llä

  • Kokonaistoimittajasopimus
  • Sähköinen kauppa EDI-rajapinnalla
  • Tilaus työnumerokohtaisesti
  • Hätäpalvelu (normaalin työajan ulkopuolella)

Kiinnostuitko?

Rapid 2.4/1 löytyy SLO:n verkkokaupasta sähkönumerolla 5400013. Siirry ostoksille heti tai kysy lisätietoja SLO-myyjältäsi. Lisää esimerkkejä voit kysyä myös Koillis-Satakunnan Sähkön verkostosuunnittelija Matti Kolarilta, p. 03 485 5240.

 

Muuntopiirin pienjänniteverkon saneerauksessa säästettiin tuhansia euroja

Koillis-Satakunnan Sähkön saneerauskohteessa korvattiin muuntopiirin AMKA -ilmajohtoverkko maakaapeliverkolla. Poistuvan pylvään tilalle sijoitettiin tulppavarokekaappi Rapid 2.4/1, josta sulakesuojatut kaapelit lähtivät. Muutoksessa asennettiin 15 kaappia, joihin sijoitettiin yhteensä 34 omakotitalon pääsulakkeet.

Koska maankaivuutöitä ei tehty 34:lle tontille, saavutettiin tuhansien eurojen kustannussäästöt. Rahallista etua syntyi myös pienemmästä kaapelimenekistä ja siitä, ettei muutostyössä vaihdettu talovarokekoteloita. Lopputuloksena Koillis-Satakunnan Sähkö vielä ylitti loppuasiakkaiden palveluodotukset, kun pihoja ei myllätty eikä talojen seinustoja avattu.

 

 Koillis-Satakunnan Sähkö Oy  SLO Oy
Matti Kolari
Verkostosuunnittelija
matti.kolari@ksat.fi
p. 03 485 5240
Reine Katajisto
Myyntipäällikkö
Sähkönjakelu ja Tele

Koillis-Satakunnan Sähkö Oy

Koillis-Satakunnan Sähkö Oy myy ja toimittaa sähköä sekä sähköön liittyviä palveluita asiakkailleen. Yhtiön jakeluverkko sijaitsee alueella, jossa kohtaa Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi ja Pirkanmaa. Yhtiön omistajista pääosakkaina ovat kunnat: Virrat, Ähtäri, Alavus, Keuruu ja Kihniö. Yhtiö on perustettu vuonna 1946.

 

 

 

 


Kuvat: Katja Urrila-Virtanen / Kuvaamo Into Oy ja Koillis-Satakunnan Sähkö Oy

Teksti:
Marja Apunen-Mäkelä
markkinointisuunnittelija
SLO Oy
Kuva:
Katja Urrila-Virtanen / Kuvaamo Into Oy

Valaisinpylväskaappi KUKO22

KUKO22 on helppo ja asennusystävällinen valaisinkaappiratkaisu. Suomessa suunniteltu ja valmistetttu kaappi on tehty asennettavaksi suoraan pylvään kylkeen. Muotoilunsa ansiosta kaappi asettuu hyvin paikalleen.

Kabeldon-pienjännitejakelujärjestelmä

Turvallista ja luotettavaa sähkönjakelua

SLO:lta saat puistomuuntamot, pultit ja pyyhkeet

SLO on paljon muutakin kuin sähkötarvikkeita. Harvalle tulee ehkä mieleen nakutella MMJ:n tai puistomuuntajatilauksen jatkeeksi tilausrivit jäähdytysnesteestä, moottorisahan teräketjuista tai käsien puhdistusliinoista.