Kaapelivarustehaku on kehitetty asiakkaiden käyttöön 2000-luvun alussa. Sen tarkoituksena on auttaa asiakkaita tekemään oikeita valintoja laajasta ja monimuotoisesta kaapeli- ja varustevalikoimasta.

Suomen maaperään asennettujen pien- ja keskijänniteverkkokaapelien historia ulottuu paikoitellen jopa sotaa edeltävään aikaan. Sanomattakin selvää, että tietoa 1930 -luvun kaapeleista ei välttämättä ole enää saatavilla. Kaapelivalikoimaan on myös tullut vuosikymmenien aikana paljon uusia vaihtoehtoja, jolloin tuotepaljoudesta voi olla vaivalloista löytää juuri se oikea yhdistelmä. SLO loi kaapelivarustehakukoneen helpottamaan asiakkaiden arkea. Valintatyökalun suunnittelija ja ylläpitäjä, SLO:n tuotekehityspäällikkö Jarmo Lindberg kertoo SLO:n hakukoneen kehityksestä.

Hakukoneella korvattiin paperitaulukot

Ennen internetin vallankumousta hankittavat kaapelit ja tarvikkeet etsittiin paperisista valintataulukoista ja tilaus soitettiin myyjälle. Kun tuotevalikoima oli vielä kapea ja tuotteiden vaihtuvuus verkkaista, tämä järjestelmä oli toimiva. Siinä vaiheessa, kun kaapeleiden määrä markkinoilla kasvoi ja valikoima päivittyi usein, paperisten valintataulukoiden käyttö kävi hankalaksi. - Syntyi tarve kehittää sähköinen hakukone, joka osaa yhdistää kaapelin ja siihen tarvittavat oheistuotteet nopeasti ja luotettavasti, toteaa Jarmo.

Kaapelivarustehaulla voit lähestyä tarve edellä jolloin sinun ei edes tarvitse tuntea kaikkia vaihtoehtoja.

Suositelluin vaihtoehto 11 000 tuotteen valikoimasta

Pien- ja keskijänniteverkon tuotevaihtoehtoja on verkkokaupassamme tuhansia. Tiedon etsiminen verkkokaupan hakusanoilla olisi työlästä ja se suositelluin vaihtoehto saattaisi jopa jäädä löytymättä. Kaapelivarustehaulla voit lähestyä tarve edellä jolloin sinun ei edes tarvitse tuntea kaikkia vaihtoehtoja. Hakukone ehdottaa määritelmiesi mukaan erilaisia ratkaisumalleja, joista voit valita itsellesi sen sopivimman. Hakutulosten mukana tulevat sähkönumerot, joten oikeiden tuotteiden tilaaminen verkkokaupasta tai APPista on helppoa ja nopeaa.

Jos yrityksen käytössä on useampaa kaapelityyppiä, voi hakukoneessa tutustua eri kaapeleihin sopivien liitosten ja jatkosten lisäksi asennusohjeisiin. - Hakukone toimii näin myös verkonrakentajan tukena yllättävissä tilanteissa ja silloin, kun työvuosien tuomaa osaamista ei ole vielä ehtinyt kertyä, muistuttaa Jarmo.

Valikoimasta löytyy myös vanhojen kaapeleiden oheistuotteita

Vanhojen kaapeleiden oheistuotteiden saatavuus nykymarkkinoilla voi olla heikkoa, koska laajan valikoiman ylläpitäminen ei ole monella yrityksellä keskeinen liiketoiminnan alue. SLO kuitenkin pitää myös vanhempiin kaapeleihin sopivia tuotteita varastossaan, koska haluamme palvella asiakkaitamme monipuolisesti ja olla se helpoin paikka asioida.

Tutustu hakukoneeseen

Löydät kaapelivarustehaun SLO:n verkkokaupasta osoitteesta: verkkokauppa.slo.fi/fi/cablesearch. Tallenna sivu selaimesi suosikkeihin talteen!

 

 

Siirry hakukoneelle »tästä«. 

 

 

Teksti:
Marja Apunen-Mäkelä
SLO Oy

AFUX-HF C-PRo tarjoaa ylivertaisen valikoiman

Halogeeniton ja palotilanteessa vähän savuava Draka AFUX-HF C-PRo kaapeli täyttää CPR:n Cca-s1,d1,a1 –paloluokan vaatimukset.

Polyflex Mine – virransyöttökaapeli raskaisiin sovelluksiin

Kovaan mekaaniseen rasitukseen suunniteltu kaapeli

Vaativiin asennuskohteisiin Pipelifen ROCKY-kaapelinsuoja

Vaativiin asennuskohteisiin Pipelifen ROCKY-kaapelinsuoja