Seppo Mustonen
Aluejohtaja,
SLO Oy
6.10.2020

Kun syksy on pimeimmillään, on hyvä tarkistaa kiinteistön ulkovalaistuksen kunto.

Steinel ulkovalaistus

Hyvällä nykyaikaisella valaistuksella voidaan tehdä ulkotilat viihtyisiksi, turvallisiksi ja näyttäviksi. Valaistuksella voidaankin vaikuttaa asukkaiden, työntekijöiden sekä mm. asiakkaiden hyvinvointiin ja viihtyvyyteen. Hyvä valaistus on myös yksi tehokkaimmista keinoista lisätä alueen vetovoimaisuutta. Toisaalta valaistuksessa piilee kiinteistöjen suuri sähkönsäästöpotentiaali, ja nykyaikaisen sekä laadukkaan valaistuksen avulla on mahdollista pienentää sekä sähkönkulutusta että kiinteistön aiheuttamia kasvihuonepäästöjä.

Hyvässä ulkovalaistuksessa varmistetaan häikäisemätön, mutta riittävä valomäärä kulkureiteille, portaille tai sisäänkäynneille. Sen lisäksi, että olisi turvallista ja miellyttävää liikkua, valo lisää myös turvallisuudentunnetta. Tärkeää on myös se, että talonumero on valaistu pimeän aikaan. Näin valon avulla voidaan aikaansaada kutsuva ilmapiiri, ja oikeaan osoitteeseen löytää tarvittaessa niin vieras kuin hälytysajoneuvokin.

Nykyaikainen ja esteettinen ulkovalaistus perustuu hyvään valaistussuunnitelmaan. Siinä huomioidaan niin tarve, toiminnallisuus kuin myös oikeanlaisen tunnelman tuottaminen. Ulkovalaistuksessa huomioitavia asioita ovat mm. sään- ja pölynkesto, valaisimen teho, valon lämpötila, valonohjaus, valaisimen sijoittelu, valaisimesta tuleva valon jakauma, IK-luokka sekä valaisimen käytettävyys ja huolto. Hyvin tehty LED-valaisin toimii luotettavasti ja valotehonsa säilyttäen jopa kymmeniä vuosia, joten laatuun kannattaa satsata.

Tehometin puupylväsmallisto laajentui

Tehometin PEFC- sertifioitujen dekoratiivisten puupylväiden mallisto laajeni vuoden 2017 aikana uusilla Kaisla- ja Laine -tuoteperheillä.

LEDVANCE SURFACE COMPACT IK10

– iskunkestävä IP65 LED-yleisvalaisin, joka on helppo asentaa

DUOLINE-valaisinjärjestelmä on monipuolinen ja joustava!

Valaistus luo tilaan tunnelmaa ja antaa tilalle ilmettä. DUOLINE-valaisinjärjestelmä tarjoaa monipuoliset ja joustavat mahdollisuudet muunneltavaan kohde- ja yleisvalaistukseen.