Jarmo Harttunen
markkinointipäällikkö,
SLO Oy
4.9.2018

Ilmajohtoverkkojen suosio on  hiipunut maakaapeloinnin suosion noustessa.

Maakaapelointi on muuttanut suosituksia, sillä ilmajohtoverkot ovat myrskyille ja tykkylumelle alttiita. Maakaapelointi on toimintavarmempaa tältä osin. Ilmajohtoverkkoja ei kuitenkaan revitä maan tasalle.

Hallitus on asettanut selvitysmiehen miettimään, miten siirtomaksujen korotuksia olisi mahdollista pienentää muilla rakennusmenetelmillä kuin maakaapeloinnilla. Katseet kohdistuvat taas kohti pylväitä.

Teemme työtä, jotta ilmajohtoverkkotuotteiden valikoima pysyy ajantasaisena. Kun taajamien maakaapelointi on tehty, verkonomistajat kehittävät myös ilmajohtoverkkojaan.

SLO on tuonut uusia vaihtoehtoja ja rakennustapoja niin tuotteina kuin asennussarjoina verkonrakentajille. Näillä on mahdollista tehdä kannattavia ilmajohtoinvestointeja sekä pitää käyttö- ja kunnossapitokulut kurissa.

Uuni päällä ja pullat paistuvat

Ilmajohtoverkoissa työtä tehtäessä on asiakasystävällistä huolehtia, että työt eivät aiheuta harmia asiakkaille. SLO on huomioinut tuotevalikoiman soveltuvuuden jännitetyöhön 0,4kV ja 20 kV jännitteillä; jännitetyösauvamenetelmällä ja siihen liittyvillä tuoteratkaisuilla kuluttajille ei tule sähkönjakeluun keskeytyksiä. Työt voi siis tehdä myös jännitteisessä verkossa oman aikataulun mukaan.

Nykyään suunnittelijoiden ammattitaitoa on valita SLO valikoimasta kohteeseen soveltuvin rakennusmenetelmä: maakaapelointi, ilmajohto tai niiden yhdistelmä. Kun vaihtoehtoja on, kaikkia kohteita ei tarvitse rakentaa yhdellä menetelmällä. Näin sähköverkoista saadaan luotettavia kohtuullisilla investointikustannuksilla.

Hyviä rakennusilmoja toivottaa Ilmakaapelimies!

Nordicab-kaapelijakokaapit nyt ensimmäisenä SLO:lta

ABB tuo markkinoille helposti asennettavat Nordicab-kaapelijakokaapit. Sarja perustuu hyväksi todettuun tuoterakenteeseen ja kehitystyö perustuu Cewe -kaappisarjaan.

Kaapelivarusteet tuulipuistoihin

SLO:lta löytyy kattava valikoima TE Energyn kaapelivarusteita käytettäväksi tuulivoimapuistoissa, joissa käyttöjännite on yleisesti 30 kV.