Teollisuuden pitkäaikainen tuotepäällikkö, sähköinsinööri Risto Lavikainen jää eläkkeelle maaliskuussa 2020 ja hänen työtään jatkaa DI Ossi Martikainen.

Risto on tehnyt menestyksekkään ja pitkän työuran SLO:n palveluksessa. Yhteisen tarinan alku on vuodessa 1985, jolloin kokenut ammattilainen Risto aloitti silloisen Hankkijan sähkötarvikeosastolla.  – Sen jälkeen en ole varsinaisesti hakenut enkä vaihtanut työpaikkaa, yritys taustalla on matkan varrella kuitenkin muuttunut, nauraa Risto. - Suurimmaksi osaksi olen SLO:lla ollut tuote-, tuotealue- ja markkinointipäällikkönä, kertaa Risto uransa kehitystä.

Pitkän linjan tuotepäällikkö ja teollisuuskiertueen idean kehittäjä

Vasemmalta: Risto Lavikainen ja Ossi Martikainen

Riston ansiota on myös SLO:n tunnetun ja monivuotisen tapahtuman, teollisuuskiertueen synty. Risto alkoi vuonna 1995 kehittää tapahtumaa. – Teollisuusmyynnin aktivointi otettiin myynnin ja markkinoinnin keskiöön. Ennen kuin tapahtuma oli rekkakiertue, se järjestettiin hotellien tiloissa "ajankohtaispäivänä". ‑Monien teollisuuden parissa työskentelevien oli kuitenkin hankala irrottautua työtehtävistään tehtaalla. Päätimme viedä tilaisuuden asiakkaiden luo, jolloin he pääsivät osallistumaan työpäivän lomassa. Näin syntyi asiakkaita paremmin palveleva, kiertävä tapahtuma, joka tunnetaan nykyään teollisuuskiertueena, muistelee Risto.

Tuotepäällikön excel vaihtuu eläkkeellä vatupassiin

Kun Risto jää eläkkeelle, hän keskittyy kokopäiväisesti mökkiprojektiinsa. Tuotepäällikön tuttu työkalu excel aukeaa viimeisen kerran maaliskuun viimeisenä päivänä. Tämän jälkeen Riston käsissä nähdään vatupassi ja vasara.

Riston tehtäviä jatkaa Ossi Martikainen, joka on kerännyt kokemusta ABB:lla ennen SLO:lle siirtymistä. - Ossi on kyvykäs ja pärjää hyvin tehtävässä. Ossi on porukkaan sopiva tyyppi, toteaa Risto luottavaisesti.

Riston saappaisiin hyppäävän Ossi Martikaisen tuoteportfolioon siirtyy Ristolta muun muassa seuraavat tuotealueet:

  • Moottorilähdöt ja tehokytkimet
  • Moottorit
  • Taajuusmuuttajat

Kiitos Risto 35 vuodesta SLO:lla!

Risto Lavikaisen työura aikajanalla

ABB Mittaus- ja valvontareleet teollisuuden sekä laitevalmistuksen sovelluksille.

ABB:n pienjännitereleiden tarjonta mittaukseen, valvontaan ja kytkentään on laaja ja monipuolinen.

Saarioisten henkilöstöravintolan ikääntynyt valaistus uusittiin kuukaudessa

Päivitetyt valaisimet tuovat energiansäästöä tehtaalla, jossa valoa tarvitaan kolmessa vuorossa

VACON® 100 -taajuusmuuttajilla tehokkuutta ja säästöjä Kevitsan kaivosprosesseihin

Ruotsalaisen Boliden-konsernin omistama Kevitsan kaivos Sodankylässä on Suomen suurin avolouhos, joka työllistää yli 500 henkilöä. Vuonna 1987 löydetty Kevitsan mineraaliesiintymä on yksi Suomen suurimmista. VACON®-taajuusmuuttajat tehostavat kaivoksen useita eri prosesseja ja tuovat säästöjä.