Prysmian Group on valittu ensi kertaa mukaan maailman arvostetuimpaan kestävän kehityksen indeksiin. Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World kuvaa yritysten ympäristö- ja yhteiskunta- vastuuseen sekä hallintotapaan (ESG) liittyvää suoritusta. Yritykset valitaan DJSI World -indeksiin RobecoSAM Swiss -tutkimuslaitoksen tekemän riippumattoman selvityksen perusteella.

 

Prysmian Group saavutti toimialaryhmässään tason 85/100, mikä on 5 pistettä edellisvuotta parempi. Erityisesti ovat edistyneet ympäristö- ja taloudellinen vastuullisuus, kun sosiaalinen vastuullisuus oli jo entuudestaan tasoltaan alan parhaimmistoa.

Yhtiö on kehittänyt toimintaansa jo vuosia kaikilla keskeisillä YK:n kestävän kehityksen tavoitteissa määriteltyjen teemojen alueilla. Erityisesti on panostettu koko toimitusketjun ympäristövastuuseen kannustamalla kestävän kehityksen mukaisiin tuoteinnovaatioihin, varmistamalla ihmisoikeuksien toteutumista ja edistämällä henkilöstön hyvinvointia kehitysohjelmin.

Tänä vuonna Prysmian Group on listattu myös useisiin muihin merkittäviin kestävän kehityksen indekseihin kuten FTSE4Good Global Index, STOXX Italy 45 ESG-X ja STOXX Europe 600 ESG-X. Lisäksi se on  saavuttanut tason EE+ Standard Ethics-tutkimusyhtiön Standard Ethics Rating (SER) -arvioinnissa. Viime aikoina Prysmian Group on valittu mukaan myös Carbon Clean 200 Report -selvitykseen sekä EcoVadis-tutkimukseen, jossa se nousi kultatasolle pisteillä 73/100.

Prysmian Group tarjoaa markkinoiden laajimman kaapelivalikoiman Suomessa. Prysmian Group Finland Oy:n henkilöstön määrä on 500, ja sillä on tehtaat Kirkkonummen Pikkalassa ja Oulun Ruskossa. Prysmian- ja Draka-tuotteet ovat luoneet yhtiölle edelläkävijän aseman korkean teknologian kaapeliratkaisujen tarjoajana.

Prysmian Group on maailman johtava energia- ja telekaapeleiden se- kä kaapelijärjestelmien toimittaja. Sen liikevaihto on yli 11 mrd. euroa ja henkilöstön määrä noin 29 000. Konsernilla on 112 tuotantolaitosta yli 50 maassa. Prysmian Group on listattu Milanon pörssiin.

 

Kuva:
Prysmian Group