Voimakaapelit ja keskijännitemuuntajat sähkönjakelussa
Sähkönjakelussa toimituskatkoksiin on pystyttävä varautumaan entistä paremmin ja toiminnan ympäristövaikutuksiakin olisi pienennettävä.
Vain päästönsä määräystenmukaisiksi saattaneilla toimijoilla on lupa jatkaa laitoksen käyttöä säädetyn määräajan jälkeen. Aikaa kaikelle tälle on kokonaisuuteen nähden varsin vähän, kuten EU:n direktiiviasioissa useimmiten on käynyt. Oletko sinä jo huomioinut BAT-päätelmien mukaiset velvoitteet polttolaitoksellasi?
Parhaalla käyttökelpoisella tekniikalla tarkoitetaan mahdollisimman tehokkaita ja kehittyneitä, teknisesti ja taloudellisesti toteuttamiskelpoisia tuotanto- ja puhdistusmenetelmiä ja toiminnan suunnittelu-, rakentamis-, ylläpito-, käyttö- sekä lopettamistapoja, joilla voidaan ehkäistä toiminnan aiheuttama ympäristön pilaantuminen tai tehokkaimmin vähentää sitä ja jotka soveltuvat ympäristölupamääräysten perustaksi.
BAT-päätelmillä ohjataan EU:n sisällä päästöjen pienentämistä kattilavoimalaitoksissa direktiivin muodossa. Direktiivi (2010/75/EU) koskee kaikkia yli 50 MW polttolaitoksia ja velvoittaa toiminnanharjoittajat tekemään selvityksen laitoksen ympäristöön aiheuttamista päästöistä ja hakemaan lupaa jatkotoimille asioiden saattamiseksi määräysten mukaisiksi. Voit lukea BATista lisää täältä
BATin soveltamisen taustalla on teollisuuden päästöjä koskeva direktiivi (Industrial Emissions Directive, IED, 2010/75/EU), joka yhdistää useita aiempia teollisuuden päästöjä sääteleviä direktiivejä yhdeksi kokonaisuudeksi. Teollisuuspäästödirektiivin tavoitteena on suojella ympäristöä ja terveyttä ja säädellä teollisuuslaitosten ympäristövaikutuksia ympäristölupien kautta.
Teollisuus lähettää päästöjä ilmaan (mm. NOx, SOx, pöly, NH3, N2O) ja veteen (mm. typpi, erilaiset sulfaatit, sulfiitit ja fluoridit) sekä jätteiden ja energian hallintaan liittyvinä yhdisteinä. Yhteensä BAT-päätelmiä näille yhdisteille on 75 kpl.
Aikataulu BAT-päätelmien mukaisten toimien toteuttamiseksi on tiukka. Toiminnanharjoittajan on tehtävä selvitys ja ympäristölupahakemus päätelmien mukaisista toimenpiteistä. Aikaa on puoli vuotta, kello käynnistyi elokuussa 2017.
Suomessa ELY-keskus arvioi, onko lupahakemus vielä päivitettävä. Luvan jälkeen toiminnanharjoittajalla on neljä vuotta aikaa toteuttaa ja näyttää viranomaisille, että toimenpiteet on viety tuotantoon asti.
Päästöille on ympäristöluvassa määrättävä päästöraja-arvot siten, että päätelmien päästötasoja ei ylitetä laitoksen normaaleissa toimintaolosuhteissa (YSL 75§). Toiminnanharjoittajan on liitettävä hakemukseen päästötarkkailun tulokset ja muut tiedot, joiden nojalla toimintaa on mahdollista verrata BAT-päätelmissä kuvattuun parhaaseen käyttökelpoiseen tekniikkaan ja siihen liittyviin päästötasoihin.
SLO:n tehtävänä on auttaa asiakasta materiaalihankinnoissa ja tuoda kustannushyötyjä materiaalivirtojen toteuttamiseen, jotta teollisuuden toimija voi keskittyä omaan liiketoimintaansa. Ratkaisumme auttavat polttolaitosta sähkönjakelun sekä poltonohjauksen parantamisessa.
Jäännöshappianalysaattoreilla voidaan säätää polttotapahtumassa syntyvien päästöjen määrää, kun hapen määrä piipun suulla tai polttokanavassa kertoo käyttäjälle, miten puhdasta palaminen kullakin hetkellä on. Laadukkaat analysaattorit kestävät erittäin korkeita lämpötiloja, joten niillä saadaan toteutettua kovemmatkin polttoajot.
Sähkönjakeluratkaisuilla voidaan toteuttaa esimerkiksi jo käytössä olleen kattilalaitoksen saneerauksen valitsemalla oikeanlaiset keskijännitemuuntajat.
Asiantuntevat myyjämme ovat valmiina auttamaan sinua, oli kyseessä kattilalaitoksen poltonohjaukseen tai vaikkapa valaistukseen liittyvä asia.
ABB AZ20 – Paras valinta savukaasujen jäännöshapen analysointiin
Siemensin GEAFOL kuivamuuntajat
Osram aqualine Led – helposti asennettava, kosteudenkestävä teollisuusvalaisin
Sähkönjakelussa toimituskatkoksiin on pystyttävä varautumaan entistä paremmin ja toiminnan ympäristövaikutuksiakin olisi pienennettävä.
Teollisuuden tarpeisiin