Hyvästit haaleille saunavuoroille!

Taloyhtiössä asuvat ovat saattaneet törmätä tilanteeseen, jossa odotettu saunavuoro jää pannukakuksi koska kiuas on haalea tai jopa kylmä. Ongelma on helppo ratkaista Produal -lämpötila-anturilla, joka välittää mittaustietoa rakennusautomaatiolle.

Sauna lämpimäksi myös ensimmäiselle saunojalle

Saunan lämpötilan mittaaminen on huomattavasti hyödyllisempää kuin pelkästään kiukaan tilatiedon ottaminen rakennusautomaatiojärjestelmään. Lämpötila-anturin mittaustiedon perusteella voidaan valvoa, nouseeko saunan lämpötila halutussa ajassa tarpeeksi korkealle. Lämpötilan mittauksessa voidaan huomioida myös liian korkea lämpötila, jolloin päästään kiinni kiukaan termostaatin vikatiloihin.

Mikäli tavoitelämpötilaa ei saavuteta, niin voidaan epäillä vastusongelmaa. Jos teknistä ongelmaa ei löydy, on ikkuna tai ovi saattanut jäädä auki. Kun huoltoliikkeelle tai talonmiehelle lähtee automaatiojärjestelmästä hälytys, pystytään ongelma mahdollisesti ratkaisemaan jo ennen ensimmäisen saunavuoron alkua.

Mittausta ei tule käyttää palovaroittimena, mutta mikäli paloilmoitinjärjestelmä ja saunan lämpötilahälytys tulevat yhtä aikaa, niin todennäköisyydet varsin korkeat sille, että saunassa tosiaan on tuli irti.

Mitattua tietoa asiakastyytyväisyyden tueksi

Kun saunan lämpötilanmittauksen tieto on käytettävissä, voidaan kuvaaja laittaa seurantaan. Jos saunan lämpötilasta tulee toistuvasti reklamaatioita, löytyy mitattua tietoa taloyhtiön kokoukseen vietäväksi.

Kun taloyhtiön saunaremontti lähestyy

  • Saunan saneerauksen yhteydessä kannattaa taloyhtiön hallitukselle ehdottaa erillisen lämpötila-anturin hankintaa.
  • Lämpötila-anturi tarvitsee aina kaverikseen rakennusautomaatiojärjestelmän.
  • TES-antureita on useammalla eri anturielementillä. Varmista ennen hankintaa, minkälainen anturi soveltuu käytössä olevaan rakennusautomaatiojärjestelmään.
  • Asenna anturi sellaiselle korkeudelle, jossa lauteilla olijoiden olkapäät keskimäärin ovat, kauas kiukaasta ja ilmaventtiileistä.
  • MUISTA! Käytä saunan kaapelointiin lämmönkestävää silikonikaapelia(+180°C) tai vastaavaa korkeita lämpötiloja kestävää kaapelia.

SLO:n varastovalikoimasta löytyvät Produalin tuotteet:

Snro Tuote
AAD4287  Produal TES NTC 10
AAD4357   Produal TES NI 1000-LG

Muut mallit tilaamalla.


Kuvat: Produal ja Pixabay

Teksti:
Anssi Hall
SLO Oy

PCE FLEX keskuskotelot

Näppärä kotelosarja, kun haluat koota nopeasti mieleisesi keskuksen. Kestävä ABS muovi (IK10) Kotelointiluokka IP66/67 Saranoitu moduuli-ikkuna Kolme eri kokoa 3 kpl pistorasia aukkoa / 6 moduulia 4 kpl pistorasia aukkoa / 10 moduulia 6 kpl pistorasia aukkoa / 16 moduulia Lisävarusteet sovite sukopistorasialle (158550, snro 34 550 40) peitelaippa kantokahva [su_table responsive="yes" fixed="yes"] Snro Nimike 34 550 30 Flex 6-S3 tyhjä asennuskotelo kojepistorasioille ja komponteille, IP66/67 34 550 31 Flex 10-S3 tyhjä asennuskotelo kojepistorasioille ja komponteille, IP66/67 34 550 32 Flex 16-S3 tyhjä asennuskotelo kojepistorasioille ja komponteille, IP66/67 Flex-keskuksiin sopivat PCE-tuotteet: 24 238 31 415-6 Kojepistorasia   16A    97x80 24 238 32 425-6 Kojepistorasia   32A    97x80 25 197 50 105-0b Sukopistorasia 16A    50x50 [/su_table]

Halogeenittomat tarralistat Hagerin Ateha-sarjaan

Asennettavuuden ja muotoilunsa ansiosta hyvän suosion saavuttanut Hagerin Ateha-tuotesarja on laajentunut uusilla listatuotteilla.