Samuli Rasinmäki
Hankintapäällikkö,
SLO Oy
5.3.2019

Sähköautojen esiinmarssi on alkanut ja autovalmistajat lanseeraavat sähköautomalleja sekä strategioitaan ennätystahtiin. Vuonna 2019 voidaan odottaa myös sähköauton latausratkaisutarjonnan ja tuotteiden kysynnän voimakasta kasvua. Tässä murroksessa on ammattilaisilla suuri merkitys oikean informaation ja ratkaisuiden tarjoajina.

Mikä on oikea latausasemaratkaisu?

Yksinkertaistettuna sähköauton lataus on yksi sähkön käyttömuoto muiden joukossa. Kun ollaan sähkön kanssa tekemisissä, on aina huomioitava turvallisuustekijät ja valita tarpeeseen suhteutetut ratkaisut.

Yhtä oikeaa ratkaisua ei ole. Lähtökohdat pitää kartoittaa ja kuunnella myös loppukäyttäjän tahtotilaa. Isolla ja kalliilla latausjärjestelmällä ei saa yhtään sen enempää lisäkilometrejä, jos keskuksessa virtaa rajoittaa 10 A sulake.

Riskinä sähköauton latauksessa on mennä siitä, mistä aita on matalin ja tyytyä lataamaan auto tavallisesta pistorasiasta. Vaikka monelle hybridiautoilijalle tämä voi olla kohtuullisen toimiva ratkaisu, tulee muistaa sähköturvallisuus ja varmistaa riittävä vikavirtasuojaus.

Toisessa ääripäässä on hintava ja monimutkainen pilvipalvelu sekä kuormantasaus sellaisissakin käyttökohteissa, joissa riittäisi yksinkertaisempi ratkaisu, vaikkapa keskuksesta toteutettuna.

SLO:n tuotevalikoimasta löytyy alan suurimmilta toimijoilta ratkaisut erilaisiin käyttökohteisiin omakotiasujista laajempienkin järjestelmien tarpeisiin. Sloganimme ”Helpoin paikka asioida” ohjaa meitä myös tällä tuotealueella. Lähitulevaisuudessa helpotamme oikean latausjärjestelmän valintaa yksinkertaisella työkalulla.

Kannattaa olla kuulolla!


Kuva: Pixabay

Helppoa ja vaivatonta käyttöä uudella AT-1 Hybrid ajastimella

Uusi Theben AT-1 Hybridikello auton esilämmitykseen ja/tai lataukseen AT-1 Hybrid kelloa on helppo käyttää suoraan painikkeista tai siihen saatavalla Bluetooth sovelluksella iOS ja Android käyttöjärjestelmiin.

Schneider Electric Canalis KN

Jakelukiskojärjestelmä sähkönjakeluun 160 A asti Canalis KN on suunniteltu sähkönjakeluun, korkeintaan 160 A. Canalis KNT on varustettu väyläjohtimilla yksinkertaisten ohjaus-/valvontajärjestelmien asennusta varten (valaistus tai muut kuormat).

Aurinkoenergian uudet tuulet ja sähköautoilun tuleminen

Aurinkoenergiamarkkinoiden kehitys on ollut jo vuosia puheenaiheena Suomessa.