Siemens on tuonut tuotteita asennustarvikkeisiin, jotka edustavat perinteisissä tuoteryhmissä seuraavaa ajattelumallia.

Uudistuneet tuotteet ovat johdonsuoja/vikavirtasarja ja valokaari-vikasuoja/johdonsuojasarja. Tuotteet esiteltiin viikolla 45 Berliinissä järjestetyissä Belektro 2018 messuilla.

Johdonsuoja-vikavirtasuoja

Nämä yhdistelmät ovat tuttuja, käänteentekevä uutuus on tuotteen koko. Tavallisesti tämän yhdistelmän 1-napaisen version leveys on 36 mm, Siemensin uutuudessa moduulileveys on 18 mm eli puolet pienempi.

Toinen merkittävä ero on se, että tuote on sähkömekaaninen eli perustuu virran mittaukseen. Vastaavat markkinoilla olevat tuotteet perustuvat jännitteeseen ja niiden käyttöä ei enää suositella.

Tilansäästö keskuksessa

Normaalisti riviin menee kuusi kappaletta yhdistelmiä (6x36mm), Siemensin versioita menee 12 kpl (12x18mm).

Huomaa! Käytettäessä johdon- ja vikavirtasuojan yhdistelmää yhdessä valokaarivikasuojan kanssa, saadaan johtimelle 100 % suojaus.

Ominaisuudet

 • Tuotteiden tyypit alkavat 5SV1...
 • Tällä hetkellä löytyy 1-vaiheinen versio eli 1+N
 • Jännite 230 VAC
 • Virrat ovat 2 – 16A
 • Johdonsuojan laukaisukäyrät ovat B ja C
 • Vikavirta on 30 mA

Maailmanluokan uutuus johdon- ja valokaarivikasuojan yhdistelmä

Tässä tuotteessa on yhdistetty niin johdonsuoja kuin valokaarivikasuoja. Kytkin on pienikokoinen, leveys 18 mm. Tällä pienellä leveysmitalla saavutetaan tilansäästö keskuksessa.

Käytettäessä vikavirtasuojakytkintä etukojeena, saavutetaan 100 % johdonsuojaus. Haluttaessa kolmivaihe-suojausta, etukojeena voidaan käyttää joko moottorinsuojakytkintä tai virranvalvontarelettä. Tosin jokainen vaihe tarvitsee oman yhdistelmäkatkaisijan.

Ominaisuudet

 • Tuotteiden tyypit alkavat 5SV6..
 • Tuote on yksivaiheinen eli 1+N
 • Jännite 230 VAC
 • Virrat 6 -40 ampeeria
 • Laukaisukäyrät ovat B ja C

 

Konenäkö on ihmissilmän väsymätön ja tarkka jatke

Teollisuudessa toteutetaan prosesseja robotiikalla, koska se on nopeaa ja varmatoimista. Perinteisesti tuotantolinjoja valvovat ihmiset aistinvaraisesti. Konenäön hyödyntäminen teollisuuden vaativissa automaatio- ja laadunvalvontakohteissa on lisääntynyt ja teknologisia harppauksia tulee tapahtumaan seuraavien vuosikymmenten aikana yhä enemmän.

SLO teollisuustoimijana

SLO:n ratkaisut ja palvelut ovat nyt kaikkien teollisuusasiakkaiden käytettävissä.

Teollisuuskiertue tavoitti jälleen satoja ammattilaisia

Teollisuuskiertueen 2019 jälkeen on aika vielä kerran kiittää asiakkaitamme, toimittajia sekä suuren taustatyön tehneitä SLO:n ammattilaisia. Kiertuetta voidaan pitää onnistuneena monelta kannalta. Koimme lukemattoman määrän mielenkiintoisia asiakastapaamisia, vierailimme vaativissa teollisuuskohteissa ja saimme verkostoitumismahdollisuuksia asiakkaidemme ja toimittajien kanssa.