Monikansallinen Rexamin tuotanto asettaa kovia vaatimuksia materiaalihallinnolle. SLO tukee Rexamia  koulutuksessa sekä sähkötarvikkeiden ja komponenttien hankinnassa.

Rexam_SLO_0513-41.jpg

Brittiläisen Rexam-konsernin omistama Remax Beverage Can avasi ensimmäisen juomatölkkien valmistuslinjansa Mäntäsälään tammikuussa 2013. Uuden tehtaan käynnistäminen vaati sähkötarvike- ja kemikaaliostoja, jotka vastuuhenkilö Anna Nampajärvi hoiti aluksi suoraan valmistajien kanssa. Pian Rexam huomasi kuitenkin kaipaavansa haasteelliseen tehtävään yhteistyökumppania.

Apu löytyi tavarantoimittajan suosituksesta SLO:sta. – Suurin hyöty yhteistyöstä SLO:n kanssa ollut valmistajien laaja edustus ja tuotannon alkuun Mäntsälässä kuulunut tehtaan käsivaraston kokoaminen. Selvitimme takuuseen menevien tuotteiden ja komponenttien osuuden sekä tehtaalle toimitetut varaosat. Tämän jälkeen pääsimme kiinni nimikkeistön laajuuteen ja sen kehittämiseen, Anna Nampajärvi kertoo.

 

Tarvitsimme oman varaston lisäksi luotettavan kumppanin. Emme pysty varastoimaan kaikkia tuotteita omissa tiloissamme.” –Tommi Talvitie, sähkökunnossapitovastaava, Rexam Beverage Can Mäntsälä Oy

SLO palvelee 24 tuntia vuorokaudessa

Parkkali_Jussi_Rexam_SLO_0513-67.jpg
Jussi Parkkali, Rexam Beverage Can Mäntsälä Oy

SLO toimittaa Mäntsälään korvaavia tuotteita ja komponentteja Suomesta ja Euroopasta. Palvelun on toimittava 24 tuntia vuorokaudessa, sillä tehtaalla tehdään keskeytymätöntä kolmivuorotyötä lyhyitä huoltoja ja kolmea joulun pyhäpäivää lukuun ottamatta. Tuotteiden toimitusvarmuudesta ei siten voi tinkiä.

Sähkökunnossapidosta vastaavan Tommi Talvitien mukaan tehtaalla on nyt jonkin verran varastossa esimerkiksi taajuusmuuttajia ja koteloita sekä komponentteja, joita tarvitaan harvemmin.

Omaan varastointiin lisävahvuutta kumppanilta

– Tarvitsimme oman varaston lisäksi luotettavan kumppanin. Emme pysty varastoimaan kaikkia tuotteita omissa tiloissamme. Tavoitteenamme on korvata lähinnä sähkömekaanisia komponentteja, ei itse ohjausjärjestelmiä tai väyliä, sanoo Talvitie.

Tehtaanjohtaja Parkkalin mukaan Suomeen oli tärkeää saada uudenlaista teollisuutta. “Rexamin tulo Suomeen vaikuttaa myös vaihtotaseeseen positiivisella tavalla; aikaisempi tölkkituonti muuttuu nyt omavaraiseksi tuotannoksi.”

Kiinnostuitko?

Onko yritykselläsi tarvetta esimerkin kaltaiselle joustavalle tuotteiden ja komponenttien toimitusmallille? Ota yhteyttä myyntikonttoreihimme,  suunnitellaan yrityksellesi sopiva kokonaisuus.


Lue myös:

Positiivisesti poikkeava yhteistyö

Tehokas verkkosaneeraus uudistetulla tulppavarokekaapilla

Laiho Group aikataulutti hankintatuotteiden toimitukset Mall of Triplan työmaalle SLO:n välivarastointipalvelulla

Vuoden 2019 syksyllä Pasilaan avautuneessa, Pohjoismaiden suurimmassa kauppakeskuksessa on liiketilaa huimat 85 000 m2. Laiho Group Oy urakoi tässä mittavassa hankkeessa Mall of Triplan julkisivun ja käytävien valaistuksen sekä sähkötyöt. SLO:n välivarastointi oli keskeisessä asemassa projektin hankintojen ja toimitusten onnistumisessa.

Pietarsaaren Satama kylpee valossa myös pimeään vuodenaikaan

Satamaoperaatiot sujuvat turvallisesti SITECO:n tehokkaiden Floodlight FL 20 -valonheitinten loisteessa

Valaisimen yksilöllinen osoite ohjaa valoja halutusti

SLO:n logistiikkakeskuksen laajennusosan varastohallin valaistusta ohjataan DALI:lla ja tunnistimilla