OBOn teräksiset ja alumiiniset asennusputket on valmistettu ja testattu standardien SFS-EN 61386-1 ja SFS-EN 60423 mukaisesti.

OBOn asennusputket ovat jäykkiä rakenteiltaan, mekaanisesti lujia ja iskunkestäviä, korroosiota kestäviä ja varustettuna pisto- tai kierreyhteillä. Asennusputkien tuotteisiin kuuluvat suorat pisto- ja kierrejatkomuhvit (suora kierrejatkomuhvi mukana 1 kpl/kierreputki), sekä jatkomuhvikaaret 90° pisto- ja kierreliitoksin.
Standardit määrittelevät tarkasti putkien rakenteen ja laadun. OBOn asennusputket täyttävät standardin kovimpia vaatimuksia ja ovat rakenteeltaan sileitä myös sisäpuolelta, estäen vahingon (viillot ja pistemäiset reiät) aiheuttamisen sisään vedettäville kaapeleille, johdoille ja putkille.
OBOn asennusputket ovat kooltaan M16
- M63. Putkien materiaaleina ovat alumiini ja teräs sekä ruostumaton A2 ja haponkestävä A4 teräs. Pintakäsittely teräsputkissa on sinkitys, kuumasinkitys, sinkki-nikkelöinti tai musta polyesteri-epoksi pulverimaalaus. Teräsputket ovat palonkestäviä E30/E90.
Alumiiniset putket ovat saatavilla sekä pisto- ja kierretyppisinä.
Teräksiset asennusputket sopivat erittäin hyvin myös EMC- suojaukseen. Parhaan EMC- suojauksen antavat kuumasinkityt teräsasennusputket, joiden mitatut suojatasot ovat n. 90 dB.

OBO Bettermann varastoin Suomessa asennusputkia ja -tarvikkeita. Tilauksesta asennusputkiin M16-M50 saa myös avattavalla kannella olevat alumiinivaluiset T-muhviliitokset ja 90° jatkomuhvikaaret.
Lisäksi OBO Bettermannilla on valikoimissaan asennusputkiin kuuluvat kiinnitys- ja ripustustuotteet (myös palonkestävinä E30/ E90) sekä putkenpäätteet.

 

OBOn asennusputket täyttävät SFS­EN 61386­1 vaatimuksia seuraavasti:

 

TERÄSASENNUSPUTKI, PISTOPUTKI, MAALATTU MUSTA

 • puristuslujuus 1250 N
 • iskunkestävyys 2,0kg / 300mm
 • käyttölämpötila - 45 °C … + 250 °C

 

TERÄSASENNUSPUTKI, PISTOPUTKI, SINKITTY JA TERÄSASENNUSPUTKI, PISTOPUTKI, KUUMASINKITTY

 • puristuslujuus 1250 N
 • iskunkestävyys 2,0kg / 300mm
 • käyttölämpötila - 45 °C … + 400 °C

TERÄSASENNUSPUTKI, KIERTEILLÄ, SINKITTY JA TERÄSASENNUSPUTKI, KIERTEILLÄ, KUUMASINKITTY

 • puristuslujuus 4000 N
 • iskunkestävyys 6,8kg / 300mm
 • käyttölämpötila - 45 °C … + 400 °C

 

RUOSTUMATON ASENNUSPUTKI, PISTOPUTKI JA HAPONKESTÄVÄ ASENNUSPUTKI, PISTOPUTKI

 • puristuslujuus 4000 N
 • iskunkestävyys 6,8kg / 300mm
 • käyttölämpötila - 45 °C … + 400 °C

 

SBTi ilmastoaloitteen tavoitteita todeksi: Soneparin logistiikkakeskukseen oma aurinkovoimala

Emokonsernimme Sonepar on sitoutunut tieteeseen pohjautuvaan ilmastotavoitteeseen, missä maapallon lämpötilan nousu pidetään alle 1,5 °C:ssa. Tämä vastuullinen päämäärä velvoittaa kaikkia Sonepar-maita muokkaamaan toimintaansa aktiivisesti vihreämpään suuntaan. Suomessa on nyt otettu suurin kertaharppaus ekotekojen listassa, eli Vantaan logistiikkakeskuksessa osa sähköstä tulee päästöttömästi auringosta.

EVLink Smart Wallbox – Latauslaite puolijulkisiin ja julkisiin kohteisiin

Käytännöllisiä ominaisuuksia EVlink Smart wallbox on älykäs, helppokäyttöinen latauslaite, jolla saat tunnissa ladattua autoosi lisää toimintamatkaa 20-100 km, laitemallista ja auton ominaisuuksista riippuen.

Eltakon Enocean Mini-safe -taloautomaatioyksikkö

Älykästä ohjausta puhelimella tai tabletilla