0,4 kV kaapeliverkon rakentamiseen löytyy vaihtoehtoja

Maakaapeliverkkojen rakentaminen on siirtymässä 20 kV kaapeloinnista myös 0,4 kV maakaapeliverkon rakentamiseen. Toistaiseksi pienjänniteverkkojen perusratkaisut ovat pysyneet samoina. Haaroitus–ja kaapelijakokaapit hoitavat kaapeliverkossa kaapeleiden sähköiseen haaroittamiseen ja suojaamiseen liittyvät tehtävät.

Energiaviraston yksikköhinnat aiheuttavat painetta myös näihin perusratkaisuihin. Massat ovat suuria, joten yksikköhinnoilla on merkittävä rooli verkkoyhtiöille valintoja tehtäessä. Suuret massat tuovat materiaalit myös sähköverkkojen käytöstä vastaaville kunnossapitoon. Pienjänniteverkoihin tulee myös investointityön jälkeen monesti muutoksia mm. uusien kuluttajien liittämisen vuoksi. Tuotteiden laatu ja saatavuus pitää olla turvattuna pitkälle tulevaisuuteen. Tällöin verkkoyhtiölle on tarpeen myös pitää laitekantansa mahdollisimman yksinkertaisena. Kuinka siis voi pärjätä verkkoyhtiöille annetussa tehokkuus- ja parantamisvaatimusten tavoitteiden kanssa? Me SLO:ssa olemme valmiit tuomaan erilaisia ratkaisumalleja asiakkaidemme käyttöön. Tehtävämme on kuunnella asiakkaita ja tuoda ratkaisumalleja markkinoille.

 

Kuinka valitsen oikein?

Vaihtoehtomme rakentuvat markkinoilla jo olevien perusratkaisujen eri variaatioihin. Olemme halunneet pitää käyttökokemusta omaavat luotettavat toimittajat mukana tehdessämme SLO Valintoja. Emme siis ole poistaneet valikoimassamme olleita ratkaisuja, vaan olemme näiden perustuotteiden ympärille kehittäneet yhdessä valmistajien kanssa uusia vaihtoehtoja. Vaihtoehtoja suunniteltaessa olemme yhdistäneet eri valmistajien osaamisen ja kokemukset samaan pakettiin. Näin voimme tarjota asiakkaillemme uutuuksia, jotka sisältävät myös tuttuja tuotteita. Emme pyydä siis asiakkaitamme astumaan tuntemattomaan, vaan pysymään kustannustehokkaiden vaihtoehtojen maailmassa. Näin vaihtoehtojemme vertailu on helppoa ja verkkoyhtiöt voivat helposti vertailla eri tuotevalintojen sopivuutta omaan sähköverkkoonsa.

 

Mitä uutuusvaihtoehtoja on saatavilla?

 

ABB-haaroituskaapit: Vaihtoehtomme sisältävät metalli- ja komposiittikaapit. Saatavilla on kiinteillä liittimillä tai irtoliittimillä varustettu mallisto. Tuotteemme soveltuvat myös 1 kV kaapeliverkkojen haaroittamiseen. Pienempään kaappiin voidaan liittää 2 x 6 95 mm2 Al/Cu-kaapelit ja suurempaan 2 x 35 240 mm2. Nimellisvirrat ovat vastaavasti 250 A ja 400 A. Tuotteita voidaan käyttää ympäristöolosuhteiden niin salliessa myös 1000 V jännitteellä.

 

Snro Tuotenimi
97 543 11 MJSHK-95 Haaroituskaappi
97 543 12 MJSHK-240 Haaroituskaappi
97 543 13 Kaappitarvike, jalusta

 

 

Sakspol-haaroituskaappi: Kompakti haaroituskaappiratkaisu SLO:n valikoimassa

SLO on tuonut markkinoille uuden kompaktin PJ-verkon haaroituskaappiratkaisun. SAKS-POL:in valmistama kaappi on mitoiltaan 1721 x 265 x 250 mm ja se painaa alle
30 kg. Haaroituskaappi on varustettu kolmiokaralukolla ja kaapeleiden kytkemistä helpottaa valmiiksi asennettu kiinnitystuki. Lisäksi kaapin kyljessä on paikka merkkikepille.
Haaroitukseen käytettävät liittimet toimitetaan erikseen. Tarkoitukseen soveltuvia Ounevan liittimiä voidaan kaapelin poikkipinnasta riippuen käyttää joko kahden tai kolmen kaapelin haaroittamiseen.

97 542 01 OT28F-H Haaroituskaappi
Tarvikkeet
19 141 48 VG03-0001 Harmaa
Haaroitusliitin
19 141 77 VG03-0002 Sininen
Haaroitusliitin
64 360 13 VK07-0007 Merkkikeppi 1600

 

Sakspol-jakokaapit

Uutuustuotteemme on komposiittikaapit Al- kiskostolla tai Z-kiskostolla. Molempien kaappityyppien kalustamisen käy Suomen markkinoilta tutut ABB tuotteet. Kaapit valmistaa puolalainen Sakspol. Kaapit on valmistettu itsesammuvasta korkealuokkaisesta materiaalista. Materiaali kestää myös hyvin UV-säteilyä ja Suomen ympäristöolosuhteita. Kaapeille on tehty pohjoisen
ilmaston testit -30ºCº asteessa, joten kaapeilla on hyvä mekaaninen kestävyys. Ovet aukeavat 180º ja etulevyt on poistettavissa ilman työkaluja. Valikoimaamme kuuluu esiasennettuja vakiomalleja ja räätälöitävissä oleva Z-kisko mallisto.

 

 

SFS 6000

Ohjaako standardi kaapeleiden CPR-luokituksia muutenkin kuin paperilla?

Kuitu kotiin Orbis OptoFiber -valmiskaapeleilla

Orbis OptoFiber on Orbis Oy:n omassa tuotannossaan valmistama neljäkuituinen FTTH-valmiskaapeli, jota käytetään nousukaapelina talojakamosta huoneistojakamoon, kun rakennetaan kiinteistön valokuituverkkoa.