Pipelifen yhdessä verkonrakentajien kanssa suunnittelema ROCKY PE-kaapelinsuojaputki on jo vakiinnuttanut asemansa markkinoilla.

ROCKY PE-kaapelinsuojaputki on tarkoitettu vaativien kohteiden kaapelinsuojaksi, ja se suojaa mekaanista rasitusta, ilmaston vaikutusta ja maan painetta vastaan. Kaapelinsuojaputkea on saatavilla mustana ja keltaisena.

Musta ROCKY on alun perin kehitetty erikoissuojaksi. Käytön laajentuessa halusimme tuoda markkinoille saman putken myös keltaisena, joka on kaapelinsuojauksen stantardiväri. Keltainen väri erottuu selvästi vesijohdoista, ja punainen raitaväri toimii huomiovärinä, kertoo tuotepäällikkö Vesa Juka

Musta ROCKY kaapelinsuoja on varustettu valkoisilla sähkökaapeli-huomiomerkinnöillä, keltainen varustettu punaisilla huomioraidoilla sekä sähkökaapeli – kraftkabel -tekstimerkinnöillä. Tuote on saatavilla käyttöluokkiin SRS SN16 ja SRE SN64.  ROCKY SRS soveltuu normaaliin sähkö- ja televerkon rakentamiseen, jossa tarvitaan erittäin lujaa rakennetta, sekä suuntaporaamalla tehtäviin alituksiin. ROCKY SRE soveltuu erittäin vaativiin maasto-olosuhteisiin, kuten louhikkoihin ja matala-asennukseen.

– Keltainen ROCKY soveltuu vaativiin maahan asennettaviin verkonrakennuskohteisiin. Musta ROCKY pysyy edelleen tuotevalikoimassa, koska se soveltuu hyvän UV-kestoisuuden vuoksi esimerkiksi silta- ja kallioasennuksiin, avaa Juka.

ROCKY kaapelinsuojaputket toimitetaan 6 m salkoina, kiepillä, XL-kiepilla tai autokelalla.

– Mustaa ROCKY putkea on saatavilla kokoluokissa Ø32-200mm, ja keltaista kokoluokissa Ø40-200mm. Erityiskohteisiin on mahdollista valmistaa myös suurempia kokoja, jatkaa Juka

ROCKY SRS ja SRE kaapelisuojaputkien kiinnitykseen on saatavilla ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kalliokiinnikkeitä. ROCKY kaapelinsuojaputken liitoksiin voidaan käyttää sähköhitsausmuhveja tai muita järjestelmään sopivia putkiliittimiä asennuskohteen mukaan.

Pipelifen valikoimasta löytyy myös ROCKY putkelle kehitetty PE jatkoliitin. Jatkoliittimen käyttö on helppoa, liittimessä ei ole lukitusta ja pitkän rakenteen ansiosta sitä voidaan käyttää myös pinta-asennuksissa edellyttäen, että putken kiinnitys tehdään ohjeistuksen mukaan, lopettaa Juka.

 

 

  • ROCKY kaapelinsuoja on tarkoitettu suojaamaan kaapelointeja mekaanista rasitusta, ilmaston vaikutusta sekä maan painetta vastaan vaativissa olosuhteissa.
  • Kokoluokat Ø32 – Ø200mm, projektimyyntiin saatavilla myös suurempia kokoja.
  • Pipelife ROCKY SRS (16kN/m2) on PE-muovista valmistettu perinteiseen asentamiseen, kuten suuntaporaukseen sekä vesistöjen alituksiin, tarkoitettu kaapelinsuojaputki.
  • Pipelife ROCKY SRE (64kN/m2) on PE-muovinen maakaapeleiden pinta-asennukseen sekä erittäin vaativien olosuhteiden käyttöön tarkoitettu suojaputki.
  • Tuotteet toimitetaan haluttuina pituuksina ja vakiona 6/12m salkoina, 100m kiepillä, 200m ja 300m XL-kiepillä sekä autokeloina.
  • ROCKY kaapelinsuoja on varustettu valkoisilla sähkökaapeli tekstillä ja sähkövaara huomiomerkinnöillä. Keltaisessa putkessa merkinnät ovat punaisella.

 

ROCKY PE-kaapelinsuojaputki vaativiin verkonrakennuskohteisiin

ROCKY SRS soveltuu normaaliin sähkö- ja televerkon rakentamiseen, siltarakentamiseen sekä vesistöjen ja teiden alituksiin tarkoitettu kaapelinsuojaputki.

ROCKY SRE soveltuu erityisen vaativiin asennuskohteisiin, louhikkoihin ja pinta-asennukseen, ja sillä voi korvata betoniset kaapelisuojat tai betonoinnin pinta-asentamisessa.

ROCKY SRE on kehitetty yhdessä verkonrakentajien kanssa tuulivoimapuistojen ja muiden kallionpäällisten pinta-asennusten kaapelointien suojaamiseen. ROCKY kaapelinsuojaputken liitoksiin voidaan käyttää sähköhitsausmuhvia tai jatkoholkkia ja sille on saatavilla kiinnitykseen ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kalliokiinnikkeitä.

Putkea on saatavilla sekä mustana että keltaisena. ROCKY PE-kaapelinsuojaputki on saatavilla käyttöluokkiin SRS SN16 ja SRE SN64.

 

Sähkölinjat imevät lunta kuin kärpäspaperi

​Suomen talvissa on myös lämpöä 

ABB Kabeldon -jakokeskukset

Suunniteltu ulkokäyttöön

JKS Products Ltd kelannostimet

JKS products Ltd valmistaa kotimaiset kelannostimet niin pienten kuin suurempienkin kelojen käsittelyyn. Tilanteen mukaan keloja pitää pystyä nostamaan ja siirtelemään. Oikeanlaisella nostimella oikeassa paikassa saadaan kelat käsiteltyä tehokkaasti.