1000 V verkot ovat kustannustehokas vaihtoehto häiriöherkille alle 10 km 20 kV jakelujärjestelmien alueille silloin, kun siirrettävät tehot ovat pieniä. 1000 V on pienjännitejärjestelmä, johon sovelletaan SFS 6000 -standardia. 1000 V järjestelmä luo oman ja rajatun suojausvyöhykkeen, jolloin mahdolliset keskeytyksestä aiheutuneet haitat rajoittuvat pienemmälle alueelle. Ressu 100 kV

Kosketusjännitteitten rajoittamiseksi ja turvallisuuden maksimoimiseksi 1000 V siirtojärjestelmät ovat maastaerotettuja.

Katkaisija tunnistaa kytkentävirtasysäykset

RESSU-katkaisijan nimellisvirta on 63 A. Katkaisija on suunniteltu siten, että se kestää 20 kV syöttävän verkon jälleenkytkennät sekä 1000 V järjestelmän muuntajien kytkentävirtasysäykset aiheuttamatta aiheetonta laukaisua. RESSU-katkaisijan maasulkurele havaitsee viat Rf =2000..4000 Ω vikaresistansseihin saakka ja maasulkureleen toiminta-aika on SFS 6000 vaatimusten mukaisesti alle 5 sekuntia.

Varustettu ylijännitesuojalla

1000 V laitteille vaadittu impulssiylijänniteluokka on SFS 6000 mukaisesti 12 kV. RESSU  katkaisija on varustettu tehokkaalla II/C/T2 luokan erityisesti maastaerotettuun järjestelmään suunnitellulla ylijännitesuojalla, jolla täytetään standardin vaatimukset impulssiylijännitekestosta ja varmistetaan laitteiston pitkäikäisyys.

RESSU katkaisija-asema voidaan tarvittaessa liittää asiakkaan SCADA-järjestelmiin sekä varustaa moottoriohjaimella. RESSU voidaan asentaa joko pylvääseen tai puistomuuntamoon.

RESSU-katkaisijan tekniset tiedot:

  • In = 63 A
  • Un = 1000 V
  • ylijännitesuojaus Up = 4 kV
  • liittimet Al/Cu max. 95 mm2
  • pylväsasennus- sekä tasoasennusraudat
  • K880, L300, S250 [mm]. Paino n. 25 kg.

 

Snro Tuote
9754001 RESSU 1 kV katkaisija-asema – 1 kV katkaisija-asema

Teksti ja kuvat: P2 Engineering Oy

 

