Jyrki Lehtonen
Tekninen asiantuntija,
SLO Oy
6.3.2019

LOGO! on pieni suuri ohjain, millä toteutat teollisuuden pienet prosessit, kiinteistöjen ohjaukset ja valvonnat, ajoneuvo sovellukset, etäohjaukset ja etävalvonnat, sekä paljon muuta.

LOGO! on käyttöliittymältään selkeä ja sen helppo ohjelmoitavuus yhdistettynä erinomaisiin verkotusominaisuuksiin luovat hyvän pohjan etäkäytölle ja valvonnalle. Liitäntämahdollisuudet eri tiedonsiirtoväyliin, monipuoliset mittaus- ja säätöominaisuudet sekä kustannustehokkuus ovat tässä ohjaimessa huippuluokkaa. LOGO!:n käyttöjännite on 230VAC - 12VDC.

Vinkki 1: Akkuvarmennus ja optimoitu lataus

12VDC jännitteen ansiosta akkuvarmistuksen rakentaminen on vaivatonta. Myös asentaminen ajoneuvoihin on mahdollista. Ajoneuvokäytössä CMR2020 ja CMR2040 moduulit mahdollistaa GPS paikkatiedon käyttämisen.

Toteuta akkuvarmennus optimoidulla latauksella (12VDC)

Esimerkki on toteutettu akkujännitteen mittauksella, jolloin saadaan akun käyttöikä maksimoitua. Jos haluat välttyä akkujännitteen mittaukselta, latauksen voi toteuttaa myös aikaohjelmalla. Tässä toteutustavassa ei kuitenkaan voida taata maksimaalista akun käyttöikää.

Näin teet akkujännitteen mittauksen ja jännitteenjaon 

Yksinkertaisimmillaan se voidaan tehdä käyttämällä pelkkää trimmeriä R2 ja jätetään R1 ja R3 pois. R1:n ja R3:n poisjättäminen aiheuttaa viritystilanteessa kuitenkin pientä epätarkkuutta. Toisin sanoen trimmerin yhtä säätökierrosta kohti oleva jännitteen muutos on moninkertainen verrattuna piirrettyyn kytkentään.

Siksi R1 ja R3 on hyvä lisätä kytkentään, koska sillä saat tarkkuutta ja säätömukavuutta aseteltaessa arvoja kohdalleen. Loppu hoidetaankin ohjelmassa ja siihen on monia eri tapoja.

Vinkki 2: Tuplaa lämpötilamittauksien määrä LOGO! 8:ssa

Tarkoitukseen sopiva anturi on TMP36:

  • Lämpötila-alue on lineaarinen -40°C - +125°C.
  • Käyttöjännite on 5VDC.
  • Regulaattorina voi käyttää 7805.

 

Voit syöttää yhdellä 7805 regulaattorilla kaikki neljä anturia tai kuvan mukaisesti vain yhtä, integroituna johtoon ja anturille suojatasku. 5VDC powereita löytyy myös LOGO! tuotteista, sähkönumeroilla 27 022 49 (5V/3A) ja 27 022 50 (5V/6.3A).

Vinkki 3: Websivut taipuvat vaikka pienimuotoiseksi valvomoksi

Logo! webeditori muuntautuu tarpeen mukaan. Editorilla rakennat omat prosessikohtaiset sivut vaivattomasti, esimerkiksi teollisuuden prosessiin, kiinteistöjen valvontaan, ohjaukseen ja mittaukseen tai liikuteltavan kaluston ohjaukseen ja valvontaan. Vain mielikuvituksesi on rajana.

Ohjelmasta löytyy suuri määrä valmiita kuvakkeita, merkkivaloja, painikkeita, joita voit hyödyntää kaavioiden rakentamisessa. Voit myös piirtää omat kytkimet, painikkeet tai painikeryhmät. Pylväsnäyttöjen ja liukusäätimien määritteleminen hoituu hetkessä. Editorissa sivujen määrä on miltei rajaton ja liikkuminen on vaivatonta navigaattorin avulla. Jokainen yksityiskohta voidaan nimetä ja muotoilla juuri halutulla tavalla. Logon websivut on vaivaton tapa luoda minne tahansa toimiva etäyhteys.

Kerromme lisää logoon liittyviä vinkkejä ja ideoita tulevissa uutiskirjeissä.

Lue myös nämä

 

SLO:n tekninen tuki paalutti asiantuntijuuttaan

SLO on ansainnut teknisellä taitotiedollaan ABB Value Provider ja SMC Sales Partner -sertifikaatit

Uusiutumiskyvyllä etumatkaa myös asiakkaalle

SLO on keskittynyt kahden vuoden ajan palveluiden ja laadun kehittämiseen

SLO – Tekninen asiantuntijasi

SLO on nyt myös teollisuuden asiantuntijakumppanisi.