Monikansallinen Rexamin tuotanto asettaa kovia vaatimuksia materiaalihallinnolle. SLO tukee Rexamia  koulutuksessa sekä sähkötarvikkeiden ja komponenttien hankinnassa.

Rexam_SLO_0513-41.jpg

Brittiläisen Rexam-konsernin omistama Remax Beverage Can avasi ensimmäisen juomatölkkien valmistuslinjansa Mäntäsälään tammikuussa 2013. Uuden tehtaan käynnistäminen vaati sähkötarvike- ja kemikaaliostoja, jotka vastuuhenkilö Anna Nampajärvi hoiti aluksi suoraan valmistajien kanssa. Pian Rexam huomasi kuitenkin kaipaavansa haasteelliseen tehtävään yhteistyökumppania.

Apu löytyi tavarantoimittajan suosituksesta SLO:sta. – Suurin hyöty yhteistyöstä SLO:n kanssa ollut valmistajien laaja edustus ja tuotannon alkuun Mäntsälässä kuulunut tehtaan käsivaraston kokoaminen. Selvitimme takuuseen menevien tuotteiden ja komponenttien osuuden sekä tehtaalle toimitetut varaosat. Tämän jälkeen pääsimme kiinni nimikkeistön laajuuteen ja sen kehittämiseen, Anna Nampajärvi kertoo.

 

Tarvitsimme oman varaston lisäksi luotettavan kumppanin. Emme pysty varastoimaan kaikkia tuotteita omissa tiloissamme.” –Tommi Talvitie, sähkökunnossapitovastaava, Rexam Beverage Can Mäntsälä Oy

SLO palvelee 24 tuntia vuorokaudessa

Parkkali_Jussi_Rexam_SLO_0513-67.jpg
Jussi Parkkali, Rexam Beverage Can Mäntsälä Oy

SLO toimittaa Mäntsälään korvaavia tuotteita ja komponentteja Suomesta ja Euroopasta. Palvelun on toimittava 24 tuntia vuorokaudessa, sillä tehtaalla tehdään keskeytymätöntä kolmivuorotyötä lyhyitä huoltoja ja kolmea joulun pyhäpäivää lukuun ottamatta. Tuotteiden toimitusvarmuudesta ei siten voi tinkiä.

Sähkökunnossapidosta vastaavan Tommi Talvitien mukaan tehtaalla on nyt jonkin verran varastossa esimerkiksi taajuusmuuttajia ja koteloita sekä komponentteja, joita tarvitaan harvemmin.

Omaan varastointiin lisävahvuutta kumppanilta

– Tarvitsimme oman varaston lisäksi luotettavan kumppanin. Emme pysty varastoimaan kaikkia tuotteita omissa tiloissamme. Tavoitteenamme on korvata lähinnä sähkömekaanisia komponentteja, ei itse ohjausjärjestelmiä tai väyliä, sanoo Talvitie.

Tehtaanjohtaja Parkkalin mukaan Suomeen oli tärkeää saada uudenlaista teollisuutta. “Rexamin tulo Suomeen vaikuttaa myös vaihtotaseeseen positiivisella tavalla; aikaisempi tölkkituonti muuttuu nyt omavaraiseksi tuotannoksi.”

Kiinnostuitko?

Onko yritykselläsi tarvetta esimerkin kaltaiselle joustavalle tuotteiden ja komponenttien toimitusmallille? Ota yhteyttä myyntikonttoreihimme,  suunnitellaan yrityksellesi sopiva kokonaisuus.


Lue myös:

Positiivisesti poikkeava yhteistyö

Tehokas verkkosaneeraus uudistetulla tulppavarokekaapilla

SLO Koivuhaan valaistus toteutettiin Exaktorin Zenit -valaisimilla

SLO:n Koivuhaan myymälä muutti elokuun 2016 lopussa uusiin tiloihin Kehä III:n kupeeseen.

