Jarmo Harttunen
Markkinointipäällikkö,
SLO Oy
9.12.2020

Vuoden investoinnit on verkonrakennuksessa toteutettu ja paljon on saatu aikaiseksi häiriöttömän sähkönjakelun turvaamiseksi. Verkonrakennuksen vuoteen on mahtunut muun muassa onnistunut avojohtoverkkojen vianilmaisimen käyttöpilotti Kouvolassa.

Verkkoyhtiöissä investoinnit on kohdistettu oikein

Pitkäjänteinen työ koko alalla on tuottanut toivottua tulosta. Keskusteluissa verkkoyhtiöiden edustajien kanssa olemme todenneet, että jokavuotisista syysmyrskyistä on selvitty aikaisempaa paremmin. Tämä on onnistunut siksi, että vuosia jatkunut sähköverkon kaapelointi taajamissa on pitänyt yhä useammat asiakkaat syysmyrskyjen riehuessa keskeytymättömän sähkönjakelun parissa.

Taajamien kaapeloinnit on pääsääntöisesti tehty ja seuraavaksi siirrytään taajamien ulkopuolelle. Täällä investointeja pitää kuitenkin tehdä entistä isommalla ratkaisuvalikoimalla, jotta kokonaisuus on oikein mitoitettua ja kustannustehokasta.

Vikapaikan nopea löytyminen ja tehokas korjaus on hyvää asiakaspalvelua

Verkkoyhtiöiden SCADA ja DMS järjestelmät ovat kehittyneet vuosien aikana ja äly on kasvanut käsittelemään verkosta saatavia luotettavia tietoja. Automaattinen vian erotus ja korjausryhmän meneminen oikeaan paikkaan on keskeytysajan pituuden kannalta tärkeitä.

Vianilmaisin on nopea ja edullinen investointi

SLO:lla olemme mm. panostaneet vianilmaisimien kehittämiseen yhteistyössä asiakkaiden ja toimittajiemme kanssa.

Verkonrakennuksessa innovoidaan ja kehitetään. Myös alan investointitehokkuus on kasvanut vuosien mittaan. 

20 kV runkojohtojen pituus on useita kymmeniä kilometrejä ja sen pysyminen sähkönjakelussa on tärkeää. Sivuhaaroja on kaapeloitu niin 0,4 kV tai 1 kV AMKA- ratkaisuilla kuin myös eri jännitetason maakaapeleilla.  Mikäli verkon käyttöikää 20 kV johdolla on jäljellä, voidaan sen käyttövarmuutta edullisesti parantaa sijoittamalla vianilmaisin johdon lähtöpäähän.

SLO:lta löytyy vianilmaisimille kokonaisratkaisut, joiden asennus voidaan suorittaa ilman sähkönjakelun keskeytystä myös asennusvaiheessa. Kerromme mielellämme lisää ja asiakaskokemuksesta voitte lukea lisää täältä » .

Pidetään yhdessä kinkut paistumassa ja joulukuusen kynttilöissä sähköt.

Oikein Rauhallista Joulua ja Menestyksellistä Uutta Vuotta 2021!

F.L.I.R -vianpaikannus ilmajohtoverkoissa

Pitääkö puut laittaa nurin johtokatujen läheisyydestä?

Enston uusi pylväsvarokekytkin 400A

SZ400.3 korvaa SZ41-pylväsvarokekytkimen

SLO puistomuuntamoihin NAL-H erottimet

SLO:n puistomuuntamomallisto uudistuu vuodelle 2019. Muuntamoissa siirrytään käyttämään ABB:n ilmaeristeistä NAL-H -erotinta.