Hyvästit haaleille saunavuoroille!

Taloyhtiössä asuvat ovat saattaneet törmätä tilanteeseen, jossa odotettu saunavuoro jää pannukakuksi koska kiuas on haalea tai jopa kylmä. Ongelma on helppo ratkaista Produal -lämpötila-anturilla, joka välittää mittaustietoa rakennusautomaatiolle.

Sauna lämpimäksi myös ensimmäiselle saunojalle

Saunan lämpötilan mittaaminen on huomattavasti hyödyllisempää kuin pelkästään kiukaan tilatiedon ottaminen rakennusautomaatiojärjestelmään. Lämpötila-anturin mittaustiedon perusteella voidaan valvoa, nouseeko saunan lämpötila halutussa ajassa tarpeeksi korkealle. Lämpötilan mittauksessa voidaan huomioida myös liian korkea lämpötila, jolloin päästään kiinni kiukaan termostaatin vikatiloihin.

Mikäli tavoitelämpötilaa ei saavuteta, niin voidaan epäillä vastusongelmaa. Jos teknistä ongelmaa ei löydy, on ikkuna tai ovi saattanut jäädä auki. Kun huoltoliikkeelle tai talonmiehelle lähtee automaatiojärjestelmästä hälytys, pystytään ongelma mahdollisesti ratkaisemaan jo ennen ensimmäisen saunavuoron alkua.

Mittausta ei tule käyttää palovaroittimena, mutta mikäli paloilmoitinjärjestelmä ja saunan lämpötilahälytys tulevat yhtä aikaa, niin todennäköisyydet varsin korkeat sille, että saunassa tosiaan on tuli irti.

Mitattua tietoa asiakastyytyväisyyden tueksi

Kun saunan lämpötilanmittauksen tieto on käytettävissä, voidaan kuvaaja laittaa seurantaan. Jos saunan lämpötilasta tulee toistuvasti reklamaatioita, löytyy mitattua tietoa taloyhtiön kokoukseen vietäväksi.

Kun taloyhtiön saunaremontti lähestyy

  • Saunan saneerauksen yhteydessä kannattaa taloyhtiön hallitukselle ehdottaa erillisen lämpötila-anturin hankintaa.
  • Lämpötila-anturi tarvitsee aina kaverikseen rakennusautomaatiojärjestelmän.
  • TES-antureita on useammalla eri anturielementillä. Varmista ennen hankintaa, minkälainen anturi soveltuu käytössä olevaan rakennusautomaatiojärjestelmään.
  • Asenna anturi sellaiselle korkeudelle, jossa lauteilla olijoiden olkapäät keskimäärin ovat, kauas kiukaasta ja ilmaventtiileistä.
  • MUISTA! Käytä saunan kaapelointiin lämmönkestävää silikonikaapelia(+180°C) tai vastaavaa korkeita lämpötiloja kestävää kaapelia.

SLO:n varastovalikoimasta löytyvät Produalin tuotteet:

Snro Tuote
AAD4287  Produal TES NTC 10
AAD4357   Produal TES NI 1000-LG

Muut mallit tilaamalla.


Kuvat: Produal ja Pixabay

Teksti:
Anssi Hall
SLO Oy

Tutut ELKO tuotteet nyt kirkkaan valkoisina – RS Nordic!

ELKO-tuoteperheeseen lanseerataan sarja, joka on kirkkaan valkoista, skandinaavista muotoilua. RS Nordic -sarja sopii erinomaisesti asuntorakentamisen nykytrendeihin. ELKO-sarja esiteltiin jo yli 30 vuotta sitten ja se on säilyttänyt suosionsa vuosikymmenien ajan muun muassa hyvän asennettavuutensa vuoksi.

Uusi DCL valaisinpistorasiastandardi

Uuden valaisinpistorasiastandardin EN 61 995:n voimaan astumisen myötä uudenlaiset valaisinpistorasiat tulevat markkinoille. Exxact-, Renova- ja ELKO-kalustesarjat ovat jo täydentyneet valaisinstandardin mukaisilla tuotteilla.

ABB:n joustava pääteholkki putkien päättämiseen betonivalussa

Joustavaa pääteholkkia käytetään muoviputken päättämiseen betonielementeissä