SLO:n materiaalitoimitukset takaavat Borealis Polymersin toimintavarmuuden

Borealis Polymersin muovi- ja petrokemian tehtaiden ympärivuorokautinen toiminta sekä eri-ikäiset tehtaat ja muuntamot edellyttävät omat,

Leca Finland Oy päivitti valvontajärjestelmänsä

Uudistustarpeet kartoitettiin SLO:n teknisen asiantuntijan johdolla Leca Finland Oy:n Kuusankosken kevytsoratehtaalla valmistetaan keraamista leca-soraa. Tuotetta voidaan käyttää monipuolisesti mm. harkkojen raaka-aineena, geokohteiden kevennyksissä, kattorakenteissa eristeenä, routaeristeenä perustuksissa, sekä kapillaarikatkona maanvaraisissa rakenteissa. Tehdas pyörii vuoroissa ja kerralla prosessista vastaa neljä työntekijää. Tuotantoa valvotaan kahdesta valvomosta ja lastausta kolmannesta valvomosta. Hyvälaatuinen kuva on häiriöttömän tuotannon kannalta tärkeää. Leca Finland Oy kameravalvontajärjestelmän päivitys tuli ajankohtaiseksi, sillä tekniikka oli ajan saatossa osittain vanhentunut ja varaosien hankinta lähes mahdotonta. Laajentaminenkin muuttui hankalaksi, koska komponentteja ei ollut enää tarjolla. SLO:n asiantuntijan avulla kartoitettiin kokonaistarve Leca Finland Oy:n sähkö- ja automaatioasentaja Mika Tötöllä on tekniset valmiudet tehdä muutokset itse, mutta hän tarvitsi tuekseen asiantuntijan tietämystä ja osaamista siitä, millä laitteilla muutostyö kannattaa tehdä. Apuun pyydettiin SLO:n tekninen asiantuntija, joka kartoitti tehtaan nykytilanteen. Parin tunnin tehdaskierroksen aikana hahmottui kokonaiskuva uudistustarpeesta. Yhteistyössä luotiin suunnitelma uudesta teknisestä toteutuksesta. Siinä kaikki vanhat toiminnot siirrettiin uuteen järjestelmään mahdollisimman pienin muutoksin ja lisättiin pari uutta kameraa. Nämä laitteet valittiin täydentämään suunnitelmaa Hybriditallentimet. Vanhat kamerat päätettiin säilyttää ja kokonaisuuteen lisättiin hybriditallentimia, vaikka tarvetta kuvien tallentamiseen ei ollut. Näin varmistettiin se, että tarvittaessa kamerat voidaan tulevaisuudessa vaihtaa uusiin IP- tai HD-TVI -kameroihin. Hybriditallentimet valittiin, koska niiden tekninen toteutus on yksinkertainen. Ethernet -muuntimet signaalien muuntamiseen. Valikoimaan tuli muuntimet valokuidulle, USB- ja HDMI-signaalille ja langaton WLAN-linkki. Asiakas hankki itse näytöt, joilla kasvatettiin kuvasuhdetta ja saatiin parempi kuvanlaatu kameroista. Kokonaisuuteen mukaan tulleet uudet IP-kamerat liitettiin suoraan LAN-verkkoon, jotta kamerakuvaa voi katsella mistä vain. Kytkimet muuntimien ja tallentimien liittämiseen. Tarvittavat laitteet löytyvät SLO:n lähiverkonlaitteiden valikoimasta. Temppuileva USB -kaapeli vaihtui parikaapelimuuntimeen Projekti eteni suunnitelmien mukaan. Ainoa ongelma tuli 12 metrin USB-jatkojohdon kanssa, joka ei toiminut tallentimen kanssa. Tämäkin ratkesi, kun oikkuileva jatkojohto vaihdettiin parikaapelimuuntimeen. Analogisilla kameroilla ja kuvanjakajilla toteutettuja valvomoita on vielä paljon jäljellä. Niiden nykyaikaistaminen tulee eteen viimeistään siinä vaiheessa, kun joku komponentti hajoaa. Parempi olisi tehdä muutos ennakoivasti. Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä kartoitusta. SLO auttaa muutoksen suunnittelussa ja toteutuksessa.