Hyvästit haaleille saunavuoroille!

Taloyhtiössä asuvat ovat saattaneet törmätä tilanteeseen, jossa odotettu saunavuoro jää pannukakuksi koska kiuas on haalea tai jopa kylmä. Ongelma on helppo ratkaista Produal -lämpötila-anturilla, joka välittää mittaustietoa rakennusautomaatiolle.

Sauna lämpimäksi myös ensimmäiselle saunojalle

Saunan lämpötilan mittaaminen on huomattavasti hyödyllisempää kuin pelkästään kiukaan tilatiedon ottaminen rakennusautomaatiojärjestelmään. Lämpötila-anturin mittaustiedon perusteella voidaan valvoa, nouseeko saunan lämpötila halutussa ajassa tarpeeksi korkealle. Lämpötilan mittauksessa voidaan huomioida myös liian korkea lämpötila, jolloin päästään kiinni kiukaan termostaatin vikatiloihin.

Mikäli tavoitelämpötilaa ei saavuteta, niin voidaan epäillä vastusongelmaa. Jos teknistä ongelmaa ei löydy, on ikkuna tai ovi saattanut jäädä auki. Kun huoltoliikkeelle tai talonmiehelle lähtee automaatiojärjestelmästä hälytys, pystytään ongelma mahdollisesti ratkaisemaan jo ennen ensimmäisen saunavuoron alkua.

Mittausta ei tule käyttää palovaroittimena, mutta mikäli paloilmoitinjärjestelmä ja saunan lämpötilahälytys tulevat yhtä aikaa, niin todennäköisyydet varsin korkeat sille, että saunassa tosiaan on tuli irti.

Mitattua tietoa asiakastyytyväisyyden tueksi

Kun saunan lämpötilanmittauksen tieto on käytettävissä, voidaan kuvaaja laittaa seurantaan. Jos saunan lämpötilasta tulee toistuvasti reklamaatioita, löytyy mitattua tietoa taloyhtiön kokoukseen vietäväksi.

Kun taloyhtiön saunaremontti lähestyy

  • Saunan saneerauksen yhteydessä kannattaa taloyhtiön hallitukselle ehdottaa erillisen lämpötila-anturin hankintaa.
  • Lämpötila-anturi tarvitsee aina kaverikseen rakennusautomaatiojärjestelmän.
  • TES-antureita on useammalla eri anturielementillä. Varmista ennen hankintaa, minkälainen anturi soveltuu käytössä olevaan rakennusautomaatiojärjestelmään.
  • Asenna anturi sellaiselle korkeudelle, jossa lauteilla olijoiden olkapäät keskimäärin ovat, kauas kiukaasta ja ilmaventtiileistä.
  • MUISTA! Käytä saunan kaapelointiin lämmönkestävää silikonikaapelia(+180°C) tai vastaavaa korkeita lämpötiloja kestävää kaapelia.

SLO:n varastovalikoimasta löytyvät Produalin tuotteet:

Snro Tuote
AAD4287  Produal TES NTC 10
AAD4357   Produal TES NI 1000-LG

Muut mallit tilaamalla.


Kuvat: Produal ja Pixabay

Teksti:
Anssi Hall
SLO Oy

ABB:n moottorinkäynnistin pikajousiliittimin

ABB lanseeraa uudenlaisen liitintekniikan AF-kontaktoriin ja MS132 moottorinsuojakatkaisijaan

Asiantuntijan näkökulma: Kouvolan asuntomessujen vaatimattomat sähköasennusratkaisut kummastuttavat

Asuntomessuilla kävijä toivoo näkevänsä nykyaikaisia ja vaihtoehtoisia ratkaisuja. Sähköasennusten suhteen niin ei käynyt Kouvolan asuntomessuilla. Jos vielä pari vuotta sitten esiteltiin värillisiä, lasisia tai metallisia kalusteita, niin tällä kertaa vaihtoehtoja näytti olevan tasan kaksi: valkoinen tai musta.

DESK 2 - joustavaan käyttöön suunniteltu pistorasiapaneeli

DESK 2- joustavaan käyttöön suunniteltu alumiininen pistorasiapaneeli toimistoihin, neuvotteluhuoneisiin, sekä koulu- ja asuinympäristöihin.     Ihanteellinen ratkaisu kotitoimistoon etätyöskentelyn tueksi. Pistorasioiden saavutettavuus työpöydältä käsin vähentää jatkojohtojen tarvetta sekä edistää laitteiden kytkennän ergonomisuutta. DESK 2 asennetaan pöydän kanteen säädettävillä alumiinisilla jaloilla helposti ja jälkeä jättämättä, kuusiokoloavainta käyttäen. DESK 2 soveltuu mainiosti muunneltaviin tiloihin, koska sen kiinnitys sekä irrottaminen on nopeaa ja vaivatonta, eikä vahingoita pöytätason pintaa. DESK 2- pistorasiapaneeli on varustettu 0,2m Wieland-virtatulojohdolla, johon tulee liittää halutun mittainen Wieland- virransyöttökaapeli pistokepäällä.   PUR oranssi suojamaadoitettu spiraaliliitosjohto, schukopistokkeella. Johtimet kumia ja vaippa PUR:ia. Johdon laajenemiskerroin 1:5. Käyttökohteina muun muassa nosto-ovet, tuotanto- ja työskentelytilat, katosta tuleva virranjakelu, laboratoriot, koneenrakennus. Hyvä kemiallinen kestävyys sekä kylmän- ja lämmönkestävyys, 70 ° C. Erinomainen hankaus- ja uralujuus. Erittäin hyvä palautumisvoima. Soveltuu erityisesti käytettäväksi ulkona tai kosteissa tiloissa. UV- kestävä. Pituus ilmoitettu: kerällä/venytettynä. Spiraalikaapelin pää 1: Pituus 100 mm suorana, suojamaadoitettu pistoke kaksinkertaisella suojakosketinjärjestelmällä, ruiskupinnoitettu Spiraalikaapelin pää 2: Pituus 200 mm, josta kuorittu 30 mm, pääteholkeilla [su_table] Snro     Tuote 14 356 04 DESK 2, pistorasiapaneeli 3:lla pistorasialla, valkoinen (kuten RAL9010) 24 120 24 Wieland virransyöttökaapeli pistokepäällä 1,5m 24 120 25 Wieland virransyöttökaapeli pistokepäällä 2m   24 120 38 PUR Spiraalijohto 3 x 1.5mm², pituus 500 mm/2500 mm 24 120 39 PUR Spiraalijohto 3 x 1.5mm², pituus 1000 mm/5000 mm [/su_table]