Antti Vuorivirta
markkinointipäällikkö,
SLO Oy
12.6.2018

Pölyisillä kaduilla ulkoillessa voi olla hankala uskoa, että Suomessa on maailman paras ilmanlaatu. Lukemani tutkimuksen mukaan näin kuitenkin on. Suurin uhka ei ole näkyvä pöly vaan näkymättömät hiukkaset. Koska hengitysilman laadulla on suuri vaikutus terveyteen, mikropartikkelit kannattaa ottaa vakavasti. Ulkoilman laatua emme voi säätää nappia painamalla, mutta sisäilmaa voimme koneellisesti parantaa.

Erityisesti alle 2,5 µm pienhiukkaset eivät jää suuhun tai poistu keuhkoista yskimällä. Ne saattavat läpäistä keuhkojen seinämät ja siirtyä verenkiertoon kohottaen riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksia. Näin pieniä hengitysilman epäpuhtauksia ei voi silmällä erottaa ja vaaraa ei välttämättä tiedosta. Kyseessä on kuitenkin yleismaailmallinen ongelma. Pienhiukkasia ei pääse karkuun missään. Tilanteen vakavuus tosin vaihtelee maittain. Meillä pohjoismaissa on asiat hyvin, sillä hengitämme maailman puhtainta ilmaa. Aina voimme kuitenkin hengittää vähän puhtaampaa ilmaa.

Ulkoilma on mitä on. Laatuun vaikuttaa ilmanpaineen muutokset, tuulen suunta, kuivuus, saasteet ja lukemattomat muut tekijät. Sisäilman laatuun sen sijaan voimme itse vaikuttaa paljonkin, jos haluamme. Pienhiukkasten torjuminen on itse asiassa yksinkertaista. Siihen riittää tehokas ilmanvaihto suodattimineen. Energiatehokkuuden takia ilmanvaihtoa ei voi kuitenkaan huudattaa täysillä koko ajan. Jotta voimme saavuttaa optimaaliset olosuhteet, tulee sisäilman laatu mitata pienhiukkasmittarilla. Me SLO:lla arvostamme hyvää sisäilmaa. Siksi olemme ottaneet pienhiukkasmittareita valikoimaamme. Tässä esittelemme yhden mallin.

Raikasta kesää kaikille!

 

Pienhiukkasmittari nuuskii ilmanlaatua ja auttaa ilmanvaihdon optimoinnissa

Mittaamalla ilman pienhiukkasmäärän olet kartalla hengitysilmasi laadusta. Tyylikkäästi muotoiltu ja yksinkertainen paneeli on huomaamaton. Löydät Siemensin QSA2700 ja QSA2700D pienhiukkasmittarit SLO:n valikoimasta. Siirry ostoksille SLO verkkokauppaan »

Monikäyttöinen paineanturi M12-liitännällä

SMC on julkaissut PSE570-sarjan, paineanturin yleiskäyttöön. Se on helppo kytkeä ja kestää hyvin korkeaa painetta ja anturirungon ylijännitettä.

System Elpress

Sertifioituja ratkaisuja – Käyttäen oikein kaapelia, liittimiä ja työkaluja – koulutetun käyttäjän suorittamana

WIHAN 34-osainen JT-työkalusalkku opiskelijalle ja ammattilaiselle

Wihan 34-osainen salkku sisältää perussetin pihtejä ja meisseleitä jännitetyöhön sekä muita tarvittavia työkaluja asennustöihin.