TE CONNECTIVITYn SOLARLOK SLK 2.0 DC Plug & Splice -liittimet

Every Connection Counts, voit säästää aikaa ja rahaa jokaisessa liitännässä. TE:n SOLARLOK-liittimet aurinkosähköasennuksiin on suunniteltu helpottamaan ja nopeuttamaan asennustöitä sekä takaamaan luotettavat DC-liitännät. Rakenne on suunniteltu vähentämään liittimen aiheuttamaa ylimenovastusta ja jännitehäviöitä. TE:n SOLARLOK 2.0 DC Plug & Splice -liittimet ovat aurinkosähköliittimien uusinta sukupolvea, ja niiden asennus on jopa 80 % nopeampaa perinteisiin aurinkosähköliittimiin verrattuna*. Suunnittelussa on käytetty IDC-tekniikkaa (Insulation Displacement Contact), joka mahdollistaa helpon ja nopean asennuksen: liittimen asennus kokonaisuudessaan kestää noin 30 sekuntia ilman erikoistyökaluja, asennustyökaluiksi riittävät siirtoleukapihdit. Eristeen läpäiset liittimet mahdollistavat asentamisen ilman johdineristeen poistamista. Asentaja voi kytkeä kaapelin ja puristaa liittimen, tämä lisää tehokkuutta. < 80 % lyhyempi asennusaika * Perustuu asennusaikavertailuun TE:n SOLARLOK PV4 DC Crimp -liittimien kanssa.  Helppo asentaa, kolme työvaihetta  TE:n SLK 2.0 DC Plug and Splice -liittimillä on laaja käyttöalue; 2,5-6 mm² (10-14 AWG). Ne ovat testattu ja hyväksytty IEC 62852 (TUV) ja UL 6703 -standardien mukaisesti. Valikoimaa täydentää ainutlaatuinen geelitäytteinen SOLARLOK SLK 2.0, joka takaa IPx8-vedenpitävyyden. TE:n SOLARLOK SLK 2.0 on valmistettu PPE- ja PS-materiaalista. Liitin on testattu upotuskokeella enintään 1 metrin syvyydessää 24 h. PPE- ja PS materiaali on UV-kestoinen. SOLARLOK 1500V PV4-S -liitin  on saatavana sekä uros- että naarasversioina, jolloin ne voidaan yhdistää SOLARLOK PV4-S- ja PV4-PM DC -liittimiin.     TE:n SLK 2.0 Splices -jatkosliittimet toimitetaan yhtenä kokonaisuutena Tämä nopeuttaa ”jatkoksen” asentamista: ei irrallisia osia, eikä erikoistyökaluja. Jatkosliittimet soveltuvat erityisesti korjauksiin – ne mahdollistavat kaapeleiden helpon ja nopean asentamisen tai korjauksen esimerkiksi kaapeleille vioittuneille kaapeleille. Tärkeimmät ominaisuudet Nopeampi asennus, jopa 80 % SOLARLOK PV4-S:ään verrattuna. Pienemmät elinkaarikustannukset Laajat käyttöalueet; 2,5-6 mm2 (AWG 14-10). Helppo ja nopea asennus ilman erikoistyökaluja Kaapelia ei tarvitse kuoria All-in-one-rakenne, minimoitu asennusvirheen mahdollisuus Ainutlaatuinen geelitäyte takaa IPx8-vedenpitävyyden (1 m/24 tuntia). CE-merkintä IEC 62852- ja UL 6703 -hyväksytty Katso SLK 2.0:n asennusvideot  Teksti ja kuvat: TE Connectivity

SLO:lta saat puistomuuntamot, pultit ja pyyhkeet

SLO on paljon muutakin kuin sähkötarvikkeita. Harvalle tulee ehkä mieleen nakutella MMJ:n tai puistomuuntajatilauksen jatkeeksi tilausrivit jäähdytysnesteestä, moottorisahan teräketjuista tai käsien puhdistusliinoista.

PVC-alitusputki vaativaan käyttöön

Pipelifen PVC-alitusputki on tarkoitettu sähköja televerkon rakentamisessa liikennealueelle toteutettavien teiden ja rautateiden alituksiin. Tuote on suunniteltu kestämään erilaisia putkialituksien työmenetelmiä, kuten vaakaporaus, tunkkaus ja paineilmamyyrä. PVC- alitusputki kestää SN30-rakenteen ansiosta pohjoismaiset vaatimukset asennuksen aikana sekä maaperän tuoman rasituksen asennuksen jälkeen. Liitosmuhvin suora rakenne kestää mekaanista rasitusta eikä aiheuta turhaa kitkaa putken asentamisessa. – Alitusputki ja sen muhvi on suunniteltu yhteistyössä alitusurakoitsijoiden kanssa kestämään alitustyön aiheuttama rasitus. PVC-alitusputki kestää hyvin ulkoisen maan paineen, sekä mekaanisen rasituksen, kertoo Pipelifen tuotepäällikkö Vesa Juka. Tuote on osa Pipelifen PVC-kaapelisuojaputkien järjestelmää ja se on yhteensopiva PVC-kaarien ja PVC-kaapelisuojaputkien kanssa. Alitusputken 100,110 ja 140 väri on oranssi ja 110 on saatavana myös keltaisena.   Snro Tuotenimi 52 614 01 PVC-alitusputki 100x4,8x6000 SN30 52 614 02 PVC-alitusputki 110x5,3x6000 SN30 52 614 39 PVC-alitusputki 140x6,7x6000 SN30