Pyysimme kyselyssä arvioimaan SLO:n valikoimaa, käytettyjä teollisuuskaapelityyppejä ja –merkkejä sekä tärkeimpiä hankintakanavan ja kaapelin valintaan vaikuttavia tekijöitä. Tässä poimintoja tuloksista:

Näin asiakkaamme arvioivat kaapelivalikoimaamme

SLO:lla on panostettu teollisuustuotteisiin, -toimittajiin ja tekniseen asiantuntemukseen. Teollisuusasiakkaille tehdyn kyselyn mukaan asiakkaatkin pitävät kyseisiä asioita valikoimassa ja hankintakanavassa tärkeinä, mutta kehitettävää toki aina on!

Kolme neljästä vastaajasta pitää valikoimaamme hyvänä tai erittäin hyvänä, vaikka teollisuuden moninaisia tarpeita kattamaan tarvitaan harvinaisen paljon eri kaapelivaihtoehtoja.

 

Olemme jo vastanneet asiakkaiden tarpeisiin koostamalla kaapeleista oman luettelon teollisuuden tarpeisiin.

Kaapeleiden tärkeät ominaisuudet

Tekniset vaatimukset täyttävä, nopeasti saatavilla oleva – ja sopivan hintainen – kaapeli on luonnollisesti se halutuin kaapeli!

Hyvä asennettavuus eli kuorittavuus ja taipuisuus tekevät asennustyöstä tehokkaampaa, minkä myös asiakkaamme tietävät. Kuitenkin harva on tilanteessa, missä kaapelin hinta ei vaikuttaisi ratkaisevasti siihen, mikä kaapeli kohteeseen lopulta valitaan.

Lopputulos on aina teknisten ominaisuuksien, hinnan ja saatavuuden yhtälö, mitä SLO pyrkii asiakkaan kanssa ratkomaan hyvässä yhteistyössä. Meille tuleekin paljon tiedusteluja siitä, millainen ratkaisu tiettyyn teollisuuskohteeseen tai tuotantotilaan sopisi.

Kaapeleiden CPR-vaatimuksista tiukimmatkin täyttävä kaapelityyppi Cca on vielä hankinnoissa vähemmistössä, sillä monissa teollisuuskohteissa Eca-kaapeli on riittävä. Valittu kaapeli kertoo myös hankintoihin kohdistuvista hintapaineista, sillä Eca on CPR-kaapeleista edullisin.

Kaapelia ostetaan toimintavarmalta ja palvelevalta taholta

Hankintakanavan valintaa ohjaavat eniten valikoiman sopivuus eli kaapelin saatavuus sekä toimitusvarmuus. Näiden jatkona ostajat kaipaavat myös henkilökohtaista aktiivisuutta myyjätaholta: teknistä asiantuntijuutta, ripeitä vastauksia ja tavoitettavuutta ylipäätään.

SLO:n logistiikka on tukkukaupan toimintavarmuuden eliittiä ja pystymme palvelemaan myös teollisuusasiakkaitamme ennakoitavilla ja luotettavilla toimituksilla. Tämän  lisäksi SLO tarjoaa ostajalle nimenomaan laajaa asiantuntijuutta ja koko maan laajuista palvelevaa myyntiorganisaatiota.

Hieman yllättäen verkkokauppa ominaisuuksineen ei ollut vastaajien mielestä ratkaisevassa asemassa teollisuuskaapelin hankinnassa, mutta saatavuustietoja sieltä oletetaan kuitenkin saatavan ripeästi.

Teollisuuskohteen kaapelien hankintakanavana SLO on asiakkaalle tehokas ja luotettava, mikä palvelevan myynnin ja teknisen osaamisen kera pystyy ratkomaan asiakkaan erityistarpeitakin – oikeaa hintatasoa unohtamatta. Laajan valikoiman, hankinta- ja myyjäverkostomme ja asiantuntijuuden avulla voimme tukkukanavana palvella asiakkaitamme tietyissä tapauksissa paremmin kuin maahantuojat ja valmistajat.

SLO:n kyselyyn vastasi vuoden 2020 loppupuoliskolla toistasataa teollisuuspuolen ammattilaista, jotka tekevät kaapelihankintoja. Kiitos vastaajille vaivannäöstä, saimme aiheeseen liittyen paljon yhteydenottopyyntöjä ja ideoita valikoiman ja tekemisen kehittämiseen!

TE Connectivity RAYCHEM 102L Päätetuppilot

TE Connectivity Raychem päätetuppilot on kehitetty kaapelipäiden suojaamiseksi ulkopuolista kosteutta, likaa ja muita kaapelin ominaisuuksia heikentäviä aineita vastaan.

Verkko on yhtä luotettava kuin sen heikoin kohta

Saadaksesi luotettavan verkon, tarvitset täydellisen sovituksen kaapelin ja liittimen välillä.

Hybridikaapelit tehokkaaseen asennukseen

Hybridikaapeli on hyvä ratkaisu tehokkaaseen asennukseen, samalla kaapelinvedolla voidaan asentaa Cat6 parikaapeli ja valokuitukaapeli. Hybridikaapelissa on neljä yksimuotokuitua ja suojaamaton Cat6-kaapeli.